Sommerhus Fredericia

Fredericia ligger i hjertet af Danmark – lige der, hvor Lillebælt snor sig så fint. Fra et sommerhus i Fredericia kan I både få store og smukke naturoplevelser, tage på spændende udflugter til gode attraktioner, nyde såvel som bruge Lillebælt samt bevæge jer rundt i historiske omgivelser.

Lej sommerhus i Fredericia og oplev den spændende by

Populære feriehuse i Fredericia

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Fredericia

Loading...

Miniferie i Fredericia

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Fredericia

Loading...

Fredericia – Hvad skal man se?

Selve Fredericia by har en spændende historie samt flere gode seværdigheder af forskellig slags. Fredericias historie strækker sig flere hundrede år tilbage og er præget af såvel industriel udvikling, flere krige samt kulturelle begivendheder. Der er flere seværdigheder, som vi synes, I skal tage et nærmere kig på, mens I er i sommerhus i Fredericia. 

Fredericia Vold: Fredericia by er omkranset af et imponerende voldænlæg. Anlægget er et af de bedst bevarede fæstningsanlæg i Nordeuropa. Det samlede fæstningsanlæg blev opført i 1650, hvor Europa var præget af uro og krige. Den store vold blev opført af både soldater, straffefanger og bønder, som med skovle og trillebøre fik etableret den imponerende vold. Hele fæstningsanlægget med voldgrav, fyldte et areal på ca. 100 ha. I dag er voldanlægget noget mindre, da dele af anlægget er blevet fjernet i forbindelse med forskellige byggeprojekter i Fredericia. Anlægget har i dag en mere fredelig anvendelse, da det er udlagt som bypark. 16 km stisystemer tager jer rundt i den flotte park, hvor træer nu pryder det store voldanlæg.  

Bymuseet: Nær Fredericia Vold kan I besøge det lokale bymuseum. Her fortælles om byens historie gennem forskellige temaer. Udstillingerne tager primært udgangspunkt i tiden efter byens grundlæggelse i 1650. På museet møder I lokale personer, som har præget byen. I kan opleve udviklingen af Fredericia Havn, handelslivet og forlystelseslivet. Udstillingerne omhandler også militæret samt forskellige erhverv i byen. 

Bunkermuseet: Bunkermuseet har til huse i en af de oprindelige 70 beskyttelsesrum, som blev opført under krigen i 1940-45.  Den lille udstilling viser en billed- og lydudstilling, som tager udgangspunkt i øjenvidneberetninger fra Fredericia under 2. verdenskrig. Ønsker I at besøge museet, skal I henvende jer på Bymuseet.  

Krigergraven: Et monument for de faldne soldater, i slaget mod tropper fra Schlesvig-Holstein i 1849. På den store granitfrise, står 458 navne på personer, der er omkom ved slaget i 1849. Alle 458 ligger begravet på samme sted. Monumentet finder I ved indhegningen til Trinitatis Kirkegård.

Lejer i sommerhus i Fredericia, eller nær ved, i starten af juli, så kan I deltage i "6. Juli-Dagene". Her markeres ”Slaget om Fredericia” som fandt sted 6. juli i1849. Her sikrede de danske soldater en af Danmarks største militære sejre. Dog blev det en sejer med store omkostninger pga. de mange soldater, som måtte lade livet.

Lej sommerhus i Fredericia med børn

Er I en børnefamilie eller skal Bedsteforældrene i sommerhus med børnebørnene, så er der flere rigtig gode og yderst børnevenlig oplevelser i Fredericia. 

  • Madsby Legepark: Denne store legepark, er bla. blevet tildelt et ”Excellent Play” certifikat og er blevet kåret  som ”Danmarks Sjoveste Legeplads”, så overvej lige en tur til Madsby, hvis I har legesyge børn med på ferie. Der er gratis adgang til parken, som byder på et væld af sjove aktiviteter. I kan købe mad i parken, men kan også tage mad med selv, som kan nydes flere steder i den flotte park. Ved indgangen til Madsby Legepark står en fin skulptur af Mads Ged, som alle børn elsker at sidde på ryggen af. 

  • Den Historiske Miniby: En rigtig flot minikopi af Fredercia, som byen så ud i 1849. Alle huse er bygget i skalaen 1:10. Det er primært frivillige sm står for byggeriet og de sørger for, at minibyen løbende udbygges. Minibyen ligger i Madsby Parken, lige ved den store legepark. 

  • Dinoland: Kom med på en rejse tilbage til tiden, hvor dinosauerne herskede på jorden. Dinoland er et kæmpestort indendørs legeland, hvor der både er noget for voksne og børn. For børnene er der mange forskellige aktiviteter og legeområder, hvor der kan brændes krudt af. For de voksne er der lavet gode siddeområder, hvor der kan hygges og slappes af. Alle vil kunne lide en tur rundt i den store dinosauerudstilling med mere end 50 dinosauerfigurer. 

  • Fredericia Teater er blevet en kendt kulturinstitution i Danmark. Siden 2011 har teateret fokuseret på opsætninger af professionelle musicals - med stor succes. Både børn og voksne har fået en storslået oplevelse, når forestillinger som Tarzan, Aladin og Klokkeren fra Notre Dame har været på plakaten i Fredericia. Planlæg evt. jeres sommerhusophold efter en tur i teatret. Det vil uden tvivl blive et af højdepunkterne i løbet af jeres ferie i Fredericia. I kan vælge at leje et sommerhus til miniferie, hvis der ikke er plads til en fuld uges ferie, på det tidspunkt, hvor I gerne vil i teatret.

Masser af oplevelser på, i og ved Lillebælt

Sommerhusene i Fredericia ligger i Danmarks største naturpak - Naturpark Lillebælt. Naturparken åbner op for et væld af oplevelser, som I frit kan vælge til og fra, når I vælger sommerhusudlejning i Danmark. 

Lillebælt åbner op for en lang række andre vandaktiviteter, som I kan kaste jer ud I, mens I holder ferie i et sommerhus i Østjylland. Det er meget populært at dykke i Lillebælt. Under havoverfladen er der fyldt med liv og stor variation. I Lillebælt er der 19 dykkerspots og 2 snorkelstier. I kan komme med på guidede snorkelture samt lave et prøvedyk, hvis I ikke har prøvet at dykke før. 

Langs Lillebælt er der rigtig fine forhold for sejlads i kano og kajak. Langs kysten er der mange steder I kan sætte kajakken i vandet. Der er flere steder I kan leje kajakker og kanoer nær Fredericia og det kan varmt anbefales. En tur på det stille hav, langs den flotte kyst, er en fin oplevelse, som vil sætte sig fast på nethinden længe efter jeres ferie i et sommerhus i Fredericia. 

Området ved Lillebælt er også rigtig interessant for lystfiskere. Lejer I sommerhus i Fredericia er der flere gode fiskesteder. I kan bl.a. fiske fra Fredericia Havn, fra Trelde Næs, og sågar i den gamle voldgrav midt i Fredericia by. Husk at tjekke op på reglerne for fiskeri samt fiskekort. Hos NOVASOL kan I toppe lystfiskerferien med et ophold i et såkaldt "Lystfisker-hus". I disse sommerhuse er der faciliteter, som gør det nemt for jer, at rense samt opbevare jeres fangst...medmindre den ryger på grillen med det samme.

Lej sommerhus i Fredericia nær gode strande ved Lillebælt

Et sommerhus i Fredericia er perfekt til alle vandhunde. Er I på sommerferie, eller måske bare glade for det kolde gys, så er der flere fine bademuligheder nær Fredericia, langs den flotte Lillebæltskyst. 

  • Østerstrand: Dette er den mest populære og børnevenlige badestrand. Vandet er rent og kvalitetsstemplet med det velkendte Blå Flag. Ved Østerstrand er der flere badebroer bl.a. den flotte Cirkelbro. I sommersæsonen er der liv og glade dage på stranden og flere forskellige aktivitetsmuligheder som beachvolley, strandfodbold og en lille strandcafé. I sommerferien er der også livreddere på stranden, så her kan alle badegæster hygge sig, i trygge rammer. 

  • Trelde Næs Strand: Denne strand ligger i et smukt, fredet naturområde. Stranden er omgivet af skov og høje klitter. Her er vandkvaliteten også helt i top. Ved stranden finder I toiletter, bålplads og flere naturstier. Stranden er også helt perfekt til en hyggelig skovtur eller en frisk gåtur i efteråret, hvor I både kan gå langs havet og i skoven. 

  • Skærbæk Strandpark: En fin lille strand i skønne omgivelser. Fra stranden har I den smukkeste udsigt over Lillebælt. Langs stranden er der opsat flere borde og bænke, hvor I kan hygge jer med en god frokost eller eftermiddagskaffe i solen. Ved stranden er der flere badebroer samt mulighed for at sætte kanoer og kajakker i vandet. 

Efter en skøn dag ved strand og hav, venter jeres sommerhus i Fredericia til endnu mere feriehygge. Brug de private rammer i sommerhuset, til lige netop det, I har lyst til. Sommerhusudlejning er nemlig en af de ferieformer med allermest frihed. I planlægger helt selv dagens program. Får I lyst til en lille middagslur eller en spontan tur til stranden sidst på aftenen, så gør I bare det. Der er nemlig ingen fastlagt programmer eller spisetider, I skal tage hensyn til.