Feriehuse i Vest-Agder

Langt mod syd i Norge ligger det idylliske Vest-Agder. Et varieret område med indlandsnatur i nord og kystlandskab i syd, hvor sidstnævnte er selve essensen af regionen. Variationerne gør regionen til en vidunderlig destination året rundt, hvor naturen demonstrerer sine kontraster og overvældende mangfoldighed, på bedst mulig måde.

Hytte Norge

Populære feriehuse i Vest-Agder

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Vest-Agder

Loading...

Feriehuse med sauna i Vest-Agder

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Vest-Agder

Loading...

Aktiviteter, kultur og oplevelser

Kristiansand er et naturligt knudepunkt i regionen, og mange familier med børn, vælger at kigge på mulighederne for en ferie i dette område, når valget er faldet på Norge som feriedestination. Sørlands "hovedstad" oser af liv, specielt om sommeren, og er kendt som "Børnenes by" til glæde for hele familien. Blandt de mange attraktioner her, er Norges største familieattraktion, Dyreparken i Kristiansand, en oplevelse som ofte bliver yndlingsmindet fra feriehuset i Norge. Udforsk endnu mere af regionen og sæt kursen mod vest fra Kristiansand til Lyngdal. Her finder du vandlandet Sørlandsbadet, der ligger idyllisk ned til stranden. Et fint vandland med både indendørs og udendørs faciliteter.

I Vest-Agder er kulturscenen stor og varieret med oplevelser for alle aldre.  Det store kulturelle engagement resulterer i et stort festivalprogram, hvor flere har vundet velfortjent international anerkendelse. Større kunstnernavne og kulturelle personligheder fra ind-og udland har vært vært for begivenhederne. I løbet af året inviterer musik, film og madfestivaler beboere og besøgende til unikke oplevelser både ved kysten og i bjergene.

Ferie i Norge

Attraktioner og seværdigheder i Vest-Agder

Lindesnes er en kystkommune med en vild og smuk skærgård, og Norges sydligste fastland punkt, spidsen af ​​halvøen Lindesnes. Tag en tur til Lindesnes fyr og stå ved Norges sydligste punkt, omgivet af det mægtige hav. Dette er Norges ældste fyrtårn, og i 1656 blev det første norske fyrlys tændt lige her. Oplevelsen er fantastisk, uanset vejret, men måske mest spektakulære, når stormene slår sig løs. 

At gå mod øst, langs kysten fra Lindesnes mod Mandal, er en stor naturoplevelse med flot skærgård, flere beskyttede fuglereservater og rekreative områder af høj værdi. Mandal er ofte beskrevet som "Den lille by med de store kunstnere." Vi vil anbefale en tur på Mandal Museum og Vigeland Hus, for at opleve den unikke kunst her. Sidstnævnte er barndomshjem for de berømte kunstnerbrødre Gustav og Emanuel Vigeland. 

Ikke kun langs kysten er oplevelserne unikke, også inde i landet i Vennesla, hvor I kan opleve Norges første museums jernbane, Setesdalsbanen. Setesdal er en af ​​regionens mest markante dale. Her kan du opleve en del af det naturskønne landskab på den 8 km lange jernbanestrækning, som siden 1964 har været et levende museum. Her får du et indblik i hvordan Setesdalsbanen engang virkede, med over 100 år gamle damplokomotiver, stilfulde trævogne og den ærværdige stationsbygning.

Naturomgivelser af særlig karakter i Vest-Agder

Med et feriehus fra NOVASOL får i det smukke landskab at se, helt tæt på. Kontrasterne er store i Vest-Agder. Langs kysten finder du vandrestier og kyststier med udsigt over øer og hav. Furulund i Mandal er blandt andet et stort udendørsområde med stier og cykelstier, omgivet af store og små strande. Strandene i Oslo lokker til forfriskende svømmeture i det salte hav under sommersolen. Restauranter ligger som perler på en snor langs molen og byder på lækre retter. Når aftenen kommer, kan I slappe af i hytten i Vest-Agder. Men husk, at en ferie ved kysten ikke er perfekt, før den opleves fra havet i båd eller kajak. Her er alt til en dejlig ferie i Norge!

Landskabet skifter hurtigt, efter et par timers kørsel længere ind i landet. Her er der bjerge og søer, der karakteriserer naturen og viser regionen i et nyt kostume, som skifter efter årstiderne. Sirdal er Norges sydligste bjergkommune og et populært vinterferiemål. Udover det attraktive skicenter, åbner denne spændende del af området op for mange aktiviteter, også på andre årstider. Smid dig ned ad bjergsiderne på mountainbiken, spil bjerggolf på en af ​​de fineste golfbaner eller prøv en af de utallige klatreruter af varierende sværhedsgrad. I Åseral er der også flere feriesteder, men landsbyen er måske bedst kendt for sit aktive kulturliv med Eikerapen Roots Festival, som hver sommer tiltrækker mange besøgende.

NOVASOL hytter i Vest-Agder

Bjergområderne byder på smukke vandrestier, gode fiskervande, langrendsløjper og adrenalinfyldte alpineløjper. Langs kysten sætter den skønne skærgård en idyllisk kulissen med hvide træhuse, både med sejlt, strande, duften af havbugt og smagen af lækre skaldyr. Fælles for regionen er også de mange festivaler, der er kendt både hjemme og i udlandet, og forskellige kulturelle arrangementer, der kan opleves hele året. I denne dejlige myriade af oplevelser og muligheder bor du godt i et sommerhus fra NOVASOL Feriehusudlejning i Norge.