Sommerhus på Bornholm - ferie på solskinsøen

Bornholm er meget mere end rundkirker og røgede sild. Ja, faktisk er solskinsøen mest af alt helt sin egen, og det mærker man så snart man triller af færgen i Rønne, Bornholms hovedstad. Med sine skarpe kanter, storslåede natur og placering ude midt i Østersøen, er Bornholm en eksotisk og anderledes feriedestination - i hvert fald indenfor Danmarks grænser. Det er måske derfor, at Bornholm er mere populær end nogensinde før, og fra et dejligt sommerhus på Bornholm, kommer du helt tæt på det hele. Uanset om du er til afslapning på de dejlige sandstrande, vandreture i smuk natur eller udforskning af kulturhistoriske seværdigheder, vil Bornholm med sikkerhed fortrylle dig med sin unikke charme og skønhed. Læs mere om solskinsøen, og start din ferie på Bornholm herunder.

Find det perfekte feriehus tæt på Østersøen og Bornholms smukke natur

Populære sommerhuse på Bornholm

Loading...

Sommerhuse på Bornholm med hund tilladt

Loading...

Sommerhuse på Bornholm med pool

Loading...

Luksus sommerhuse på Bornholm  

Loading...

3 gode grunde til at leje et sommerhus på Bornholm

Selvom Bornholm især er kendt for sine dramatiske klipper, så gemmer solskinsøen også på flere bløde strande med Dueodde Strand på den sydlige del, som det bedste eksempel. Den fine sandstrand på øens sydspids nævnes ofte som en af Europas bedste sandstrande. Bornholm byder også på masser af attraktioner og seværdigheder, og du kan se frem til følgende, når du holder ferie på Bornholm:

Historiske seværdigheder: Bornholm er hjemsted for mange historiske seværdigheder, herunder borgruinen Hammershus, som er Nordeuropas største borgruin, og øens mange rundkirker.

Lokal charme: Bornholm er helt sin egen, og det kommer til udtryk på mange forskellige måder. Ingen ferie på Bornholm er komplet før du har spist røget sild eller ‘Sol over Gudhjem', en ægte bornholmsk specialitet, på et af øens hyggelige røgerier.

Unik natur: Den bornholmske natur gemmer på mange unikke oplevelser; eksempelvis Helligdomsklipperne, vandfaldet i Døndalen, Ekkodalen og de vilde bisoner i Almindingen.

Fra et sommerhus på Bornholm kan du nyde denne smukke udsigt til Hammeren under din næste ferie

Danmarks dejligste ferie-ø

Der er et hav af gode grunde til at Bornholm er en af de mest populære feriedestinationer på tværs af dejlige Danmark. Klippeøen har en enestående kombination af populære seværdigheder og skjulte perler, og uanset hvor du lejer et sommerhus på Bornholm, er der rig mulighed for at udforske både de bløde og barske sider af den eksotiske ø ude midt i Østersøen. Udover de ikoniske klipper og unikke seværdigheder, er Bornholm også kendt for sine små, lokale producenter, hyggelige gårdbutikker og mange charmerende byer. Alt sammen indrammet af Østersøens bølger og den bornholmske natur, der er lige så smuk, som den er særlig.

Med sit milde klima og mange solskinstimer er Bornholm helt naturligt en oplagt sommerferiedestination, men solskinsøen er et besøg værd året rundt - også i vinterhalvåret, der i øvrigt står i skærende kontrast. Mange af øens attraktioner, spisesteder og butikker har desuden forpligtet sig til at holde åbent året rundt, og derudover får du en sjælden mulighed for at opleve Bornholm på laveste blus. Blandt andet den smukke og afvekslende natur, der bedst udforskes på kryds og tværs af øens mange afmærkede stier og vandreruter. Book din ferie på Bornholm uanset årstiden, og opdag de mange forskellige sider af Danmarks dejligste ferie-ø, der aldrig stopper med at overraske.

Seværdigheder og unikke oplevelser på Bornholm

På Bornholm finder du et væld af spændende oplevelser og seværdigheder at udforske, men den største attraktion er i virkeligheden de mange charmerende byer langs Østersøen og den stemning, der hersker i dem. Det kan du blandt andet finde langs kysten på øens nordlige del, i hyggelige havnebyer som Allinge og Gudhjem, mens byer som Svaneke og Nexø frister på øens østlige del.

Her kommer vores bedste tips til seværdigheder og oplevelser på Bornholm:

 • Charmerende byer: I flere af de Bornholmske byer kan du opleve en skøn blanding af kultur, historie og charme. Udforsk de brostensbelagte gader og velbevarede bindingsværkshuse i byer som Allinge, Nexø og Gudhjem, hvor du kan besøge kunstgallerier, små butikker og hyggelige caféer.

 • Kunst: Bornholm er hjemsted for mange kunsthåndværkere, og du kan finde flere små gallerier spredt ud over øen. Besøg nogle af disse gallerier for at se lokale kunstnere i arbejde og måske endda købe et unikt kunstværk med hjem.

 • Salomons Kapel: En mystisk klippeformation med en særegen atmosfære og en fantastisk udsigt over havet nær Hammerknuden, hvor legenden siger, at Salomon, kongen af Bornholm, engang holdt til.

 • Hammershus: Nordeuropas største og ældste borgruin, der ligger på klipperne langs nordkysten og byder på en imponerende historie.

 • Rundkirkerne: Øen er kendt for sine fire karakteristiske rundkirker, som er unikke for Bornholm og vidner om øens historie.

 • Bornholms Kunstmuseum: Selvom Bornholms Kunstmuseum midlertidigt er lukket for renovation, kan du normalt opleve en imponerende samling af kunstværker fra både lokale og internationale kunstnere, når museet åbner igen i 2026.

 • Bornholms Middelaldercenter: Middelaldercentret i Gudhjem giver en unik mulighed for at dykke ned i Bornholms spændende middelalderhistorie og opleve, hvordan livet var i gamle dage. Der arrangeres også forskellige aktiviteter og forestillinger, og centeret er både underholdende og lærerigt for store som små.

 • Svaneke Bryghus: Her kan du smage på nogle af Danmarks bedste håndbryggede øl. Sortimentet omfatter et bredt udvalg af øltyper, lige fra klassiske pilsnere til kreative og innovative øl med unikke smagsprofiler. Udover at tilbyde ølsmagning og rundvisninger, har bryghuset også en hyggelig have, hvor man kan nyde en forfriskende øl i smukke omgivelser.

Disse er blot nogle få eksempler på de utallige attraktioner, som Bornholm har at byde på, og som gør øen til et uforglemmeligt rejsemål.

Fra et sommerhus på Bornholm, finder du flere vandreruter i det naturskønne område ved Opalsøen

Aktiv ferie tæt på den bornholmske natur

På Bornholm er naturen ikke kun et sted at besøge, det er et sted at finde ro og inspiration. Øen tilbyder en unik blanding af frodige skove, dramatiske klippeformationer, åbne landskaber og hvide sandstrande, der alle indbyder til aktive oplevelser.

Når du holder ferie i sommerhus på Bornholm, er der flere naturoplevelser, du ikke må gå glip af:

 • Almindingen: Bornholms største skov er et sandt paradis for natur- og friluftsentusiaster, med fantastiske vandrestier, smukke søer og et rigt dyreliv. Gå på opdagelse blandt de stille stier og skjulte søer og nyd naturens fredfyldte atmosfære.

 • Rytterknægten: Bornholms højeste punkt byder på tårnet Kongemindet på 184 meter og en fantastisk udsigt over øen. Udsigten er også perfekt til fuglekiggeri og er et must-visit for natur- og udsigtsentusiaster.

 • Kystvandringer: Tag på vandretur langs Bornholms dramatiske klippekyster og oplev nogle af øens mest spektakulære landskaber. Besøg steder som Helligdomsklipperne for at se naturens kræfter på arbejde og blive fortryllet af det naturskønne vidunder.

 • Bornholms strande: Nyd de dejlige sandstrande, herunder den berømte Dueodde Strand, med sit fine, hvide sand og krystalklare vand. Gå en tur langs kysten, tag en svømmetur eller slap af i solen.

 • Cykelture langs kysten: Udforsk øens naturskønne omgivelser på to hjul ved at leje en cykel og følge de veludviklede cykelstier, der fører dig gennem maleriske landsbyer, langs kysten og gennem frodige skove.

 • Klatring: Prøv kræfter med klatring på Bornholms stejle klipper med guidede klatreture og kurser tilgængelige for både begyndere og erfarne klatrere.

Uanset hvad du foretrækker, vil Bornholm sikre dig en aktiv ferie fyldt med spændende oplevelser og smuk natur.

NOVASOL - Sommerhusudlejning på Bornholm siden 1968

Lej sommerhus på Bornholm, hvis du drømmer om at udforske alt hvad denne smukke ø har at byde på. Sammen med NOVASOL finder du altid Danmarks største udvalg af unikke ferieboliger og sommerhuse på Bornholm. Vi har noget for enhver smag - fra moderne lejligheder i øens mange hyggelige byer til klassiske sommerhuse tæt på Bornholms unikke natur. Og hvis du er sent ude, kan du altid udforske vores Bornholm sommerhus med last minute tilbud.

Med et sommerhus på Bornholm er du 100% uafhængig af tidsplaner, guides og fastlagte programmer. Uanset om du holder ferie på Bornholm med vennerne, familien eller kæresten, får du den perfekte kombination af uafhængighed, komfort og hygge med sommerhusudlejning på Bornholm. Når du lejer et sommerhus på Bornholm, får du samtidig en perfekte base for at udforske alt, hvad øen byder på i fleksible og private rammer. Find dit perfekte sommerhus på Bornholm, som passer lige dig og dine behov her på siden, eller udforsk vores mest populære kollektioner herunder.