Sommerhus på Als

Hvis du drømmer om vaskeægte vandkantsidyl under ‘sydlige’ himmelstrøg, så venter det på dig i et sommerhus på Als. På Als bliver du mødt af en fortryllende blanding af maleriske kystlandskaber, idylliske landsbyer og en varm, indbydende atmosfære, der straks får dig til at føle dig hjemme. Danmarks 7. største ø byder på masser af oplevelser store som små, og uanset hvor du holder ferie på Als, så er du altid tæt på øens mange børnevenlige strande og hyggelige byer. Alt sammen tilsat den helt særlige stemning, du kun finder på de danske øer. Uanset om du drømmer om afslappende dage på stranden, spændende udflugter til historiske seværdigheder, eller hyggelige middage på terrassen sammen med familien, vil Als opfylde dine feriedrømme på bedste vis. Lej dit sommerhus på Als, og opdag alt hvad den charmerende ferie-ø i Sønderjylland har at byde på.

Lej sommerhus på Als og besøg Sønderborgs havnefront og middelalderborgen Sønderborg Slot

Populære sommerhuse på Als

Loading...

Dyrevenlige sommerhuse på Als

Loading...

Sommerhuse på Als med sauna

Loading...

Sommerhuse på Als med havudsigt

Loading...

Attraktioner og seværdigheder på Als

Når du booker et sommerhus på Als, kommer du ikke til at kede dig. Udover øens mange skønne strande og smukke natur, byder Als på masser af spændende seværdigheder og attraktioner. Men hvad skal man endelig se på Als? Ligesom resten af Sønderjylland har Als en lang og fascinerende historie, der strækker sig mere end 1000 år tilbage. Den kan du dykke ned i flere steder, men især i øens største by Sønderborg. Her finder du vores bud på de fem bedste seværdigheder og aktiviteter på Als:

UNIVERSE

Besøg den naturvidenskabelige oplevelsespark UNIVERSE i Nordborg, hvor sjov og læring går hånd i hånd. Tag på en spændende rejse gennem interaktive udstillinger, der udforsker naturvidenskabens fascinerende verden.

Sønderborg Slot

Mens du er i Sønderborg, må du ikke gå glip af et besøg på Sønderborg Slot – en perle af historie og arktitektur fra 1200-tallet. Træd ind i fortiden, mens du udforsker de velbevarede sale og kamre, og lærer om slottets dramatiske historie og betydning for området.

Ringriderfesten

Hvis du er heldig nok til at besøge Als i juli, er Sønderborg også hjemsted for Ringriderfesten der er blevet afholdt siden 1888. Oplev den spændende atmosfære, når ryttere kæmper om æren i ældgamle ringridningskonkurrencer, og deltag i festlighederne med lokale delikatesser og underholdning.

Kegnæs Fyr

Det majestætiske fyrtårn på 18 meter blev bygget i 1896, og her finder du et lille museum, men også en betagende udsigt over det omkringliggende landskab og det glitrende hav. Når det er klart vejr kan du nyde udsigten til Broagerland, de sydfynske øer Ærø og Langeland – og endda hele vejen til Tyskland!

Dybbøl Mølle og Dybbøl Banke

Hvis du ikke kan få nok af historie og kultur, er Dybbøl Mølle et must-see. Det er ikke møllen som sådan, som er et nationalt symbol, men mere dens placering på Dybbøl Banke. Dybbøl Banke er stedet, hvor Slaget ved Dybbøl fandt sted under krigen i 1864. På det tilhørende museum kan du lære mere om begivenhederne og udforske de velbevarede forsvarsanlæg.

Disse seværdigheder og attraktioner er blot nogle af de mange skatte, du kan opdage fra dit sommerhus på Als. Kan du ikke få nok af Als? Læs mere om at holde ferie på Als herunder.

Fra et sommerhus på Als kan du besøge Kegnæs Fyr og museum, og nyde udsigten over Kegnæs

Kegnæs Fyr, hvor du kan nyde den smukkeste udsigt over Kegnæs

Et hav af spændende naturoplevelser på Als

Naturen på Als er som skabt til eventyr og udforskning. Uanset om du er til afslapning på stranden, vandring- og cykelture gennem skovene eller eventyrlige kajakture langs kysten, er der rig mulighed for at komme helt tæt på øens smukke og alsidige natur. Især på Sydals, hvor du blandt andet finder halvøen Kegnæs, der også er et af de mest populære sommerhusområder på Als. På Sydals ligger også Mommark med sin hyggelige marina, og det store sommerhusområde Skovmosemed den dejlige Skovmose Strand, som siges at være Als’ bedste strand. Og hvis du søger efter langsomme dage, sol og sand mellem tæerne, kan vi anbefale både Fynshav Strand med sine rolige omgivelser og Købingsmark Strand med sit klare vand og bløde sand.

Til de eventyrlystne byder Als på en række vandrings- og cykelruter gennem maleriske landskaber, idylliske landsbyer, og videre langs kysten. Tag en afslappende tur langs Alsstien, eller opdag Als’ smukke naturreservat Nørreskoven, hvor du kan spotte en rig variation af dyreliv og nyde den fredfyldte atmosfære. Uanset hvilken aktivitet du vælger, er en dag ude i naturen på Als en oplevelse for alle sanser.

Ferietips til jeres næste sommerhus tur

Det skal være dejligt at tage på ferie. Derfor har vi egentlig kun ét tip, og det er at planlægge din ferie. Så får du lige præcis den ferie, du drømmer om, uanset om du er ude efter spændende eventyr, at udforske skjulte lokale perler, eller bare vil tage en siesta på terrassen. Det bedste af alt? I et sommerhus på Als får du nemlig tid til at slappe af og nyde alle øjeblikke – og det er ferie med frihed.

... og om vi skal give et tip mere, så er det måske at pakke til alle vejrforhold – vi alle ved jo, at det danske vejr kan være uforudsigeligt.

3 gode grunde til at leje et sommerhus på Als

Tag på opdagelse i de maleriske landsbyer, hvor historie og tradition mødes i perfekt harmoni, eller find din indre ro på de smukke strande, der strækker sig langs kystlinjen. Vi anbefaler ferie på Als, hvis du er til:

Ø-stemning: Selvom Als er brofast med Jylland og resten af Danmark, så er den unikke ø-stemning stadig intakt.

Lokal charme: Hele regionen er kendt for sin helt særlige lokale atmosfære og særpræg, og Als er ingen undtagelse. Det kommer blandt andet til udtryk i kulturen, traditionerne og den særlige dialekt.

Smuk natur: Als bugner med skønne naturoplevelser, smukt indrammet af de idylliske kyster og brede sandstrande.

NOVASOL - Sommerhusudlejning på Als siden 1968

Når du lejer et sommerhus på Als sammen med NOVASOL, får du altid et godt udgangspunkt for en endnu bedre ferie. Herfra kan du udforske Als’ mange spændende seværdigheder og attraktioner, tage på eventyr i øens smukke natur, eller bare blive ‘hjemme’ foran pejsen med en god bog. Hos NOVASOL finder du altid Danmarks største udvalg af unikke ferieboliger, uanset om du drømmer om traditionel sommerhusidyl tæt på naturen, luksus lige i vandkanten, eller noget helt tredje. Dit sommerhus på Als venter på dig – så gør dig klar til at opleve ægte ferieglæde med NOVASOL.