Sommerhus Hvide Sande

Hvide Sande er en livlig havneby på den jyske vestkyst, som ligger midt emellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Dette gør det til en en populær destination med masser af kystcharme. Hvide Sande byder på både hav og høje klitter med sin vidunderlige beliggenhed på Holmsland Klit, og du vil aldrig have langt til havet fra et sommerhus i Hvide Sande. Placeringen mellem de to vande giver en smuk natur, hvor der er mange gode oplevelser i vente for hele familien.

Nærheden til det vilde og fascinerende Vesterhav har været med til at forme byens udvikling, hvor fiskeriet naturligt altid har fyldt meget i byen. Med masser af attraktioner og aktiviteter, byder Hvide Sande på et væld af oplevelser langs med kysten for en uforglemmelig ferie ved Vesterhavet.

Book dit sommerhus i Hvide Sande for din næste ferie ved Vesterhavet, og besøg Lyngvig Fyrtårn

Populære sommerhuse i Hvide Sande

Loading...

Dyrevenlige sommerhuse i Hvide Sande

Loading...

Sommerhuse med spa i Hvide Sande

Loading...

Sommerhuse i Hvide Sande med fleksibel ankomst

Loading...

Lej sommerhus i hvide sande hvis du kan lide:

Unik natur: Hvide Sande har den mest vidunderlige beliggenhed ved Vesterhavet, og er omgivet af en magisk natur i alle retninger. Opleve vestkystens rå hav på den ene side af Hvide Sande, og den fredfyldte Ringkøbing Fjord på den anden.

Aktiv ferie udendørs: Fra vandring og cykling til lystfiskeri og fuglekiggeri, i Hvide Sande findes et væld af udendørsaktiviteter for alle aldre.

Lokal kultur: Oplev den unikke charme og de lokale traditioner i Hvide Sande ved at besøge den store fiskerihavn eller tag på udflygt til de nærliggende småbyer.

Med et sommerhus i Hvide Sande, er du aldrig langt væk fra hvide sandstrande og Vesterhavets bølger

6 gode attraktioner nær jeres sommerhus i Hvide Sande

I området omkring Hvide Sande kan du glæde dig til et stort og forskelligartet udbud af attraktioner, som tiltaler såvel voksne som børn. Her finder du både indendørs - og udendørsattraktioner, som sikrer en oplevelsesrig og dejlig ferie alle årets sæsoner.

  1. Bork Vikingehavn: Tager du turen til bunden af Ringkøbing Fjord og drejer lidt ind i landet, kommer du til Bork Vikingehavn. På det store område tages du med på en tur 1.000 år tilbage i tiden. I vikingelandsbyen kan man se de flotte langhuse, hvor vikingerne boede og arbejdede. Man kan også besøge stavkirken og offerlunden. Bork Vikingehavn er et levende museum med mange gode events hele året. Til de forskellige events kan man selv prøve kræfter med vikingelivet. En super god attraktion for hele familien.

  2. Adventure Park: Midt mellem Søndervig og Ringkøbing ligger den sjove Adventure Park. Her kan alle få nogle sjove og hyggelige oplevelser. Hele familien kan deltage i en venskabelig dyst på f.eks. minigolfbanen eller på fodbold-golfbanen. Hele parken er flot anlagt med sten, blomster og grønne områder. I parkens cafe kan man købe snacks og drikkevare, så du kan holde energiniveauet oppe, mellem de mange sjove aktiviteter. I parken er der også en rigtig flot butik med b.la. interiør til hjemmet.

  3. Bork Legeland: Tæt på Hvide Sande ligger Bork Havn og Bork Legeland. I det store indendørs legeland, på 2500 m2, er der plads til at give den gas for alle. Når først entreen er betalt, er der fri leg blandt de mange aktiviteter. Her er klatrevægge, trampoliner, hoppeborg, udklædningstøj og meget mere. Der er aktiviteter for alle aldre, så de voksne kan også være med. I Stillerummet kan de voksne dog tage en slapper i en massagestol, mens ungerne brænder lidt mere krudt af.

  4. Fiskeriets Hus: I Hvide Sande kan du besøge Fiskeriets Hus. På det lokalhistoriske museum fortælles der om Holmsland Klit og i akvarierne kan man se både ferskvands – og saltvandsfisk. De forskellige udstillinger fortæller masser om Hvide Sandes historie, b.la. om den store redningsbådsulykke i 1951, om afvandingsslusen som styre vandstanden i fjorden, om havnens lange historie og meget andet, som alt sammen har forbindelse til livet i og omkring Hvide Sande.

  5. Houvig Fæstningen: Lidt nord for Søndervig kan du se et af de vigtigste tyske fæstningsanlæg fra 2. verdenskrig. Hele Vestkysten var et vigtig område for tyskerne under krigen og i dag kan der flere steder stadig ses spor fra krigen. Ved Houvigfæstningen er der to bunkeranlæg, Ringelnatter og Krylen. Der arrangeres ofte guidede ture rundt i anlægget.

  6. Danmarks Flymuseum: Når du holder ferie i Hvide Sande, er der ikke langt til Stauning. Her kan du besøge Danmarks Flymuseum. Samlingen består af b.la. 40 veteranfly, som Spitfire og Starfighter. Man kan også se 11 danskbyggede KZ-fly. Museet kan desuden præsentere 8 fly, som kun findes i det ene eksemplar i verden. Når vejret er til det, kan man se flere af flyene i deres rette element – højt på himlen.

Surfing fra et sommerhus Hvide Sande

Aktiv ferie i Hvide Sande

Havet og fjorden byder på rigtig mange gode aktivitetsmuligheder ved og i vandet. Ringkøbing Fjord er helt perfekt for den, som enten er dedikeret surfer eller som gerne vil prøve kræfter med det flade bræt og sejl. Fjorden er faktisk et af Nordeuropas bedste vandsportsområder, hvor både øvede og nybegyndere vil få masser af gode oplevelser. I Hvide Sande er der et stort vandsportscenter, hvor du kan få en rigtig god introduktion til flere forskellige vandsportsaktiviteter. Holder du aktiv ferie i Hvide Sande, vil det være oplagt, at booke et kursus i starten af ferien. Så kan du virkelig udnytte nærheden til vandet under din ferie i Hvide Sande.

Hvis du gerne vil blive i det våde element, og er vild med fart og sus i maven, så er det Kabel Park du skal besøge. I Kabel Park kan du prøve både vandski og wakeboards, som trækkes rundt på vandet i en kabelbane. Der er gode introduktionskurser på stedet, så både børn og voksne kan være med og få en rigtig sjov oplevelse på vandet.

Oplev den smukke natur fra et sommerhus i Hvide Sande

Når du ankommer til dit sommerhus i Hvide Sande, kan du få et første indtryk af området ved at besøge Troldbjerg. Det er den højeste klit i byen, og herfra kan du nyde en helt enestående udsigt over Hvide Sande, havnen og vandet. Troldbjerg er dog meget mere end udsigtspunkt. Troldbjerg spillede under 2. verdenskrig en rolle i tyskernes forsvar langs Vesterhavet. På Troldbjerg blev der bygget to bunkere i slutningen af krigen, en observationsbunker og en til mandskab. I dag er observationsbunkeren åben for publikum og på opstillede plancher, kan du kan lære dig om stedets betydning under 2. verdenskrig.  

Tager du i stedet turen til bunden af Ringkøbing Fjord kan du opleve den smukke natur i det fredede fuglereservat på Tipperhalvøen. Fugle fra hele Skandinavien bruger dette område som rasteplads på deres lange rejse mod deres vinteropholdssted.

Og ej at forglemme; den dejlige strand ved Hvide Sande. At leje sommerhus i Danmark er for mange kendetegnet ved mange ture til hav og strand. Hvis det er muligt, vil de fleste at os helst leje et sommerhus lige i vandkanten. Den frisk havluft og bølgernes brus, er den helt klassiske lydkulissen for en ferie i Danmark. Ved Hvide Sande kan feriedagene uden problem også komme til at stå i strandlivets tegn. De hvide sandstrande er afskærmede at de flotte klitter, som både er den helt perfekte legeplads for børnene, og hvor gryderne i klitterne giver læ på dage med blæst. Den lange strand deles i to af landtangen Holmsland Klit, som går mellem det brusende hav og fjorden. Langs hele Vestkysten er der et væld af dejlige badestrande. Ikke langt fra Hvide Sande finder du f.eks. Søndervig strand og by med en skøn strand og en hyggelig by med gode butikker.

Vi vil klart anbefale dig, at tage cykler med i sommerhuset eller leje nogle i området. Du vil opleve meget af den smukke natur omkring Hvide Sande og Ringkøbing Fjord, hvis du cykler rundt. Bilen er perfekt til de lidt længere ture, mens cykelturene åbner op for de små og mindre synlige oplevelser.

Lystfiskeri i Hvide Sande

Vi bliver i fiskenes tegn lidt endnu, fordi Hvide Sande er jo som bekant en autentisk fiskerby. Hvide Sande er jo som sagt omgivet af vand, og derfor er nemlig også masser af muligheder for, at prøve lykken som lystfiskere. I Hvide Sande kan du fiske forskellige fisk i havet, fjorden, søer og åer. Og hvis du er heldig, kan du måske endda se frem til friskfanget fisk til aftensmaden. På molen i Hvide Sande er der rigtig fine fiskeforhold og du vil i stort set altid møde håbefulde lystfiskere på både nord- og sydmolen. Når du fisker i Hvide Sande skal du være opmærksom på betalingszonerne. I Hvide Sande Sportsfisker Center kan du købe adgangskort, som giver adgang til fiskepladserne. Kortet giver også adgang til et renserum, hvor dagens fangst kan renses, pakkes og komme på køl. I centrets fiskesal kan du holde en pause fra fiskeriet, spise madpakker og dele alle de gode lystfiskerhistorier.

Opdag Holmsland Klit og nyd en ferie tæt på naturen, med et sommerhus i Hvide Sande

Lokale madoplevelser i Hvide Sande

Rigtig mange elsker at udforske de lokale spisesteder samt de lokale butikker, der sælger diverse lokalt producerede madvare. På den måde får vores ferie i Vestjylland lige en ekstra autentisk oplevelse. Og gode smagsoplevelser giver ferieminder som holder længe. I Hvide Sande er det oplagt at besøge de lokale fiskebutikker, mens du er på ferie. Du finder flere gode fiskebutikker i byen, som hver dag byder på et godt udvalg af friske fisk og skaldyr. På en lun sommerdag er en flaske kølig hvidvin og friske rejer den helt perfekte frokost, som du kan nyde på sommerhusets afskærmede terrasse. Du kan spæde de friske fisk op med tilbehør fra lokale gårde. Du vil uden tvivl komme forbi flere små vejboder og gårdbutikker, mens du bevæger dig rundt i området omkring Hvide Sande. Vejboder med frisk grønt og frugt er blevet en hyggelig del af det danske sommerlandskab og vi elsker det!

NOVASOL - Sommerhus til leje i Hvide Sande siden 1968

Har du fået lyst til at besøge denne vestjyske perle, kan du glæde dig over et alsidigt udvalg af flotte feriehus i og nær Hvide Sande. I Hvide Sande finder du alt fra smagfuldt indrettede feriehus og stemningsfyldte pool hus til hyggelige sommerhuse med gode faciliteter såsom sauna eller spa.

Du kan f.eks. vælge at leje et sommerhus lige ved Hvide Sande Havn, som byder på en dejlig udsigt over Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. I det flotte klitlandskab finder du en charmerende blanding af klassiske danske sommerhuse, helt tæt på hav og strand. Vores sommerhuse i Hvide Sande ligger også tæt på byens oplevelser, indkøbsmuligheder og butikker. Lidt syd for selve Hvide Sande ligger området ved Årgab. Her er også flere feriehus, som kan lejes året rundt. Fra Årgab til Hvide Sande by er der ca. 3,5 km, så byen er ikke længere væk, end en god cykeltur. 

Fælles for de mange sommerhuse, som udlejes i Hvide Sande er, at de kan lejes året rundt. At tage i sommerhus er ikke kun forbeholdt de varme sommermåneder, og heldigvis for det. Et hyggeligt sommerhus er nemlig det eneste man behøver for en vellykket ferie, uanset årstid. Om sommeren nyder vi de lune dage og lyse aftener på terrassen og suser ud i landet, for at få masser af nye oplevelser. I de kolde måneder, elsker vi at hygge os sammen i sommerhuset, hvor der for alvor kan være fokus på nærvær og kvalitetstid med familie og venner. 

Særligt ferieboligerne ved Vesterhavet er eftertragtede året rundt. Det, til tider barske, men altid smukke Vesterhav betager mange. Vi elsker at mærke den friske vind i ansigtet og lede efter havets skatte på stranden. Om efteråret ledes der efter det gyldne rav, som skylles op stranden med efterårets storme. Om sommeren er det fine sten med hul i og sneglehuse, som kan blive til feriens kæreste minde. Drømmer du også om ferie i en autentisk havnemiljø med Vesterhavet som nabo, så er Hvide Sande et rigtig valg til den næste ferie i Danmark.