Sommerhus Søhøjlandet

Lej sommerhus i Søhjlandet og se udsigten fra Himmelbjerget

Sommerhus Søhøjlandet

I Jylland finder I det skønne område Søhøjlandet. Med et sommerhus i Søhøjlandet, kan man opleve det smukke område, som strækker sig fra Aarhus Bugten i øst og indover den jyske højderyg, hvor det primært er området mellem Silkeborg og Skanderborg, som omtales som Søhøjlandet. Det er ikke uden grund, at området netop har fået navnet Søhøjlandet, for det er det højest beliggende område i Danmark, samt det område med de fleste søer. På en ferie i Søhøjlandet kan I prøve en lang række aktiviteter, så som fiskeri, sejlture i både kano og kajak, shoppingture og nogle af mountain bike trails. Søhøjlandet byder også på gode byoplevelser, hvor Silkeborg byder på et rigtigt hyggeligt bymiljø med mange butikker, spisesteder og attraktioner, som fletter sig ind i naturen i Søhøjlandet.

Populære feriehuse i Søhøjlandet

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Søhøjlandet

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Søhøjlandet

Loading...

Søhøjlandet - midt mellem søer, floder og grønne skove

Vælger I sommerhusudlejning i Søhøjlandet kan I glæde jer til, at holde ferie i et meget naturskønt område. En stor del af Søhøjlandet er dækket af skov og især omkring områdets ”hovedstad” Silkeborg, er der mange fine skovområder.

Om I er på sommer - eller vinterferie eller måske en forårs-miniferie i Søhøjlandet, vil en tur i skoven altid være dejlig. Der er også flere hundeskove, hvor jeres hund kan sætte snuden i skovbunden og få gode ferieoplevelser sammen med jer. Husk at I sagtens kan få jeres hund med på ferie i Søhøjlandet, når I vælger at leje et af vores feriehuse. I over halvdelen af vores feriehuse må I nemlig gerne have hund med – helt gratis.

De mange søer og åer sætter også sine tydelige spor i Søhøjlandet. Gudenåen, Danmarks længste flod, løber flot gennem området. Gudenåen er oplagt at bruge til en frisk kanotur, hvor I kommer helt tæt på de smukke omgivelser og får sjove ferieminder med hjem. Det er muligt at leje kanoer flere steder langs Gudenåen.

Ferie i Søjhøjlandet - Turbåde i Silkeborg

Oplev Søhøjlandet fra vandsiden

Vil I hellere opleve området, uden at skulle bruge så mange armkræfter, så er en tur med en af de mange turbåde, som holder til i Silkeborg, helt perfekt. I kan stå af og på forskellige steder, som f.eks. ved Himmelbjerget, som er en af de mest kendte attraktioner i Søhøjlandet. Himmelbjerget er en 147 m høj bakke med et 25 m højt tårn på toppen. Fra tårnet er der en skøn udsigt over søerne og det grønne landskab. Himmelbjerget er oplagt til en skovtur med en god frokost. Her er flere borde, en rigtig fin legeplads og et par kiosker med både is, drikkevare og fine Himmelbjergs souvenirs.

Sommerhusudlejning Søhøjlandet

Aktiv ferie og oplevelser i Søhøjlandet

De bakkede omgivelser ved jeres feriehus i Søhøjlandet er helt perfekte til gode cykelture. Mange mountainbikeryttere kommer til området, hvor der er masser af stier og gode udfordringer. Det samme gælder for lystfiskere, som også sætter stor pris på områdets mange muligheder for fangst.

Silkeborg er områdets ukronede hovedstad og her venter mange oplevelser. Byen ligger smukt mellem søerne og grønne skove, og i midtbyen er der et væld af butikker, gode cafeer og restauranter. Torvet i centrum af byen blev i 2017 bygget om i forbindelse med anlæggelsen af en parkeringskælder under torvet. Belægningen på torvet blev efterfølgende smukt anlagt med et motiv af Asger Jorn, som har en stor tilknytning til byen. På Jorn Museet i byen kan I opleve mange af hans farvestrålende og fantasifulde kunstværker. Den gamle Papirfabrik, som skabte grundlaget for Silkeborg by, er i dag blevet en hyggelig del af byen med restauranter langs åen, biograf og museum om fabrikkens historie. Gå en tur ned i Indelukket, som er et hyggeligt område nær Jorn Museet. Her er minigolf, legepladser, bord og bænke til en frokost i det grønne og mange små både. Der er heller ikke langt til de lidt større byer, Aarhus, Horsens og Randers når I holde ferie i Søhøjlandet.  

I Søhøjlandet finder I også Truust, hvor der er et større sommerhusområde. Her udlejer NOVASOL Sommerhusudlejning også flere dejlige sommerhuse. Fra Truust kan I også opleve den smukke natur og de spændende byer og attraktioner i umiddelbar nærhed. Et skønt sted til sommerhusudlejning i Danmark.