Feriehuse i Troms

Overvejer du at leje en feriebolig i Nordland? Så kan det være at Troms er noget for dig! Troms er et af Norges største fylker, men samtidig et af de tyndest befolkede. Her bor kun seks personer pr. km² og giver dermed plads til en række uforglemmelige naturoplevelser.

Landskabet i Troms er meget varieret og rummer alt fra dybe fjorde, via enorme højfjeldsplateauer og snedækkede fjeldtoppe, til grønne, skovklædte dale. Ud for kysten ligger flere større øer, bl.a. Senja og Hinnøya. En af de største elve er Målselva, som er en rigtig god lakseelv. Også langs kysten, i søerne og i de øvrige elve, er fiskelykken nærmest garanteret. Fjeldet egner sig på sin side specielt godt til ski- og vandreture - afhængig af årstiden.

Ferie i Norge

Populære feriehuse i Troms

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Troms

Loading...

Natur og kultur i Troms

Troms er fyldt med kontraster: lys og mørke, kulde og varme. Vinterhalvåret præges af den to måneder lange mørketid, hvor solen ikke viser sig på noget tidspunkt. Til gengæld er det i denne periode muligt at beundre det spektakulære nordlys på himlen når vejret er klart - et helt unikt naturskuespil. Om sommeren er her lyst dag og nat; midnatssolen skinner fra slutningen af mai til slutningen af juli.

Klimaet i Troms, er i høj grad præget af den varme Golfstrøm; uden denne ville der ikke have været andet end tundra her. Der er store temperaturforskelle i regionen; om vinteren kan indlandet nemt opleve ned til ÷30ºC, hvorimod de kystnære områder samtidig næppe når under ÷10ºC. Bl.a. derfor har de fleste indbyggere bosat sig langs kysten. Det betyder også at alt efter, hvor og hvornår man lejer et feriehus i Nordnorge, kan det være en god idé at pakke et ekstra par uldsokker.

Tre forskellige kulturer mødes i Troms; den norske, den samiske og den svenske. Samerne har holdt til i denne region i flere årtusinder; en omfattende udstilling om samernes kultur og historie findes på Tromsø Museum.

Tromsø er hovedstad i fylket Troms. På trods af den nordlige breddegrad (69º 40'), fremstår Tromsø som en meget livlig og også international by, indeholdende bl.a. verdens nordligste universitet.

Der er flere daglige, direkte flyvninger mellem Oslo og Tromsø; også Hurtigruten lægger til kaj i byen på sin færd mellem Bergen og Kirkenes.

NOVASOL ønsker dig en fantastisk ferie, og vil med glæde hjælpe dig med at finde netop det feriehus i Norge, der passer til dig og dine ønsker.

Ferie i Norge