Feriehuse i Telemark

Fra jeres feriehus i Telemark kan I virkelig komme tæt på et område, som byder på mange facetter, til ferien i Norge. Telemark er fyldt med kontraster – høje fjelde, dybe skove og spejlblanke skovsøer, veksler med charmerende landsbyer, vandfald og rivende floder. Hvis I ønsker en ferie fyldt med naturoplevelser og aktivitet, er et feriehus i Telemark det rette valg. Tag vandrestøvlerne med, find fiskestangen frem og gør klar til oplevelser fra cykelsadlen – Telemark er et mekka for de aktive, der ønsker at udforske naturen. Besøg Rjukan med den spændende historie og de mange attraktioner, eller slå jer ned i Vrådal ved søen Nissers bred, hvor fjeldende danner en panoramaudsigt, som er et postkort værdigt.

Ferie Telemark

Populære feriehuse i Telemark

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Telemark

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Telemark

Loading...

Seværdigheder og attraktioner nær feriehusene i Telemark

Når I holder ferie i Telemark, er et besøg i Rjukan et must! Byen ligger i en dal mellem høje fjelde, hvor solen kun når ned i ganske få sommermåneder. Rjukan er kendt over hele verden for kampen om det tunge vand under 2. verdenskrig. I kan følge i historiens fodspor på Vemork, som er på UNESCOS Verdensarvsliste, og opleve de norske frihedskæmperes kamp mod nazisterne, for at forhindre brugen af det tunge vand til udvikling af atomvåben. Tag en tur på toppe af fjeldet med Krossobanen, der er Nordeuropas første totovsbane, og som i vinterperioden fragter byens befolkning op til foden af Hadangervidda, så de kan nyde solens stråler. Få en helt exceptionel oplevelse med Gaustabanen, der bringer jer helt ind i fjeldets dyb af underjordiske baner.

Når man holder ferie i Telemark, kommer man ikke uden om Hardangervidda. Hardangervidda er Europas største højfjelds plateau.  Området er perfekt til vandring og cykling og I er garanteret  masser af spektakulære naturoplevelser i området. Tæt på Hardangerruten kan I opleve Heddal Stavkirke, som er den største af de gamle, smukke stavkirker i Norge. Det imponerende bygningsværk fra 1250 har hele 3 tårne og ikke mindre end 64 tagflader. Ved siden af kirken finder I en hyggelig cafe, hvor der også er en udstilling om kirkens historie.

Cykling i Telemark

Aktiviteter og udflugter til ferien i Telemark

Der findes masser af aktivitetsmuligheder i Telemark. De afmærkede cykel og vandrestier er både for begyndere og erfarne, så I finder let noget der passer til jer. Overalt møder I den afvekslende og spændende natur.   Tag på en sejltur med M/S Victoria gennem Telemarkkanalen og lad jer betage af sluserne og landskabet omkring jer, der veksler mellem høje fjelde, smalle kanaler, fjorde og spejlblanke indsøer. I kan også leje kanoer og begive jer ned af Telemarkkanalen på egen hånd, med en madpakke i rygsækken. Alternativt, kan I tage på vandretur til Bufjordstigen på Dalen, hvor I går langs telemarkkanalen og bl.a. kommer forbi det historiske hotel Dalen.  I Vrådal arrangeres også en hyggelig, afslappende sejltur med M/S Fram, forbi de mange småøer i Nisser.

Overalt i Telemark er der fantastiske fiskemuligheder både i Søer og Elve. I Rauland kan I f.eks. vælge mellem Totak, Lognvikvatn og Møsvatn  – husk at købe fiskekort. Hvis I holder ferie i telemark i efterårsperioden, vil I opleve et farveorgie, når naturen forbereder sig på vinteren. Det er også i efterårsmånederne, man kan gå på Multebær jagt og samle de populære bær.

Ferie med børn i Telemark

For børn og barnlige sjæle

Se, jeg har fanget en fisk!” Børn elsker ferie med nære oplevelser og dem er der tusindvis af i Telemark. På Vierli har børnene deres helt egen sæter med et rigt dyreliv og masser af børneaktiviteter. Børnene kan klappe stedets geder, ænder og kaniner.  På legepladsen kan de prøve kræfter på en klatrevæg, hoppe i trampoliner og møde nye venner i hoppeslottet. I kan fiske fra bredden eller leje en båd og tage på fisketur på søen. Der er flere fine badestrande ved områdets fjeldsøer, hvor I kan tage en forfriskende dukkert. Et andet fint sted er Selstali Sæter, hvor børnene kan klappe kalvene og lammene, og ikke mindst overvære hvordan mælken forvandles til rømme, smør og ost.

Mærk historiens vingesus når I besøger Telemarkstunet, som er et levende museum med kopier af gamle Telemarkhuse og samtidig har arbejdende værksteder. Her vil børnene få indblik i livet, som det blev levet i gamle dage. Et must for børnefamilien er Bø Sommerland, som er Skandinaviens største vandland med masser af ”vandvittige” oplevelser for både store og små. Er vejret ustadigt, er Rjukanbadet et godt alternativ. Her findes både en uden- og indendørs afdeling med Børnebasin, legeområder, klatrevæg og wellness afdeling. I Skien finder I Skandinaviens største indendørs legplads – eventyrfabrikken. Her kan bruge en hel dag på at hoppe, klatre og køre i karrusel.

Ferieboliger i Telemark og i Norge

Når I vælger at bo i et NOVASOL feriehus i Telemark, er I helt tæt på naturen – her er højt til loftet og god plads, både ude og inde.  Det er også en kæmpe økonomisk fordel, at kunne tilberede jeres egne måltider, da restaurantpriserne kan være lidt en udfordring for os danskere. I Telemark området kan I vælge blandt mange forskellige typer af ferieboliger. Her er de klassiske norske hytter, hvor der er fokus på hygge i charmerende omgivelser. Der er også store, moderne feriehuse hvor der er ekstra god plads og mange faciliteter. Hvis ferien i Norge skal have et ekstra pift, så lej et af feriehusene med udendørs spabad. Hele året rundt kan I sidde i det lune vand og nyde de vidunerlige udsigter, som Norge er så kendt og elsket for.