Sommerhus Esbjerg

I Esbjerg kan der holdes en spændende ferie i sommerhus, for selve Esbjerg by og området omkring er rig på masser af gode attraktioner, smuk natur og seværdigheder. Som Danmarks femte største by er Esbjerg fuld af oplevelser og aktiviteter hele året.

Strand ved Esbjerg

Populære feriehuse i Esbjerg

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Esbjerg

Loading...

Miniferie i Esbjerg

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Esbjerg

Loading...

Hvorfor leje et sommerhus i Esbjerg?

Der kan være mange forskellige grunde til, at man vælger at leje et sommerhus i Esbjerg. Noget af det som gør Esbjerg til et attraktivt sted for sommerhusudlejning er, at I her vil have mange forskellige slags oplevelser inden for kort rækkevidde plus at I er tæt på den skønne Vestkyst, som for mange er indbegrebet af sommerhusferie i Danmark.

Sommerhusophold ved hav og strand i Esbjerg

Særligt om sommeren sætter mange pris på, at kunne opholde sig i den dejlige danske natur. Vi søger ofte mod de kystnære områder, hvor vi tanker op på frisk havluft, daser på de lækre stranden og går lange ture med udsigt til det uendelige blå hav. I Esbjerg er der alle muligheder for, at finde et sommerhus hvor I ikke har langt til hav og strand. Sommerhusområderne ved Esbjerg ligger helt ude ved kysten og en stor del af sommerhusene ligger i første række til vandet. Der findes næppe noget skønnere end at vågne op til lyden af bølgernes brus og nyde morgenkaffe med havudsigt.

Naturligvis er der størst efterspørgsel på sommerhuse ved havet om sommeren, så her er det en god ide, at være tidlig ude og få booket sommerhus. Dog er der bestemt også værd at leje et sommerhus i Esbjerg uden for sommerens højsæson. Her giver den kystnære beliggenhed også mulighed for at få tanket op på forfriskende energi ved havet. En efterårsferie i sommerhus, fuld af hygge og afslapning, er noget som alle kan have godt af, inden vinteren for alvor sætter ind.

Udforsk det sydvestlige Danmark fra et sommerhus i Esbjerg

Esbjerg er en spændende by med mange gode attraktioner og seværdigheder. Fra jeres sommerhus i Esbjerg er der aldrig langt til oplevelser for alle.

Esbjergs vartegn ”Mennesket ved Havet” består af 4 store, hvide skulpturer. De 9 meter høje ”mennesker” blev opført i 1995 i forbindelse med Esbjergs 100 års jubilæum som selvstændig kommune i 1994. Skulpturerne står ca. 4 km fra Esbjerg centrum og er bestemt noget der skal opleves i løbet af jeres sommerhusophold i Vestjylland.

Fiskeri - og søfartsmuseet giver adgang til en masse fortællinger om farvandene og kysterne i Danmark. På museet kan i lærer en masse om de dyr der lever i havet omkring Danmark. I kan opleve de danske sæler helt tæt på og I røre bassinet er der mulighed for nærkontakt med flere fisk. I kan også blive klogere på den danske offshore industri samt få fortalt spændende historier fra 76 fiskeskippere med udgangspunkt i Esbjerg Havn.

Er der nuværende eller tidligere spejdere i familien, kan et besøg på Esbjerg Spejdermuseum være en sjov, fælle oplevelse. På museet samles og udstilles effekter med tilknytning til spejderbevægelsen i Esbjerg. Bøger, foto, uniformer, udstyr og meget andet kan ses på museet og giver et fint indblik i spejderlivet tilbage i tiden.

Esbjerg Museum er der flere forskellige udstillinger med udgangspunkt i Esbjergs historie samt særlige perioder. I udstillingen ” Esbjerg Bymiljø” kan I se hvordan Esbjerg har set ud i perioden 1900 – 1950. I udstilling er der opført forretninger og beboelser fra perioden. I udstillingen ”Modstand” er der fokus på modstandsbevægelsen i Esbjerg, Ribe og Bramming under 2. verdenskrig. På museet er der flere aktiviteter målrettet mod børn, som vil give dem en spændende dag på museum.

Foruden disse attraktioner kan I også besøge Bogtrykmuseet, Esbjerg Kunstmuseum samt Museumsfyrskibet. Esbjerg byder naturligvis også på masser af shopping muligheder og mange forskellige spisesteder.

Forslag til dagsudflugter fra Esbjerg

Når I har lejet et sommerhus i Esbjerg har I mulighed for at tage på gode dagsudflugter til andre skønne steder i Danmark. På disse ture kan I samtidig få inspiration til næste sted I vil leje sommerhus i Vestjylland

Oplagt er det at besøge øen Fanø. Færgen til den lille, smukke ø sejler nemlig fra Esbjerg. Overfarten er bestemt ikke lang, kun små 12 min tager turen fra fastlandet til Nordby på Fanø. I behøver ikke bestille plads på færgen, I møder blot op på havnen. Så der er også plads til en spontan smuttur. Husk blot at tjekke dagens sidste afgang, så I ikke ”strander” på Fanø. På Fanø er der hyggeligt og roligt. Den smukke natur og de uendelige strande er en attraktion i sig selv. I byerne Nordby og Sønderho emmer det af charme mellem de flotte stråtækte huse. I må endelig give jer tid til at kigge nærmere på disse to byer, hvor også flere kunsthåndværkere holder til. 

Vadehavscentret nær Ribe er også et godt udflugtsmål. På centeret bliver I ført gennem Vadehavets landskab set fra de mange trækfugles perspektiv. I vil få et rigtig godt indblik i Vadehavet og Nationalparken, noget som I kan bruge mens I opholder jer i Esbjerg og vadehavsområdet. Selve oplevelsescenteret er meget smukt og udstillingerne er nærmest helt eventyrlige. 

I Ribe kan I også vælge at besøge Ribe Vikingecenter. Her tages I med på en spændende rejse tilbage til vikingetiden. Centeret er en autentisk rekonstruktion af det ældste Ribe, hvor I møder såvel krigerne, smeden, bønderne og trællene. Har I tid til det, så kan I køre ind til Ribe by. Her kan I f.eks. kan tage turen op i tårnet på den smukke Domkirke og se hele Ribe, samt det flade landskab, fra oven. Inden turen går tilbage mod jeres sommerhus i Esbjerg, kan I enten spise på et af Ribes gode spisesteder eller handle ind til fælles madlavning i sommerhuset.

Sommerhusudlejning er lig med frihed

Hvilken ferieform I vælger handler udelukkende om det personlige valg og ønsker. Om I er til den ene ferieform eller den anden; om I er til et aktivt sommerhusophold eller hellere vil koble helt af og bare nyde sommerhuset og omgivelserne lige omkring, så er valget altid jeres. Sommerhusudlejning er en af de ferieformer som giver en stor grad af frihed. Friheden ligger i at I selv bestemmer hvordan rammen skal være ift. sommerhusets indretning, udstyr og beliggenhed. Friheden finder I også ved, at I selv står for planlægningen af selve sommerhusopholdet. I skal blot udfylde feriedagene ud med netop det, I har lyst til.

Et sommerhus eller en ferielejlighed giver os muligheden for, at skabe netop den ferie vi drømmer om. Nogle elsker at stå tidlig op og tage på ture rundt i området. Det kan være til de lokale museer og forskellige attraktioner. De nærliggende byer udforskes til fods og i naturen samles der dejlige oplevelser, året rundt. Andre bruger ferieboligen som base for størstedelen af deres ferie. Ferieboligen og haven omkring bruges fuldt ud. Der leges i haven, slappes af foran Tv’et, læses bøger i skyggen og grilles på terrassen. 

Alt er muligt i et sommerhus og hos NOVASOL finder du et stort og meget varieret udvalg af såvel sommerhus i Danmark og ferieboliger i mange andre lande i Europa.