Sommerhuse i Gilleleje

Gilleleje er den nordligste by på Sjælland og befinder sig blandt hav, skov og strand. Det er en aktiv by med mange indkøbsmuligheder, hyggelige gågader med et væld af små butikker, og selvfølgelig den store havn som er Sjællands største fiskerihavn. Byen har stadig formået at bevare sit idylliske særpræg, der giver byen sin unikke charme. Med et sommerhus i Gilleleje har I mulighed for at kaste jer ud i en masse nye oplevelser i form af både kulturoplevelser og spændende aktivitetsmuligheder. Her kan I leje sommerhuse i Nordsjælland i de rolige sommerhusområder der ligger midt mellem skov, strand og det herlige by- og havnemiljø.

Lej sommerhus i Gilleleje nær stranden

Populære feriehuse i Gilleleje

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Gilleleje

Loading...

Feriehuse med sauna i Gilleleje

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Gilleleje

Loading...

Oplevelser ved jeres sommerhus i Gilleleje

Gilleleje by byder på alt hvad man kan forvente fra en havneby som denne. Bosættelse i området kan spores helt tilbage til 1300-tallet, hvor de første fiskere boede i primitive fiskeboder på stranden. Idag rummer byen en masse spændende historiske seværdigheder og et charmerende centrum. Gå rundt mellem de små stråtægte huse i Gillelejes hyggelige gågader og nyd den afslappede stemning der præger byen. Gilleleje deltog i sommeren 2015 i en mystery shopping undersøgelse, hvor både butikker, turistinformation og restauranter blev besøgt. Her endte byen som nummer 1 ud af 32 byer i hele Danmark, hvilket fortæller lidt om det fantastiske miljø I kan forvente med et sommerhus i Gilleleje. Byen vandt endvidere titlen som Danmarks mest kreative by i 2017, da mennesker, kultur og erhversliv går hånd i hånd. Bevæg jer også langs kysten mod Nakkehoved Fyr fra 1772 der ligger ca. 32 moh. og nyd den fantastiske udsigt på stien hertil og fra selve fyret. Omkring 2 km fra Gilleleje finder I Søborg Slotsruin fra det 12. århundrede, som blev brugt til statsfængsel i middelalderen. I byen kan I besøge Gilleleje Kirke som blev bygget af lokale fiskere i 1538 og Gilleleje Museum, hvor I kan lære nærmere om byens spændende historie.

Nær attraktioner på hele Sjælland

Når I lejer et sommerhus i Gilleleje befinder I jer midt på Nordsjællands spids og har derfra ikke langt til de mange nærliggende attraktioner. Besøg f.eks. Kronborg Slot i Helsingør eller Fredensborg Slot, som er Dronning Magrethes sommerresidens. Helsingør er en gammel købstad med et hyggeligt centrum og en gammel bydel, hvor I hurtigt kan få en eftermiddag til at gå. På ca. en time kan I også besøge København, hvor der venter skønne aktivitetsmuligheder for hele familien, såsom Tivoli, København Zoo, Planetarium og Experimentarium. Vores sommerhuse i Gilleleje giver altså adgang til nogle af fedeste oplevelser man kan finde fra et feriehus i Danmark.

Aktiv ferie i Gilleleje ved stranden

Aktiv ferie med et sommerhus i Gilleleje

Grundet byen og sommerhusområdets placering, har I aldrig langt til et hav af aktivitetsmuligheder. I finder enestående naturskønhed omkring jer i form af skov, frodige marker, stejle skrænter og skønne sandstrande. I bør bestemt tage på en vandretur langs Gilbjergstien der fører til Gilleleje i den ene ende og Gilbjerghoved i den anden. Her kan I nyde en flot udsigt over Kattegat og området, og overværge det fantastiske fugleliv her findes. Hvis I hellere vil nyde naturen med golfkøllen i hånden, kan I f.eks. besøge enten Gilleleje Golfklub med sin 18-hullers bane eller Passebækgård med en 9-hullers bane. Uanset hvad I er ude efter af aktiviteter fra jeres feriehus på Sjælland, så kan I altså finde noget passende i nærheden med et feriehus i Gilleleje.

Sommerhus ved stranden - Badeferie i Gilleleje

Et sommerhus i Gilleleje giver skønne muligheder for at solbade og hoppe i bølgerne på den lange sandstrand. Kysten strækker sig kilometervis fra byen i begge retninger, så I har mulighed for at finde præcis det stykke strand, der passer jer bedst. Ved byen er sandstranden lavvandet, hvilket gør den særdeles børnevenlig - det frarådes dog at bade for tæt på havnen. Bevæger I jer lidt længere vestpå bliver vandet lidt vildere og der rejser store klipper bag jer, hvorfor her er perfekt at flyve med drager. Nedenfor er en liste over de bedste strande i Gilleleje og omegn, så I kan finde det perfekte sted at nyde solens stråler og havets brusen:

  • Strandbakkerne: Sandstrand øst for Gilleleje havn i naturskønne omgivelser med børnevenlige forhold. Her er livredningstjeneste i sommerferien.

  • Dronningmølle Strand: En skøn sandstrand længere mod øst med rig mulighed for solbadning og leg for hele familien. Oplev også hyggelige Dronningmølle og nyd en is eller frokost.

  • Gilleleje Veststrand:  Denne strand befinder sig meget tæt på byens hyggelige handelscentrum og tilbyder særdeles børnevenlige forhold. Her bliver først 2 meter dybt 180 meter ude i vandet, så I kan roligt lege i vandkanten. Strømretningen er hyppigst østlig, men hold øje med vejr- og vindforhold, da stranden befinder sig så tæt på havnen, som kan medføre forurening af vandet efter kraftig regn.

  • Gilbjerghoved: Ved dette fredede naturreservat finder I en stejl nedstigning til en dejlig sten- og sandstrand i naturskønne omgivelser. Her er rig mulighed for at finde en lille oase for jer selv. Vandet kan godt være vildt til tider - hold godt øje med strømforholdene.

  • Smidstrup Strand: Børnevenlig sandstrand længere vestpå af kysten med livreddertjeneste i sommerferien. Stranden befinder sig i et bakket landskab med klipper bagved.

  • Rågeleje Strand: En dejlig sandstrand med små badehuse og en hyggelig strandpromenade. Her finder I også livreddertjeneste i sommerferien.

Uanset hvor I bevæger jer hen langs Nordsjællands kyststrækning vil I blive overrasket af herlige strande og hyggelige badebyer. Find jeres drømme sommerhus i Gilleleje og oplev den danske sommer I bedste stil!

Leje af feriehus i Gilleleje

I kan vælge præcis det type sommerhus I ønsker på jeres sommerhusferie i Gilleleje. NOVASOL udlejer luksus sommerhuse med præcis de faciliteter hjertet begære. Lej f.eks. et sommerhus i Gilleleje med egen pool, spa og sauna. I kan også vælge at leje et mere enkelt sommerhus med kun de esentielle faciliteter, hvor der virkelig er plads til ro og afslapning med dem I holder af. Glem heller ikke at I kan leje husdyrvenlige feriehuse, hvor jeres hund er velkommen uden ekstra omkostninger. Hvis I er til lystfiskeri kan I også leje et af vores lystfiskerhuse, der danner et skønt udgangspunkt for en lystfiskerferie. Uanset hvad I er ude efter, så er vi sikre på at I kan finde et sommerhus i Gilleleje der passer til jeres krav og behov. Benyt vores søgekriterier øverst på siden og find den perfekte base til sommerhusudlejning i Danmark! Husk også at vores sommerhuse i Gilleje og resten af Danmark er tilgængelige alle årets sæsoner!