Feriebolig i Norge

Når I lejer en hytte eller en anden type feriebolig i Norge, får I en ferie som byder på fantastiske oplevelser i naturen til vands, til fods og måske endda på vej op af en bjergvæg. Det er samtidig mødet med en dejlig, smilende og imødekommende befolkning, der vil gøre alt for, at jeres ferie bliver uforglemmelig.

Enhver der har tilbragt en ferie i Norge kan forstå, hvorfor nordmændene tror på trolde, jætter og andre legender. Ofte er hytterne placeret i spektakulære omgivelser, eksempelvist i et af de mange naturreservater, ved foden af et vandfald eller omgivet af eventyrlig skov. Ved leje af et sommerhus eller en hytte i Norge kan I forvente eventyrlige ferieoplevelser, som lover hvile og ro blandt alle glæderne ved sommerhusudlejning.

Lej en feriebolig i Norge hele året

Populære feriehuse i Norge

Loading...

Hvorfor leje en hytte eller et sommerhus i Norge?

Når I skal på ferie i Norge, er det en god idé, at leje en feriebolig, da det giver de perfekte rammer for jeres ferie. I en lejet feriebolig i Norge får I nemlig præcis den frihed, I har brug for. Dette gælder uanset om I lejer en feriebolig eller hytte i Norge, et feriehus i Tjekkiet, et chalet i Østrig eller et feriehus et helt fjerde sted.

I bestemmer selv om jeres feriedage skal bruges på pisterne i bjergene, på wellness tur i byen eller ved pejsen med en god bog. I får også det perfekte udgangspunkt for udflugter til attraktioner og seværdigheder i næromådet. Når aften falder på, står den på fuld afslapning, I f.eks jeres private hytte i Norge. Glæd jer til jeres næste drømmeferie med komforten fra en feriebolig i baglommen.

De mest populære feriedestinationer i Norge

Med alt fra mægtige bjergområder til fine kyststrækninger og fjorde tilbyder Norge stor variation i forhold til natur, kultur og byliv. Nogle af de mest varierede og populære regioner, blandt både norske og udenlandske gæster, er de mange fjorde i bl.a. Hordaland, samt det mere barske bjerglandskab i fjeldet.

At leje et sommerhus eller hytte i Hordaland eller en af de mange andre regioner er en oplagt måde at slippe væk fra hverdagens stress og samtidig få en mundfuld frisk luft og nye oplevelser med i bagagen. Norge er et skønt ferieland hele året rundt. De hvide vinter er for jer som elsker feriedage på ski og kælk, mens der om sommeren er uendelige muligheder for, at opleve den helt utrolige norske natur både til fods og på cykel.

Lej en feriebolig i Norge og oplev fjordlandskabet

De norske fjorde og de omkringliggende landskaber er verdenskendt for deres mægtige og overvældende skønhed. Fjordlandskabet er skabt af høje bjerge med kraftige vandfald som ender i den nærmest turkisblå og bundløse fjord for neden. Ord kan ikke retfærdiggørde dette fantastiske sceneri - man skal rejse og hertil og opleve landskabet for at forstå det. De populære fjorlandskaber ligger i Vestnorge, hvor bl.a. Geiranger og Nærøyfjorden ligger lunt mellem bjergene, som I kan bo tæt på og opleve, hvis I lejer hytte eller sommerhus i Sogn og Fjordane. Begge disse fjorde er på UNESCOs verdensarvsliste. Det vestlige Norge er spækket med sådanne fjorde, som skærer sin vej langt ind i landet og sætter grundlaget for det flotte sceneri og endvidere store gletsjere. Her i Vestnorge finder I også nogle af landets største byer, som byder på pragtfuld arkitektur, kulturelle og gastronomiske oplevelser, samt nogle af mindre samfund med hvert sit særpræg. Tag for eksempel en tur til Atlanterhavsvejen eller Trollstigen, som kombinerer den spektakulære natur med stilfuld og moderne arkitektur. Hvis I vil få en smag af Norges enestående natur, er Vestnorge et oplagt sted til en hyggelig hytteferie i Norge.

Ferielejlighed og feriebolig nær Oslo og i Oslofjorden

Uanset hvor I lejer sommerhus i Sydnorge kan en dagstur til hovedstaden Olso anbefales, da der gemmer sig mange attraktioner og aktiviteter. Blandt andet kan I besøge det 1200 år gamle og autentiske vikingeskib på Bygdøy, Nationalmuseet med en række skiftende udstillinger eller Ekebergparken skulpturpark, som er omgivet af naturskønne områder. Omkring 40% af nordmændene bor omkring Oslofjorden, så der er altid liv i gaderne - både i Oslo og i de nærliggende havnebyer. Lejer I et feriehus i Oslofjorden kan I glæde jer til maleriske bugter og holme i skærgården, som inviterer til fiskeri, sejlads og badning i verdensklasse. I kan også besøge de mange mindre havnebyer omkring Oslo med smalle gader og farverige huse, som også byder på dejlige ferieoplevelser og masser glade mennesker.

Seværdigheder og oplevelser i Norge

I Norge er der mange aktivitetsmuligheder for børn og voksne, i de vidunderlige omgivelser, uanset om det er med støvler eller ski på føderne. I sommerferien og i de varme måneder er der intet bedre end, at nyde en dejlig morgen på terassen og derefter vandre en tur ud i naturen efter fisk, bær, dyr, eller en de mange naturseværdigheder.

Ved seværdigheder som Preikestolen (Prædikestolen), Kjeragbolten og Trolltunga vil I helt sikkert møde imødekommende nordmænd og turister fra alle hjørner af verden. I Norge er der otte forskellige steder som er på UNESCOs verdensarvsliste. Om vinteren står der skiløb på programmet for de fleste feriegæster i form af både langrend og alpint skiløb. Her finder I store familievenlige skisportssteder, såsom Hemsedal, Geilo, Kvitfjell og Hafjell for at nævne blot et par af dem.

Nordmændene sætter stor pris på en høj livskvalitet med fokus på fællesskabet og friheden og her er defor mange børnevenlige aktiviteter - selv for de helt små. Når I lejer sommerhus hos NOVASOL får I i Norge en række kontante fordele på forskellige attraktioner og seværdigheder.

Lej en hytte i Norge til en vandreferie

Når I lejer en hytte eller et sommerhus i Norges naturskønne landskab, befinder I jer også i et mekka for vandre- og cykelture i de mange nationalparker og naturreservater. Her finder I ture for såvel erfarne som begyndere, der tilbyder en bred vifte af naturseværdigheder. I nærheden af jeres sommerhus vil I helt sikkert finde afmærkede vandrestier af forskellig sværhedsgrad. Naturelskere der søger sand naturskønhed og masser plads til udfoldelse langt væk fra civilisationen vil elske ture gennem de norske fjorde og fjelde. I kan leje et sommerhus eller hytte i de norske fjelde, så har I den perfekte base til en vandreferie i Norge. Så find vandrestøvlerne frem og pak madpakken og tag en tur gennem det idylliske landskab. Et feriehus er det ideelle sted at opleve det norske eventyr i naturen, da den betagende natur og frihed er lige ude for døren. Hvis i virkelig vil slippe væk fra civilisationen kan I leje et "Back to Nature" feriehus, som er selvforsynet og typisk befinder sig midt i naturens rolige skønhed.

Lej en hytte til skiferie i Norge

Norge er hele familiens legeplads, når der skal løbes på ski og leges i sneen. De mange forskellige, og ikke mindst gode skiområder, byder på pister i alle sværhedsgrader. Netop dette er med til at gøre Norge en fantastisk destination for en skiferie. På skisportsstederne står erfarne skiinstruktører klar til at undervise børnene, så de bliver fortrolige med skiløbet. Samtidig er der også instruktører for dem, som gerne vil finpudse teknikken.

Den smukke norske natur er helt fortryllende, også om vinteren. Fjelde, skove og huse dækkes af det fineste sne, lydene dæmpes og roen sænker sig. Den helt perfekte kulisse for en tur på langrendsski. Det er nemt at dyrke langrend i Norge, for der er så mange præparerede løjper. Disse er ofte oplyste, hvilket gør en tidlig morgen eller sen aftentur mulig.

En skiferie i Norge skal selvfølgelig også indeholde en god portion hygge. I jeres hytte eller feriehus kan I samles om pejsen og dele dagens oplevelser på pisterne. Hyg jer med fælles madlavning eller et spil kort, mens mørket sænker sig. I får rig mulighed for, at slappe af og tanke ny energi i den private feriebolig.

Oplev nordlyset fra jeres hytte eller ferielejlighed

Nordlyset er et utroligt fænomen, som tiltrækker mange fotografer og naturelskere hvert år. Med lidt held kan I overvære det mystiske drama i nattehimlen fra jeres sommerhus, hvis I lejer fra starten efteråret indtil slutningen af foråret. Nordlyset - også kendt som en aurora eller Aurora Borealis - er et gulgrønt lys i himlen, som især forekommer i det nordlige Norge om vinteren. Det mest fascinerende ved lyset er, at det er under konstant bevægelse og farveskift. Lysene opstår på grund af et kompliceret naturfænomen når høj energi og elektronisk ladede partikler kommer ind i atmosfæren. I gamle dage forbandt man nordlyset med mystik og man mente at det var et overnaturligt advarselstegn for fremtidige katastrofer og krig. Hvis I vil opleve det unikke nordlys kan det anbefales at leje en hytte i Nordnorge i de koldere måneder.

Ferie i Norge med fiskeri i fokus

Norge er også et vidunderligt land for dem, der er interesseret i lystfiskeri. Vi har hytter og feriehuse for lystfiskere, der er indrettet så de opfylder betingelserne for en god ferie i fiskeriets tegn. I NOVASOLs lystfiskerhuse er der taget hensyn til specielle behov for rensepladser og frysekapacitet. Norge er rigt på både fersk- og saltvand, og så er det hjem til en masse forskellige arter af fisk, hvorfor det er et fiskeparadis for både eksperter og nybegyndere. Der er omkring 180 fiskearter, som kan fanges i de utallige søer, vandløb, fjorde og langs kysten. Om vinteren er her også rig mulighed for isfiskeri - så pak termokanden og forkosten og gør klar til en afslappende dag på isen.

Regler vedr. fiskeri i Norge

1.januar 2018 blev der indført nye kvoter, som gælder ved udrejse fra Norge. Man må tage op til 10 kg selvfanget fisk eller fiskeprodukter med ud af landet. Har man fisket i regi af en registreret fiskerivirksomhed, er kvoten på maksimalt 20 kilo.

Alle slags ferieboliger i Norge - året rundt

Ligegyldig hvor i Norge, I gerne vil holde jeres næste ferie, kan I finde et feriehus, der lever op til jeres krav og forventninger. I kan vælge den enkle løsning med en klassisk hytte, hvor der er fokus på samværet og de hyggelige stunder, eller I kan vælge et luksus sommerhus med alle tænkelige faciliteter. Her kan I f.eks. finde ferieboliger med egen indendørs pool, spa og sauna eller andet luksus til at forsøde jeres ophold.

Hvis I vil have jeres hund med i sommerhus, skal I blot huse at søge efter vores husdyrvenlige ferieboliger, hvor hunden er velkommen helt uden ekstra omkostninger. Vi er sikre på at I kan finde et sommerhus eller en mindre hytte, der lever op til jeres krav og forventninger, og hvor I kan finde plads til hele familien! Husk også at tjekke NOVASOLs særlige tilbud til jeres sommerhus, så er I sikre på at finde den helt rigtige løsning.

Norge er uden tvivl en feriedestination, der er et besøg værd i hytte eller sommerhus året rundt. Til forskel fra flere andre europæiske lande, er de fire årstider i Norge særligt distinkte. Forårets farver ankommer mellem marts og maj og trækker sol og tørvejr med sig. Fra juni til august overtager sommerens varme det norske landskab. Den norske sommer har et tilsyndeladende endeløst dagslys, hvilket skaber et helt unikt miljø i såvel byerne som langs fjordene og i fjeldet, hvorfor mange lejer hytter og sommerhuse i Norge på denne årstid. Det koldere efterår begynder omkring september og dagene begynder at blive kortere, ligesom vi kender det i Danmark. Efterårets smukke farver giver dog landskabet et nyt indtryk med de blodrøde og orange efterårsnuancer. Den norske vinter ankommer i november/december, hvilket bevirker at landskabet over hele Norge bliver dækket med sne og temperaturene falder markant. Om vinteren inviterers der til en pragtfuld skiferie, i hytte eller sommerhus i Norge, midt i de generøse bjerglandskaber.

Service hos NOVASOL

Når I lejer en feriebolig i Norge, får I stadig den fulde NOVASOL service med i bagagen. Modsat i Danmark, hvor I typisk henter nøglen til sommerhuset på et lokalkontor, hvor medarbejderne også kan hjælpe med svar på diverse spørgsmål, så starter ferien i udlandet oftest direkte ved ferieboligen. Her tager husets ejer eller en kontaktperson imod jer og byder velkommen. De kan også være behjælpelige med svar på diverse spørgsmål. Skulle I, i løbet af ferien, få behov for at kontakte NOVASOL sommerhusudlejning, så er vores kundeservice kun et opkald eller en mail væk.