Feriehuse i Aust-Agder

Kombinationen af den smukke sydkyst og det naturskønne bagland gør Aust-Agder til et yndlingssted for, at leje en hytte hele året rundt, når der skal holdes ferie i Norge. Regionen byder på alt fra øhavsskråninger, rig landskabskultur og førsteklasses vintersport i de høje bjerge. Her er det dejligt at feriere, når dagene bliver længere, og solen står for opvarmning, men også når hvidvasket bjerge lokker til hytte-ferie, slædeture og frisklavede skiløjper.

Afstande er små, og mulighederne for varierede og eventyrrfyldte fridage er uendelige. Langs kysten kan du på kort tid passeret de berømte kystbyer Risør, Tvedestrand, Arendal, Grimstad og Lillesand, som alle har deres karakteristiske træk i form af arkitektur, oplevelser, vandreture og øer. De indre områder er ofte forbundet med vandløb med gode fiskerimuligheder, skovterræn til såning af bær og svampe og majestætiske bjerge, der er perfekte til skiløb.

Feriehus Aust Agder

Populære feriehuse i Aust-Agder

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Aust-Agder

Loading...

Feriehuse med pool i Aust-Agder

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Aust-Agder

Loading...

Ferieoplevelser nær hytter i Aust-Agder

I hjertet af Aust-Agders ligger den hyggelige sydlige landsby Arendal, som også er regionens "hovedstad". En ferie i Arendal byder på det bedste af byliv, øhav og festivaler til glæde for unge og gamle. Mange forbinder byen med sommer, sol og en lang maritime historie. Øen Merdø havde tidligere en af ​​de vigtigste havne i det sydlige Norge, og i dag et paradis i øhavet uden for Arendal. Tag turen til den bilfrie ø og nyd en på picnic på stranden eller vandreture på historiske stier, mens du nyder udsigten mod Galtesund og Arendal by eller ud til havet og Torungen fyrtårn. Her kan man også besøge Merdøgaarden-museet, som er et skipperhus fra 1736, bevaret som det oprindeligt stod i ca. i 1800. 

Fra et sommerhus i Aust-Agder kan du besøge Risør. Byen hedder også "Den Hvide By ved Skagerrak", og betragtes som en af ​​de bedst bevarede træbyer i Europa.Byen byder på mange festivaler hvert år, herunder det berømte Risør Trebåtfestival, som er et af de vigtigste og mest populære kystkulturarrangementer i Europa, med fokus på traditionelle træbåde. Risør har en lang og stolt tradition for, at bygge træbåde, og Risør Trebåtfestival er Europas største og ældste af sin art. Her kan du nyde koncerter og aktiviteter i byen og ved havnen, beundre de gamle træbåde i havnebassinet, oplev spændingen for sejladserne i øhavet og deltage i et helt unikt folkemusik.

Evje er et meget aktivt sogn i Oslo med et hav af adrenalinpumpende oplevelser og aktiviteter for hele familien.TrollAktiv er en familiepark, og velkendt leverandør af spektakulære oplevelser i området i mange år. Her finder du unikke naturoplevelser med rafting, SUP, kajak, kano, mountainbike, klatring, zip line, go-karting, ridning og meget mere. I Evje finder du også den imponerende Mineralpark, der er baseret på en spektakulær stensamling, som du kan opleve i bjergene. Udenfor er der en tilhørende park, med en række kreative og sjove aktiviteter for hele familien.

Ferie Norge

Gode attraktioner i Aust-Agder

Lige udenfor Grimstad centrum ligger smukke Hasseldalen med Søfartsmuseet, placeret ved indgangen til Vikkilen. I det 19. århundrede var regionen en af ​​de vigtigste maritime distrikter i Norge, og Vikkilen har været et center for bådproduktion og fragt, helt frem til vores tid. Søfartsmuseet blev åbnet i 2015 og tager dig på en rejse i den vigtige historie. Udstillingerne viser blandt andet udviklingen, op- og nedture i shippingindustrien og tilbyder spændende aktiviteter for både unge og gamle.

Lyngør er en gammel havn og en eksotisk perle i kystbyen Tvedestrand, et besøg værd, når man lejer et sommerhus i Aust-Agder. Landsbyen er spredt over flere øer, har ingen veje og biler, men har stadig et travlt sommerliv. Den hvidmalet by er ikke uden grund blevet udnævnt til Europas bedst bevarede by, og en af Europas ti bedste øer at besøge. Den fredelige idyll kan opleves til fods, på de charmerende smalle gader og stier, der bølger mellem husene. Den historiske Lyngør er særligt fantastisk, når man svømmer i sollys og nyder i kystnaturen.

De smukke naturomgivelser i Aust-Agder

Øst-Agder skærgården strækker sig fra Lillesand til Risør, og er simpelthen en kyststrækning i verdensklasse. Landskabet er kendetegnet ved et let bakket terræn. Den naturlige perle inviterer dig til maritime oplevelser af mange slags. Her kan man gå på de kystnære stier, med omveje i skyggefulde løvskove, ligge under solen på en sandstrand, fiske fra en båd eller mole og grille friskfangede makrel på kysten. Blindleia er en berømt kystnære attraktion og er en smuk indre by ca. 20 km fra Old Hellesund i Høvåg til Lillesand. Strækningen er en af ​​Norges smukkeste kystperler, og er godt beskyttet mod vind og hav.

På øen Storgrønningen, lige syd for Grimstad, ligger Homborsund Fyrtårn idyllisk i havkløften. Fyret, der blev oprettet i 1870'erne, er i dag en levende del af kystkulturen og et dominerende element i kystvejen. Som en værdifuld del af historien og er i dag beskyttet kulturarv. Udover muligheder for guidede ture, kan du også beundre det meget unikke botaniske miljø, der findes her.

Setesdal er en smuk dal i Aust-Agder, der strækker sig langs Otravassdraget fra Evje i syd til Hovden i nord. Vejen gennem dalen går gennem små og større byer, og landskabet varierer fra hyggeligt landskab til vilde og smukke bjerglandskaber. Hovden er det største skisportssted i regionen, og på grund af landets indre beliggenhed, er vinterperioden normalt god og stabil. Denne bjerglandsby på Setesdal er en komplet vinterdestination med regionens største alpinecenter, verdensklasses langrendsløjper, hundeslædekørsel og meget mere. Et eldorado for både familier med børn og aktive skiløbere. Hovden badeland er et godt alternativ til de store udendørsoplevelser.

Som du kan forstå, er der et væld af aktiviteter og oplevelser i Aust-Agder, perfekt til dem, der søger en aktiv ferie i Norge. Se vores store udvalg af hytter i Aust-Agder, og book din næste ferie i en NOVASOL feriebolig - det vil give dig en ferie fuld af frihed.