Sommerhuse i Grønninghoved

Området ved Grønninghoved i det sydlige Jylland er et helt perfekt sted at leje et sommerhus i Danmark, uanset om I er en børnefamilie, et par eller en gruppe venner. Områdets oplevelser, natur og byer har nemlig et meget stort og varieret tilbud, hvor der vil være noget for enhver smag. I vil uden tvivl finde et rigtig dejligt sommerhus i Sønderjylland, hvis I vælger Grønninghoved som destination.

Sommerhus leje Grønninghoved

Populære feriehuse i Grønninghoved

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Grønninghoved

Loading...

Feriehuse med spa i Grønninghoved

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Grønninghoved

Loading...

En verden af oplevelser i Kolding nær sommerhuset i Grønninghoved

I løbet af jeres ferie i Grønninghoved, vil I opdage en hel verden af gode ferieoplevelser. Vi vil klart anbefale, at I kigger nærmere på den nærmeste større by, Kolding. Byens mange attraktioner og de charmerende omgivelser, kan udforskes hele året rundt. 

Den mest kendte attraktion i Kolding er Koldinghus. Det gamle kongeslot blev grundlagt I 1200-tallet og har haft en begivenhedsrig historie. Slottet har fungeret som residens for b.la. Christian 4. som i perioden 1583 – 1593 opholdte sig meget på slottet. Slottet var naturligvis også et grænseværn mod syd samt hovedsæde for den lokale statsadministration. I 1808 brændte Koldinghus og stod frem til 1930´erne som en stor ruin. Dele af slottet blev genopbygget, men først i 1970´erne påbegyndte den fuldstændige restaurering af slottet. Slottet står i dag meget smukt på det grønne område i Kolding. Restaureringen af slottet blev i 1993 tilkendt EUROPA NOSTRA prisen. På Koldinghus er meget at se, samt mange gode events, hvor børn og voksne kan komme tæt på vores fælles danske kulturarv, med udgangspunkt i Koldingshus ´spændende historie.

Øvrige museer i Kolding og nær Grønninghoved:

 • Dansk Sygeplejehistorisk Museum – Kolding: I udstillingerne viser sygeplejens, patientens og sundhedssystemets historie i Danmark.

 • Trapholt – Kolding: Som det eneste museum i Danmark vises her både kunsthåndværk, billedkunst, design og møbeldesign.

 • Dansk Legetøjsmuseum – Christiansfeld: Her fremvises legetøj af alle slags, lige fra Bedstemors dukke til moderne plastik legetøj.

 • Harteværket – Kolding: Dette er Danmark første større vandkræftværk. Stedet er i dag et spændende oplevelsescenter.

 • Kolding Miniby i Geografisk Have – Kolding: Kom op oplev Kolding by som den så ud i 1860 – 1870 i miniformat.

 • Kongeaamuseet – Vamdrup: Her fortælles historien om Vamdrup som tidligere stationsby. Se også Danmarks længste modeljernbane.

Byens gågader og Kolding Storcenter skaber tilsammen et butiksmiljø, der giver rig mulighed for indkøbsture og hygge-shopping. Uanset hvad I måtte stå og mangle, findes det i Kolding. Kolding byder også indenfor til gode madoplevelser. I finder alverdens restauranter som servere alt lige fra klassisk dansk mad, til japanske lækkerier og børnevenlige menuer på de kendte kæderestauranter. Oplevelserne står nørmeste i kø i Kolding og vi er helt overbeviste om, at I vil få nogle virkelige gode oplevelser med hjem fra denne ferie i sommerhus i Danmark.

Lej sommerhus i Grønninghoved og få flotte naturoplevelser med hjem

Naturen omkring sommerhusområdet i Grønninghoved er også et kapitel for sig. I kan se frem til en rigtig dejlig strand, når I vælger at tilbringe jeres ferie i Sønderjylland i et sommerhus i Grønninghoved. Når I kigger på vores udvalg af private sommerhuse i Grønninghoved, vil I opdage, at der ikke er langt til stranden fra nogen af sommerhusene. I kan sågar holde ferie lige i 1. række, hvis det var noget. Selve stranden ved Grønninghoved er fin og børnevenlige. Vandet er roligt og ikke særligt dybt. Ved stranden er der også en badebro, for dem som gerne vil ud på lidt dybere vand. Fra stranden kan I se over til Fyn og i horisonten vil der ofte være windsurfere, som suser over vandet, når vinden er til det.

Andre strande nær Grønninghoved sommerhusområde:

 • Hejlsminde Strand – Stor, børnevenlig strand i centrum af Hejlsminde.

 • Binderup Strand – Børnevenlig strand ved Skamlingsbanken.

 • Løverodde Strand – Familievenlig strand ved udkanten af Stenderup Skovene.

 • Skibelund Strand – Mindre strand med et stort grønt område tæt ved Solkær Enge.  

Fra sommerhuset i Grønninghoved kan I altså nemt nyde en eller flere af de dejlige strande, som vi er så heldige, at have i Danmark. Et sommerhusophold i Danmark handler for mange om nærhed til hav og strand. Hele året rundt elsker vi at tage på stranden og mærke den friske havluft på kinderne. Det betyder også, at der altid er rift om sommerhusene helt tæt på vandet. Det er værd at have med i overvejelserne, hvis I overvejer en ferie i vandkanten herhjemme. 

Omkring jeres private sommerhus i Grønninghoved er der også flere flotte skovområder. Tæt på Lillebælt og Skamlingsbanken kan I besøge Grønninghoved Strandskov. Mellem de høje træer finder I flere dysser, b.la. en dobbelt langdysse fra bondestenalderen. Nord for Grønninghoved kan I også besøge:

 • Nørreskoven

 • Midtskoven

 • Sønderskoven  

I disse skove findes træer som er mere end 500 år gamle samt flere fortidsminder, som 5.500 år gamle stendysser og gravehøje fra Bronzealderen. Dyrelivet er rigt i skovene og uanset hvornår på året, I har valgt at holde en ferie i et af sommerhusene ved Grønninghoved, er der masser af fine oplevelser i skovene.

En spændende natur- og kulturoplevelse nær Grønninghoved

Når nu I er på ferie i Sønderjylland, så skal I også tage på tur til Skamlingsbanken, som ikke ligger langt fra Grønninghoved. Skamlingsbanken er både et meget smukt naturområde samt et dansk stykke kulturhistorie. I perioden 1843-59 blev der holdt en række folkefester på Skamlingsbanken, til støtte for den danske sag i Sønderjylland. Skamlingsbanken blev også brugt i den nationale kamp for at genforene Sønderjylland med Danmark i årene 1866-1920. I juni 1945 var ca. 100.000 mennesker samlet netop her, for at fejre Danmarks befrielse. De smukke omgivelser indbyder til en frokost i det grønne på en solskinsdag eller til en frisk vandretur ad f.eks. den 5 km lange afmærkede rute, som tager jer rundt i det flotte område.