Feriehus på Sørlandet

Feriehus Sørlandet

Feriehus på Sørlandet

Sørlandet er nordmændenes foretrukne ferieparadis, når de skal holde ferie i Norge - og det forstår vi godt. Når I lader et NOVASOL feriehus på Sørlandet danne rammen om jeres ferie, bor I midt i Sørlandets skønne natur, enten ved kysten eller på fjeldet.

Skærgårdsagtig stemning med glitrende hav og små, hvide træhuse – det er ikke uden grund, at nordmændene selv strømmer til Sørlandet om sommeren. Kysten er det helt store trækplaster, med masser af fine strande og et dejligt, mildt klima. Når I bevæger jer lidt ind i baglandet, kan I udforske den enestående natur med høje fjelde, rivende elve og spejlblanke søer. Sørlandet har et overvældende udbud af aktiviteter - cykelruter, vandreruter, klatring, rafting og kajak er bare nogle af dem.

Populære feriehuse i Sørlandet

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Sørlandet

Loading...

Feriehuse med pool i Sørlandet

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Sørlandet

Loading...

Seværdigheder og attraktioner nær jeres feriehus på Sørlandet

Lindesnes fyr er Norges ældste fyrtårn fra 1656 og ligger på landets sydligste punkt. Fra toppen af fyrtårnet har I en betagende udsigt over havet. Fyrtårnet fungerer samtidig som museum, hvor man løbende har udstillinger der viser fyrets historie og livet på kysten. Tag med det over 100 år gamle damplokomotiv på Setesdalbanen. Hvis I står af på et af stoppene på den 8 km. lange tur, er der mulighed for at bade, fiske, eller gå på opdagelse i naturen. På Kristiansand Kanonmuseum, kan I opleve et ægte fort fra 2. verdenskrig med kanonstillinger, bunkere og en kasemat. Fortet blev brugt af tyskerne til at forsvare Skagerrak og i bunkerne, er der udstillet masser af militært materiale. Tag på Ø-hop i skærgården med én af de mange udflugtsbåde. Stå af på én af de små øer og oplev den helt særlige stemning i et miniput samfund ved havet. Kristiansand er en skøn by med masser af hyggelige restauranter og cafeer og en afslappet stemning. Her kan I vælge mellem et hav af attraktioner og seværdigheder for både store og små.

Ferie med børn Sørlandet

Det´ for børn på Sørlandet

Sørlandet er en ekstrem børnevenlig destination, her har man virkelig anstrengt sig for, at give familiens yngste oplevelser på ferien. På Odderøya Museumshavn kan I fange krabber og små fisk fra badebroen, låne en robåd og udforske vigen, eller lære at binde knob. Her findes også en udstilling om Kristiansands maritime historie. 11 kilometer fra Kristiansand finder I Norges mest populære dyre- og forlystelsespark. Parken huser Hakkebakkeskoven, hvor I kan gå tur i Kardemomme By og møde alle Torbjørn Egners elskede figurer. Hils på Karius og Baktus, Politimester Bastian og Klatremus og udforsk de sjove huse i byen. I forbindelse med parken ligger desuden dyreparken, med masser af eksotiske dyr og et vandland med masser af våde aktiviteter for store og små. I Evje kan I tage på familie riverrafting, TrollAktiv arrangerer rafting, der er egnet til familier med mindre børn. Her har I chancen for, at få en oplevelse ud over det sædvanlige. Tag på en rejse tilbage i tiden på Kristiansand Museum, der er et friluftmuseum og derfor tiltaler de mindste – her kan de opleve livet, som det blev levet i fordums tid.

Oplevelser Sørlandet

Aktiviteter til ferien på Sørlandet

Der findes et utal af vandreruter på Sørlandet, både for nybegyndere og de mere rutinerede. Hvis I virkelig vil udfordres, findes der mulighed for klatring på forskellige fjelde. Besøg Høyt og Lavt klatrepark som har sjove udfordringer for alle aldre imellem trætoppene. Sørlandet er desuden lystfiskerens paradis. I kan tage med på dybhavsfiskeri på guidede ture, eller finde en dejlig plet langs kysten eller prøve lykken ved en af de mange elve. Husk at købe fiskekort. Når turen går til Sydnorge, med de mange elve, bør I ikke snyde jer selv for en vild raftingtur på elven – der arrangeres ture i forskellige udfordringsgrader, så alle kan være med. I kan også finde cyklen frem (eller leje) og følge den nationale cykelrute langs kysten eller i fjeldende – uanset hvilken rute I vælger, er I omgivet af den skønneste natur. Hils på en elg i Elgtun, Landeskogen hvor I kan komme helt tæt på disse betagende dyr.

Feriehus på Sørlandet

Lokale madoplevelser i feriehus på Sørlandet

I de sidste par år, har man haft stor fokus på madoplevelser på Sørlandet. Det har resulteret i en sammenslutning af lokale fødevareproducenter og restauranter, hvor man forpligter sig til udelukkende at servere lokale råvarer. Hvis I vil opleve dette, kan I gå efter #SpisSørlandet. Udover dette koncept, finder I mange gode restauranter i Sydnorge, især fisk og skalddyr er på menuen. I Kristiansand ligger der desuden flere børnevenlige spisesteder, bl.a. Egons restaurant og Peppes Pizza. Lad os bare være ærlige – det er ikke billigt, at gå ud og spise i Norge. Når I bor i et NOVASOL feriehus I Sørlandet, kan I heldigvis selv tilberede jeres måltider, og der findes masser af lækre råvarer i de lokale butikker og supermarkeder.

NOVASOLs ferieboliger på Sørlandet

Hvis I gerne vil holde ferie på Sørlandet, så har I et stort udvalg af ferieboliger i området. Hos NOVASOL sommerhusudlejning kan I både leje et klassisk norske feriehus på Sørlandet, hvor I har den smukke natur og vandet lige undenfor døren. Vi udlejer også store, moderne feriehuse på Sørlandet, hvor der ikke er sparet på kvalitetsmaterialer og hvor indretningen er helt i top. Der er også flere typer ferielejligheder på Sørlandet - både små hyggelige lejligheder og lyse, moderne lejligheder med store altaner. 

Sydnorge er en perle og har man én gang holdt ferie her, er det ret sikkert, at man kommer tilbage!