Sommerhus Sønderjylland

Et sommerhus i Sønderjylland er et godt udgangspunkt for en aktiv ferie fuld af oplevelser for hele familien. Sønderjylland rummer en stor palette af både historiske, underholdende og sjove oplevelser. Sønderjylland er et af de områder i Danmark, som har været gennem mange skift og udfordringer gennem historien. Dette har gjort Sønderjylland et spændende historisk centrum, for dele af Danmarks historien.

Sønderjylland er også veletableret ift. sommerhusudlejning i Danmark. I Sønderjylland finder I et stort udvalg af sommerhuse og ferielejligheder, som giver jer mulighed for, at holde lige præcis den ferie, I ønsker jer.

Lej sommerhus i Sønderjylland og besøg Dybøl

Populære feriehuse i Sønderjylland

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Sønderjylland

Loading...

Feriehuse med pool i Sønderjylland

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Sønderjylland

Loading...

Attraktioner nær jeres sommerhus i Sønderjylland

Når I lejer sommerhus i Sønderjylland, er der altid flere gode oplevelser lige om hjørnet - alt fra historiske mindesmærker til store forlystelsesparker, hvor I nemt kan bruge en hel dag. Hvis I gerne vil opleve alt muligt i Sønderjylland, så kan I kigge nærmere på disse attraktioner.

  • UNIVERSE: Hele familien vil hygge sig i denne anderledes oplevelsespark. Temaet for parken er teknologi, naturvidenskab og innovation. I kan prøve alle mulige lærerige og sjove aktiviteter og forsøg. Nyd også dem meget smukke have og det spændende museum som omhandler hele historien bag Danfoss, som står bag parken. Når I lejer sommerhus i Sønderjylland hos os, kan U desuden få rabat på entreen til UNIVERSE. 

  • Historiecenter Dybbøl Banke: Krigen i 1864 var en tung periode i den sønderjyske historie. På Dybbøl Banke, ved siden af den kendte Dybbøl Mølle, kan I besøge det store historiecenter, hvor perioden omkring 1864 formidles på flere måder. Se hvordan soldaterne levede, hør braget fra den gamle kano og genoplev de voldsomme og skelsættende begivenheder på film.

  • Frøslevlejerens Museum: Besøg en af Europas bedst bevarede fangelejre fra 2. verdenskrig. På museet kan I opleve forholdene for de danske fanger i lejeren, læs og hører beretninger fra indsatte. På museet er der også udstillinger om bl.a. FN, Amnesty International og det danske beredskab.

  • Sønderborg Slot: Tager I en tur til Sønderborg kan I ikke undgå at se det store Sønderborg Slot. Slottet ligger nemlig ved indsejlingen til Sønderborg. På slottet er der flere udstillinger om f.eks. grænselandets historie, danskernes deltagelse i 1. verdenskrig og krigen i 1864.

  • Vadehavscentret: På grænsen til Nationalpark Vadehavet ligger det meget flotte Vadehavscenter. Her fortælles om livet i og ved Vadehavet. Der er to faste udstillinger på centret; Trækfuglenes Vadehav og Vadehavsfortællinger. Derudover er det løbende forskellige aktiviteter.

  • Ribe Vikingecenter: Vikingerne har haft stor indflydelse på vores danske historie og især Ribe har mange spændende vikingefortællinger med udgangspunkt i livet i vikingernes Ripa. På Vikingecentret er der flere rekonstruerede bygninger og til forskellige events kan I møde sortsmeden, trællen, krigsfangerne og andre personer fra Vikingetiden.

  • Hjemsted Oldtidspark – Danernes verden: Her kommer I helt tilbage til det spæde Danmark, sm det tog sig ud i jernalderen. Her kan I selv prøve kræfter f.eks. bueskydning, sejllads i stammebåde og livet som jernalderkriger.

Af andre gode attraktioner i Sønderjylland kan også nævnes; Gråsten Slot, oplevelsesparken Acture Park ved Haderslev, den smukke Geografiske Have i Kolding, Trapholt Museum for moderne kunst i Kolding, Kommandørgården på Rømø samt Koldinghus. 

Sønderjylland er geografisk et større område, så alt efter hvor I vælger at leje et sommerhus i Sønderjylland, vil der naturligvis være forskellig afstand til de fremhævede attraktioner.

Sønderjylland er også til en badeferie

Mellem jeres besøg på diverse museer og seværdigheder i Sønderjylland, skal der også være tid til bare at nyde og slappe af. En tur til strand og hav er altid velgørende for krop og sjæl. Heldigvis er der også flere gode strande i Sønderjylland.

De fleste søger, i dette område, mod de dejlige danske strande, som er omgivet af dale og store grønne arealer, der vokser helt ned til strandkanten. Er det sådan en ferie I er ude efter, kan I f.eks. leje et af vores mange sommerhuse i Hejlsminde, hvor I bl.a. vil finde børnevenlige strande, spændende aktivitetsmuligheder, samt smuk dansk natur.

Sønderjylland er et varierende naturparadis, der byder på flotte og uspolerede naturområder, hvor I bl.a. vil opleve det flade marsklandskab og vadehavet i vest og det bakkede fjordlandskab i øst. Vil I gerne opleve den østlige del af Sønderjylland bør I tage et kig på vores sommerhuse i Grønninghoved ved Lillebælt.

På både Fanø og Rømø er der også ubegrænset adgang til virkelig lækre strande. Her er der kilometer lange sandstrande, hvor der både er plads til badning, soldyrkning, sandslotte og sportsaktiviteter som volleyball og ”sejlads” med kite buggyer på især stranden på Fanø. Vælger I at holde jeres ferie i Sønderjylland, på den fine ø Als, er der også mange gode muligheder for at nyde hav og kyst. På Als finder I flere gode strande med roligt badevand, især ved Kegnæs og Drejet.

Lej sommerhus i Sønderjylland og oplev grænselandet

Lejer I sommerhus i Sønderjylland, så kan I nemt tage et smut over grænsen og besøge Tyskland. Tag f.eks. på tur til Flensborg Fjord, som danner en naturlig grænse mellem de to lande. Området omkring Flensborg Fjord er et utroligt flot område. Kør en tur langs fjorden, med kurs mod Flensborg, hvor I kan besøge den hyggelige bymidte, som bugner af butikker. På byens mange torve samt nede ved den charmerende havnefront, kan I holde en pause og nyde en god frokost - eller en lille kaffepause.

På køreturen kommer I måske forbi en spændende attraktion eller en smuk naturplet. Gør et stop og nyd at have friheden til selv at bestemme I jeres ferie. I kan også gøre brug af en af de mange grænsebutikker, hvor man kan finde det meste til en god pris. Her kan I forsyne jer med gode sager og drikkevare til jeres ferie i det sønderjyske. Sommerhusudlejning i Danmark giver de bedste betingelser for en ferie der passer til jeres tempo og drømme.

Sommerhus i Sønderjylland midt naturen

I Sønderjylland har I mulighed for at opleve mange forskellige typer natur og landskaber. Fra kyst til kyst skifter landskabet form og udtryk – fra Vadehavet i vest til de bakkede fjordlandskaber i øst. Den forskelligartede natur i Sønderjylland åbner op for såvel naturoplevelser helt nede i gear og for naturoplevelser med høj puls.

  • Skovture: Vælger I sommerhusudlejning i Sønderjylland er der rigtig mange muligheder for, at tage på hyggelige og spændende skovture. I hele området er der mange skovområder. I kan læse mere om et par af skovene i Sønderjylland her.

Nøffelskoven nær Sønderborg er en ny anlagt skov, hvor I på turen rundt også vil møde fine træskulpturer bl.a. muldvarpen som stikker hovedet op af jorden. Ved Tønder kan I besøge Soldaterskoven, som består af hele tre skove; Soldaterskoven, Nørreskov og Hydroskoven. I kan lade bilen stå i Tønder, hvorfra der er et stisystem til skovene. I området ved Nørreskov er der etableret en hundeskov. Haderslev Østerskov er ikke blot et smukt naturområde. Skoven bærer også præg af tyskernes besættelse under 2. verdenskrig. Går I turen ad den 4,5 km lange afmærkede sti, vil I også opleve levn fra krigstid som f.eks. murstensbunkere samt en fordybning i den nordlige ende, hvor ca. 400 miner eksploderede i 1944. Nørreskoven på Als er fuld af fortidsminder. I skoven er der registreret 80 fortidsminder, såsom runddysser og langdysser fra Bondestenalderen. Der er 2 afmærkede stier, begge på ca. 2 km i skoven.

  • Vandreture: Vil I gerne helt tæt på de smukke naturområder i Sønderjylland, så tag de gode vandresko med i sommerhus i Sønderjylland og begiv jer ud på en eller flere af rigtig gode vandreruter i hele området. I kan både tage de helt lange ture eller blot benytte udsnit af de forskellige vandreruter i Sønderjylland, alt efter hvad I har ben og tid til.

Gendarmstien går hele vejen fra Padborg og op til Høruphav på Als. Ruten går primært langs kysten, hvor man krydser moser, enge og skove. Gendarmstien blev oprindeligt brugt af de mange grænsegendarmer, hvis opgave var at holde øje med smuglere, som forsøgte at bringe varer ind og ud af Danmark uden at betale told. Hærvejen er Danmarks ældste landevej og løber langs den jyske højderyg. Hærvejen har både været vigtig ift. flytning af soldater samt for kvægdrivere. I Sønderjylland går Hærvejen fra Padborg og op til Vojens. I kan både gå og cykle på Hærvejen. Drivvejen er en del af et stort internationalt stinetværk, som følger handelsruterne langs Nordssøen. I Sønderjylland går Drivvejen fra Skærbæk og ned til Tønder. Drivvejen var et vigtigt knudepunkt for kræmmere, studehandlere og andre rejsende som gennem tusinder af år har vandret op og ned at ruten.

  • Vadehavet: Når man holder ferie i et sommerhus i Sønderjylland, må der gøres plads til en tur til Vadehavet. I 2014 blev dette unikke naturområde optaget på UNESCOs verdensarvsliste på baggrund af områdets mangfoldige natur. I kan selv udforske området eller tage med på en af de guidede ture, hvor I bliver klogere på såvel dyre- som plantelivet i Vadehavet. Giv jeres tur til Vadehavet et ekstra pift og smag på de lækre østers fra Vadehavet. Husk dog altid at forhør jer om eventuelle alger i området. I kan henvende jer på Naturcenter Tønnisgård, og få gode råd til jeres tur rundt i og ved Vadehavet. I skal naturligvis også holde øje med tidevandet, som ca. skifter hver 6 time. Vandstanden kan varierer med op til 1,80 m.

Lej et sommerhus i Sønderjylland til en god miniferie

En miniferie, uden for de almindelige ferieperioder, er noget vi alle kan få brug for. Et kort afbræk fra hverdagen, med nye oplevelser, giver ny energi til krop og sjæl. En stor del af de sommerhuse, som udlejes i Sønderjylland, kan også lejes for mindre en end uge. Snup en forlænget weekend eller en miniferie midt i ugen og nyd nogle af Sønderjyllands mange herligheder.

Hele året rundt er der masser at lave og opleve i Sønderjylland. Nyd naturens grønne farver i det tidlige forår eller mærk efterårsvinde langs kysten. I kan også leje et sommerhus i Sønderjylland med gode indendørs aktiviteter som pool, billard eller bordfodbold. Disse sommerhuse giver mulighed for en miniferie masser af hygge og leg for alle.

Sommerhusudlejning hos NOVASOL

Hos NOVASOL kan I leje sommerhus i hele Danmark. Vi har derfor valgt, at have lokale kontorer i Danmark, hvor I dels kan få gode tips til jeres ferie og hvor I også kan få god hjælp til at finde det helt perfekte sommerhus for jer. Medarbejderne på de lokale kontorer kender områderne og de forskellige ferieboliger. I er altid velkomne til at kontakte enten et af vores lokale kontorer eller vores salgsafdeling, hvis I har spørgsmål til sommerhusudlejning eller et specifikt område i Danmark. 

Er det et sommerhus i Sønderjylland I gerne vil leje, så har vi flere kontorer i dette område. Vores kontorer i Sønderjylland finder I på Fanø, Rømø, i Hejlsminde samt ved Sønderborg.