Ferieboliger og ferielejligheder i Harzen

Harzen er bestemt ikke kun det nordligste tyske naturbeskyttet bjergområde nord for Alperne og syd for Skandinavien. Det er også en region der vrimler med betydningsfulde historiske seværdigheder. Her blev store tyske kejsere og konger født, her er sagn om hekse og her tænkte Goethe og Martin Luther deres store tanker og skabte europæisk historie. Vælger I at leje en feriebolig i Harzen, kan I glæde jer til et ophold fuld af sand magi, inspiration, smukke horisonter og mange gode oplevelser.

Aktiv ferie i Harzen

Populære feriehuse i Harzen

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Harzen

Loading...

Feriehuse med sauna i Harzen

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Harzen

Loading...

Lej en ferielejlighed midt i det mystiske Harzen

Hekse har gennem flere århundrede spredt magi i Harzen på Hexentanzplatz, Blocksberg (Brocken) og andre hemmelighedsfulde steder. Når I har sat kurs mod f.eks. en ferielejlighed i Harzen, så brug en dag på at udforske det mystiske Harzen.

Tag på tur til Thale, hvor I kan besøge den sagnomspundne Hexentanzplatz. Denne plads var tidligere stedet, hvor hekse mødtes natten til første maj. Her fortalte de djævlen om alle deres onde gerninger og dansede rundt om bålet til den lyse morgen. Turen op til Hexentanzplatz behøver heldigvis ikke foregå på en heksekoste. Fra bunden af dalen kan I tage svævebanen op i højderne. På turen får I den smukkeste panoramaudsigt over dalen samt floden Bode. Fra udsigtsplatformen kan I nyde udsigten over Bodetal samt det store klippemassiv Rosstrappe.

Rosstrappen er også et sagnomspunden sted i Harzen. Sagnet siger, at kongedatteren Brunhilde spang over slugten til hest, da hun flygtede fra kæmpen Bodo, der ville have hende som kone. I kan også besøge Rosstrappen, hvor I (eftersigende) kan se aftryk af hestens hove.

I Thale kan I også tage turen på ”Mythenweg”, som er en rute rundt i byen, hvor I kommer forbi en række skulpturer af germanske gudefigurer. Alle skulpturerne er lavet i smedejern. På turen komme i f.eks. forbi Rigdommens Ring, vandgudinden Ägir og den ottebenede hest Sleipner. Mange af de germanske guder har nemlig rødder i den nordiske mytologi.

Lej feriehus i Harzen

Den smukkeste natur ved jeres feriebolig i Harzen

NOVASOL sommerhusudlejning i Harzen indbyder både til en ren afslapningsferie og til en ferie med masser af aktivitet og motion. Mange tager til Harzen for at nyde den smukke natur i fulde drag. Nyd at I lige uden for døren til jeres feriehus, har de smukkeste udsigter over bjergene, skovene og de hyggelige byer. En dag på terrassen, med høj sol og udsigt til fredfyldte landskaber, vil uden tvivl bringe velvære til krop og sjæl.

Får I lyst til lidt mere aktivitet, så er det på med vandrestøvlerne og af sted. Store og små klatreaber, der vil prøve kræfter med højderne, har rig mulighed i Kletterwald Thale eller Blankenburg, Skyrope Hochseilpark Bad Harzburg samt i Sankt Andreasberg hvis klipper er populære blandt Europas klatrere. En af de mest populære vandrestier er Harzer-Hexen-Stieg. Den går gennem Harzen fra øst til vest - i alt 97 km. Følg f.eks ruten fra Tressburg langs floden Bode, der gennem tusinder af år har skåret en dyb flod gennem klipperne. I den charmerende Bodedalen møder I en unik flora og fauna, når I bevæger jeg gennem området som også kaldes for Harzens Grand Canyon. 

For de mere øvede og eventyrlystne, så er en tur op af bjerget Brocken (Bloksberg) et must. Med sine 1.141 meter er Brocken Nordtysklands og Harzens højeste bjerg. I kan starte turen op mod toppen i bl.a. Ilsenburg, Schierke og fra Tofthaus.

Ferie med børn i Harzen

Byliv og seværdigheder i Harzen

Harzen byder også på masser af muligheder for oplevelser i byerne. 

Wernigerode er en hyggelige og meget stemingsfuld by, med mange gamle bindingsværkshuse. det ældste af husene er helt tilbage fra år 1400. Overalt i regionen kan I se smukke slotte, som vidner om områdets storhedstid. De forskellige byer er både gode udflugstmål om sommeren og vinteren og til jul vil der være julemarkeder i langt de fleste byer.

Byen Goslar skal også med på listen over udflugtsmål. I byen er der masser af historisk charme og nostalgi, som opleves bedst på spadseretur gennem de smalle gader og stræder. I byen er der mange smukke og velbevarede bindingsværkshuse samt bygninger fra flere tidsperioder, som renæssancen, barokke og gotikken. Det smukke Kejserslot er blandt byens mest kendte seværdigheder. Slottet er også blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Lidt udenfor Goslar kan I besøge området minemuseum. Sølvminen Rammelsberg har haft stor betydning for byen, særligt økonomisk.

Vinterferie i Harzen

Lej en feriebolig i Harzen til en ferie med børn

Harzen er bestemt også egnet til en kør selv ferie med børn. Afstanden er overkommelig og her findes så mange aktiviteter, som børn vil synes om og ikke mindst, som hele familien kan være fælles om.

Naturen i Harzen er altid en god kilde for gode og spændende ferieoplevelser. Overalt finder I små bække, søer, uendelige skove og høje bjerge. En gåtur rundt i landskabet ved jeres feriehus eller lejlighed i Tyskland, hvor børnene kan løbe rundt og finde blomster, små dyr og andet spændende er altid et hit.

I Harzen finder I også mange både indendørs - og udendørs badelande og langt de fleste børn elsker jo at plaske rundt i vandet. De mange drypstenshuler og miner vil være en stor oplevelse for jer alle. Tag med på en guidet tur ned i mørket og få nogle super gode ferieminder med hjem, som vi er sikre på alle vil kunne huske mange år frem.

For de modige børn (og voksne) venter en særlog oplevelse på Hexentanzplatz. Her kan I få en uforgelmmelig oplevelse på Harzbob-banen. Med op til 40 km/t suser bobslæden gennem de mange kurver ca. en km ned gennem dalen. Når bobslæden holder stille, vil I uden tvivl have store smil på læberne og en særlig fornemmelse i kroppen - noget I vil huske længe efter jeres ferie i Harzen.

Lej en ferielejlighed til en skøn vinterferie i Harzen

En tur til Harzen er også oplagt for jer, som elsker vintersportens mange glæder. For nybegyndere på ski er Harzen et rigtig godt valg. Turen dertil er ikke så lang og forholdene fine for uøvede samt børn. Harzen er særligt populært blandt langrendsløbere, da der i området findes et godt, stort og velholdte løjpenet til langrend. Alpinskiløb er også muligt i Harzen. Dog er de alpine muligheder ikke lige så mange som på andre skidestinationer i f.eks. Sverige, Norge eller Østrig. Området omkring Sankt Andreasberg er mest populært blandt alpinløberne.

Vil I gerne kombiner vinterferien i Tyskland med oplevelser udenfor pisterne, så kan I benytte de gode vintervandreruter, som fører jer gennem det fantastiske vinterlandskab. I Harzen er der også rig mulighed for, at prøve den lokale vintermad på de mange kroer og restauranter. Særligt på de klassiske tyske kroer, vil I blive præsenteret for traditionel tysk kogekunst.

Alsidig feriehusudlejning i Harzen

Harzen har tidligere haft et lidt støvet image. Mange har set Harzen som en destination kun for pensionister på bustur og det er Harzen også, men Harzen er bestemt også en destination for alle andre. De mange forskellige oplevelser og den smukke natur, som er beskrevet herover, vil give alle aldre vildt gode oplevelser med hjem fra et ferieophold i Tyskland

En del af udviklingen i Harzen ligger også i udbuddet af ferieboliger, som stille til udlejning. Flere tyskere har fået øje for de mange fordele der er, ved at udleje sin feriebolig i Harzen. Der er ligeledes også blevet bygget nye og moderne feriehuse i Harzen, som kan opfylde alle krav til en god ferie i Tyskland. Hos NOVASOL kan der lejes forskellige typer af boliger. I finder f.eks. et fint udvalg af ferielejligheder i Harzen, som er perfekte til en ferie for 2 eller en mindre familie. Ferielejlighederne er velegnede til ophold i Harzen hele året. Det samme gør sig gældende for de nyerere feriehuse, som især er blevet bygget i området ved Sankt Andreasberg. Disse feriehuse er moderne og byder på dejlige rammer til alle årets ferier. I den lille feriehusby ligger flere huse tæt på hinanden. Det gør stedet helt oplagt til en ferie for flere familier, som kan bo hver for sig og samtidig mødes til fælles hygge og oplevelser i Harzen.