Sommerhus i Løgumkloster

Løgumkloster er en hyggelig sønderjysk by, beliggende i den smukke natur omkring Åved Plantage og Brede Å samt nær Vadehavet. Et sommerhus i Løgumkloster er et rigtig godt udgangspunkt for jer, som gerne vil udforske det sønderjyske område samt for jer, som gerne vil bevæge jer rundt i noget af Danmarks smukkeste og mest specielle natur.

Besøg Vadehavet fra et sommerhus i Løgumkloster

Populære feriehuse i Løgumkloster

Loading...

Feriehuse med pool i Løgumkloster

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Løgumkloster

Loading...

Attraktioner nær jeres sommerhus i Løgumkloster

Et ophold i et sommerhus i Løgumkloster må naturligvis også indeholde en tur rundt i selve Løgumkloster by, hvor der er flere spændende ting at udforske. Løgumklosters historie er funderet omkring byens kloster og kirke, som i middelalderen var omdrejningspunktet for byen udvikling.

  • Løgumkloster Kirke: I skal naturligvis besøge Løgumkloster Kirke. Kirken blev opført i perioden mellem 1225 – 1325. Grundlaget for kirkens opførelsen var grundlæggelsen af et cistercienserkloster ved Brede Å i 1173. Kirken er et imponerende bygningsværk, som også anses for at være blandt de mest betydningsfulde kirker fra middelalderen. Kirkens størrelse og de mange detaljer i kirkens forskellige rum er også meget betagende og overraskende når man tager byens størrelse i betragtning.

  • Klostret i Løgumkloster: Kirken blev oprindeligt opført som en del af det eksisterende kloster. I dag er det kun klostrets sydfløj som er bevaret og bruges nu som foredragssal. Klostret blev nedlagt i 1548. I 1614 blev der bygget et jagtslot på dele af klostrets fundament. Jagtslottet blev opført til hertug Johann Adolf af Gottorp. Slottet overgik til den preussiske stat efter krigen i 1864, men efter genforeningen i 1920 overgik det igen til den danske stat og bruges i dag som uddannelsessted for Folkekirken.

  • Museet Holmen: I en tidligere gård fra 1700-tallet kan I opleve kunst af både danske og internationale samtidskunstnere. Museet er lille, men museet har ikke desto mindre udstillet værker af kendte kunstnere som John Lennon, Dronning Margrethe, Per Kirkeby og Michael Kvium. På museet er der forskellige arrangementer, som museets venneforening står for. I slutningen af november kan I f.eks. besøge det hyggelige julemarked.

Lej sommerhus i Løgumkloster og besøg Ribe

Forslag til udflugter fra jeres sommerhus i Løgumkloster

Med udgangspunkt fra et sommerhus i Løgumkloster er der mange gode attraktioner, seværdigheder og spændende byer lige rundt om hjørnet.

  • Rømø: Tag f.eks. på en dagsudflugt til Rømø. Øen i Vadehavet er lige noget for jer, hvis I gerne vil opleve særegen natur, skønne strande og spise godt. Rømø ligger i Nationalpark Vadehavet, som også er en del af UNESCOs verdensarv. Det særlige miljø og de mange vådområder giver gode og unikke naturoplevelser. Tag gummistøvlerne med eller smid skoene og udforsk det flade havområde ved lavvande. De endeløse strande på øen er både til afslapning og aktivitet. Prøv f.eks. en beach-buggy tur henover stranden eller sæt jer med kikkerten i hånden og spejd efter sæler og fugle. Hen over året er der også flere gode events på Rømø, som f.eks. dragefestival, motorfestival og Beach Jump, hvor der dystes i ridebanespring på stranden. Vadehavet er i sig selv et lækkert spisekammer, hvor I kan samle østers og muslinger, hvis det frister. Er I mere til gode restaurantbesøg, så kan I slutte dagen på Rømø med et besøg på en af øens gode spisesteder, inden turen går tilbage til Løgumkloster.

  • Ribe: Må jeres ferie i et sommerhus i Løgumkloster også gerne indeholde en tur rundt i Danmarks historien, så er Ribe klart et oplagt udflugtsmål. I Danmarks ældste by er det især vikingerne som er i fokus. Tag på en historisk tur i Ribe VikingeCenter og bliv klogere på vikingetiden og vores forfædre. På centret oplever i byen, som den så ud i årene mellem 710 til 980. De mange rekonstruerede huse giver jer et fantastisk indblik i vikingetiden. Inde i Ribe kan I besøge museet Ribe Vikinger, hvor der er flere gode udstillinger med genstande og fortællinger fra vikingetiden. I kan også blive klogere på de nordiske guder i udstillingen Asgård. Fra museet kan I slentre en tur gennem de hyggelige gader og slutte besøget af med en tur op i Ribe Domkirkes høje tårn, hvorfra I kan se hele byen og det flade landskab omkring.

  • Vadehavscenteret: Er I blevet nysgerrige på livet i Vadehavet, så skal I tage turen til det flotte Vadehavscenter. Selve centrets bygning er et enestående eksempel på dansk arkitektur, som smelter sammen med omgivelserne. Arkitekt Dorte Mandrup har skabt en bygning hvor materialer som tagrør og robinietræ får centret til at falde i med naturen. I Vadehavscentrets to faste udstillinger, Trækfuglenes Vadehav og Vadehavsfortællinger, bliver I klogere på livets i og omkring Vadehavet samt på de mange fugle, som holder til i området. I museumsbutikken kan I købe gaveartikler, som er relaterede til Vadehavet. I kan helt sikkert finde en fin feriesouvenir, som vil minde jer om jeres tur i et  sommerhus i Løgumkloster.

Er I blevet forelsket i Vadehavet, så har I rig mulighed for at opleve mere af det smukke område hele året rundt. I kan nemt finde et sommerhus i Sønderjylland, hvorfra I kan opleve Vadehavets mange facetter. Hver sæson byder på flotte oplevelser, som f.eks. Sort Sol i foråret og efteråret. Om vinteren viser naturen sin mere barske side, når vinden tager til og havet bruser op. Om sommeren er landskabet fuld af liv. Fuglene flyver højt på himlen og i marskområderne græsser fårene.

Af andre gode attraktioner og byer i området omkring jeres sommerhus i Løgumkloster finder I bl.a. Danmarks ældste købstad Tønder, med hyggelige brostensbelagte gader og historiske museer. I kan også tage turen til Hjemsted Oldtidspark og blive klogere på jernalderen. Er I på ferie med børn i Løgumkloster, så er det værd at tage turen op til LEGOLAND og LEGO HOUSE, hvor der venter masser af sjov og flotte oplevelser i Legoklodsernes verden. I er heller ikke langt fra den tyske grænse, og de mange grænsebutikker, hvor I kan forsyne jer til sommerhusopholdet i Danmark.

Hvorfor leje et sommerhus i Løgumkloster?

Løgumkloster er måske ikke den by, som først dukker op, når I vil planlægge en sommerhustur i Sønderjylland. Men som I kan fornemme, vil I få en super placering, hvis I ønsker at opleve både natur og kultur i dette område af Danmark. Turene frem og tilbage til de mange gode oplevelser er korte, hvilket gør, at I også får tid til at slappe af i det private sommerhus i Løgumkloster, inden turen igen går ud til nye, spændende oplevelser. 

I kan også vælge at besøge området flere gange i løbet af året, for at få alle nuancer med. Naturens skifte, henover året, giver altid nye oplevelser. Hos NOVASOL sommerhusudlejning er udvalget af ferieboliger så stort og varieret, at I nemt finder et passende feriehus eller en ferielejlighed, uanset hvornår I vil på ferie. 

Et sommerhus i Løgumkloster giver os også muligheden for, at skabe netop den ferie, I drømmer om. Sommerhusudlejning er nemlig en ferieform med masser af frihed. Friheden til selv at bestemme hvordan rammen skal være ift. indretning, udstyr og beliggenhed. Friheden til selv at planlægge selve sommerhusopholdet og fylde feriedagene ud med netop det I har lyst til.