Udlejning af sommerhuse ved Aarhus

Drømmer du om at leje et feriehus i det østlige Jylland? Så er et sommerhus ved Aarhus et rigtig godt valg. Danmarks næstestørste by er nemlig en fremragende feriedestination – enten til hele ferien eller bare som udflugtsmål. Ligegyldig om man er i humør til gåture i naturen, afslapning på stranden, museumsbesøg eller om man bare har lyst til at suge den charmerende atmosfære til sig, kan Aarhus prale af, at have noget at byde på. Der er ingen tvivl om, at Aarhus har en fantastisk personlighed og et pulserende byliv – det er jo ikke uden grund at byen bliver kaldt for ”Smilets by”. Alt dette og mere til, er med til at gøre Aarhus til et oplagt feriemål, når man lejer en feriebolig i Danmark.

Feriehuse i Aarhus

Populære feriehuse i Aarhus

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Aarhus

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Aarhus

Loading...

Lej sommerhus ved Aarhus og nyd den smukke natur

På trods af, at Aarhus er en storby, findes der stadig en masse oplevelser for dem, der ønsker en ferie i naturen. Den Botaniske Have er en af de største parker, samt en af de mest besøgte oaser i byen. Inde i Væksthusene, der hører til den botaniske have, kan man gå på opdagelse i 4 forskellige klimazoner, og nyde de imponerende planter – de yngste gæster får hjælp fra ”Spire Ib” til at gå på opdagelse i den botaniske have. Væksthusene vandt faktisk en af de mest prestigefyldte arkitekturpriser, nemlig The International Architecture Award, i 2016, så det er ikke kun planterne, der imponerer på en tur til den botaniske have.

Lidt syd for byen finder man Marselisborg Skovene, der er et ca. 7 km langt skovbælte langs kysten. I Thorskoven, der er en del af Marselisborg Skovene, finder man Marselisborg Dyrehaven, hvor man kan komme tæt på dådyr, hjorte og endda vildsvin. Dyrehaven ligger heller ikke langt fra det smukke Marselisborg Slot og tilhørende park i engelsk landskabsdesign.

Det er selvfølgelig også muligt at tage på stranden, når I holder ferie i dette område. Langs kysten venter en række fantastiske strande. Strande som Den Permanente, Ballehage Strand og Bellevue Strand er alle utroligt populære blandt badeelskere. Man kan også kombinere sin stranddag med en arkitektonisk oplevelse, for på Varna strand i Aarhus bugt, kan man opleve Den Uendelige Bro.

Sommerhus nær Aarhus

Seværdigheder og attraktioner i og nær Aarhus

Aarhus fik æren af at være Europæisk kulturhovedstad i 2017, hvilket jo siger noget om, hvor skøn en by det er, og om hvorfor det er en perfekt destination, når man vil leje et feriehus i Danmark. I Aarhus ligger oplevelserne som perler på en snor, så det bliver ikke noget problem at finde på noget at lave, når I opholder jer i det østjyske. En af de største attraktioner i byen, er Den Gamle By, der bedst kan beskrives som en rejse tilbage i tiden for hele familien.

En oplagt periode at leje et feriehus i Østjylland og besøge Aarhus på, er i slutningen af august til starten af september, da der i denne periode bliver afholdt Aarhus festuge, hvor hele byen bliver dyppet i fest og farver, i form af kunst, koncerter og sceneshow på alle åbne pladser og byrum.

Aarhus er prydet med arkitektoniske juveler, som kan beundres både inde- og udefra. Det gælder for eksempel bygninger som kulturhuset Dokk1, der blandt andet huser Aarhus hovedbibliotek, Musikhuset, der er Nordens største musikhus samt et spændende rådhus, der blev tegnet af de kendte arkitekter Arne Jacobsen og Erik Møller.

De mange museer i byen byder på spændende historier, fantastisk kunst og anderledes oplevelser. På ARoS har de et bredt udvalg af kunstudstillinger, der strækker sig fra den danske guldalder til international samtidskunst – museet er især kendt for regnbuen på toppen af bygningen, hvorfra man kan få en fantastisk udsigt over Aarhus. På Museum Ovartaci, der ligger på Risskov Psykiatriske Hospital, kan man opleve kunst lavet af hospitalets patienter gennem tiderne, samt en udstilling om psykiatriens historie – det er i sandhed en særegen oplevelse. Derudover kan få sig en lærerig oplevelse på både Moesgaard Museum og Vikingemuseet, der begge beskæftiger sig med datidens menneske.

Man må heller ikke snyde sig selv for at nyde den fantastiske stemning i Aarhus’ ældste kvarter, Latinerkvarteret eller på Åboulevarden, når man sidder på en af de hyggelige caféer langs åen, der ligger i hjertet af Århus.

Holder I sommerferie ved Aarhus, må I huske at besøge byens flotte Havnebad. Havnebadet i Aarhus ligger i den nye bydel, Aarhus Ø, tæt på centrum. Havnebadet består af flere bassiner, som gør, at havnebadet kan tilbyde bademuligheder for både børn og voksne. Ved Havnebadet er der et 50 meter bassin, et børnebassin med skrå bund, et bassin til juniorer samt et springbassin. 

Som I kan se, bliver en ferie i et sommerhus i Aarhus, alt andet end kedelig, og lejer du et feriehus i Danmark får du det ideelle udgangspunkt for at opleve alt hvad Smilets By har at byde på. En anden fordel ved feriehusudlejning er, at du helt selv har råderetten over din ferie. Her er nemlig ingen fatslagt programmer eller bestemte spisetider. Du sammensætter helt selv din ferie med udgangspunkt fra det private feriehus.

sommerhus i Aarhus

Hvor kan I leje sommerhus i kort afstand af Aarhus?

Aarhus er en storby og derfor finder I ikke mange sommerhuse direkte i byen, men ganske tæt på Aarhus er der flere dejlige sommerhusområder. Det gode ved at leje et sommerhus ved Aarhus er, at I her både kan kombinere spændende storbyoplevelser med stille stunder i sommerhuset og i den smukke natur, som findes lige i udkanten af storbyen. Det vil også være oplagt, at leje et feriehus i dette område, hvis I skal deltage i en event eller får lyst til en forlænget weekend i Smilets By, med masser af kulturelle oplevelser.

Sommerhus ved Aarhus - Ajstrup

Sommerhusområder nær Aarhus

  • Skæring Strand: Nord for Aarhus finder I sommerhusområdet ved Skæring Strand. Området er beliggende med kort køreafstand ind til centrum, samt med gode busforbindelser lige uden for døren, så I behøver ikke nødvendigvis tage bilen med ind til Aarhus centrum. Stranden ved Skæring er rigtig god og mange lokale benytter selv stranden til badesjov og hygge i solen. I Skæring Strand er der et fint mix af moderne feriehuse og hyggelige, klassiske sommerhuse med masser af charme. Sommerhusområdet er hyggeligt og der er masser af muligheder for dejlige gåture rundt blandt sommerhusene og ned til vandet. 

  • Ajstrup Strand og Kysing Næs: Syd for Aarhus finder vi to sommerhusområder som ligger tæt på hinanden og ca. 30 min. kørsel fra Aarhus. Det er sommerhusområdet ved Ajstrup Strand og på Kysing Næs. Sommerhusene i disse to områder ligger tæt på den charmerende by Norsminde, hvor I kan spise på den populære og meget roste Norsminde Kro. Gode strande er der også tæt på sommerhusene samt et bakket terræn, som især mountainbikeryttere er glade for.