Sommerhuse i Odsherred

Skøn natur i Odsherred

Sommerhuse i Odsherred

Odsherred er et spændende og naturskønt område i den nordvestligste del af Sjælland. Vælger I at leje et af vores sommerhuse i Odsherred, kan I få mange forskellige oplevelser med hjem i bagagen. Her er natur i verdensklasse, spændende kulturhistorie og et stort udvalg af attraktioner, som favner alle aldre og interesser. Odsherred har altid været et populært mål for rekreation og sommerhusudlejning på Sjælland. Derfor findes der i dag flere store sommerhusområder, med både de helt moderne feriehuse og de helt klassiske danske sommerhuse, hvor hygge og nærvær er i højsæde. Også blandt mange kunstnere er der en stor kærlighed til området, som pga. af det særlige lys, har været inspirationskilde for mange smukke landskabsmalerier. Det flotte lys i Odsherred bliver ofte sammenlignet med det, som kan opleves i Skagen!

Populære feriehuse i Odsherred

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Odsherred

Loading...

Feriehuse med pool i Odsherred

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Odsherred

Loading...

Gode udflugtsmål nær jeres sommerhus i Odsherred

Det er ikke kun utallige skønne naturoplevelser som venter på jer. I området er der rigtig mange gode attraktioner, som I kan besøge, når I lejer sommerhus i Odsherred. En rigtig familieattraktion i Odsherred er Sommerland Sjælland. En forlystelsespark med mere end 60 spændende, sjove og udfordrende aktiviteter for hele familien. Her er miniland til de helt små, rutsjebaner der giver sus i maven, 3D biograf, hvor I kan stå ansigt til ansigt med dinosaurer og et stort vandland til de varme sommerdage. Når I har betalt entre, er alle forlystelser gratis.

Drømte du om at blive brandmand da du var lille, men blev det kun ved barnedrømme? Så tag til Odsherred Brandmuseum, hvor hele familien kan lege brandmænd for en dag. Her udstilles mere end 20 brandbiler, hvor den ældste er fra 1864. Mange af de udstillede brandbiler må I gerne røre ved og prøve.

I Odsherred Zoo Rescue kan I se zebraer, strudse, lamaer, kameler, silkeaber og mange flere dyr på det 14 tønder land store zoo område.  Udover at være en zoologisk have, arbejder stedet også med nødstedet dyr. Via forskellige samarbejdspartnere i Europa, modtager Odsherred Zoo dyr med skavanker eller handicaps og forsøger at give dem et godt hjem i Odsherred.

Sommerhuse nær købstad og storby

Der er flere hyggelige byer i Odsherred, hvor I kan købe ind, shoppe og deltage i forskellige events og markeder, som især finder sted i sommersæsonen. Nykøbing Sjælland er Odsherreds købstad, med et stort udbud af supermarkeder, specialbutikker, caféer og restauranter. Der er selvølgelig en lang række lækre sommerhuse i Nykøbing Sjælland! Rørvig er en af områdets små fiskerbyer – en rigtig ferieby. Fra Rørvig kan I også sejle til Hundested. Om sommeren er der masser af liv på havnen, hvor bådebroen er fuld af børn på krabbejagt og der nydes en god fiskefrokost i solen. I bør bestemt overveje at leje et sommerhus i Rørvig!

Det lyder måske lidt mærkeligt, at foreslå en tur til Aarhus, når nu I har lejet et feriehus i Odsherred. Men der er faktisk ikke så langt fra Odsherred til den jyske hovedstad, hvis altså I vælger at tage færgen fra Sjællands Odde. Færgeturen tager ca. 1 time og 20 min, og når I kører i land i Aarhus er I faktisk midt i den spændende by, som byder på utallige oplevelser, som kunstmuseet Aros, Den Gamle By, Tivoli Friheden og et væld af butikker og restauranter. Lej et sommerhus på Sjællands odde og nyd fantastiske strande, købstader og en tur over Kattegat til famøse Aarhus!

Der er endnu flere gode attraktioner i Odsherred. I er altid velkomne til, at besøge vores lokale service kontor i Vig, hvis I gerne vil have et par gode råd til oplevelser i området. Medarbejderne i Vig kan også nemt hjælpe jer med, at finde det helt perfekte sommerhus i Odsherred eller resten af Danmark. De kender nemlig både området og alle feriehusene rigtig godt.

Strand i Odsherred

Strande i Odsherred - Badeferie for hele familien!

Når I lejer et af vores sommerhuse i Danmark, så vil I uden tvivl komme forbi mange af de dejlige strande og smukke kystområder, langs den ca. 7.300 km lange kyst.  Fra jeres feriehus i Odsherred vil der heller aldrig være langt til en dejlig badestrand. Langt de fleste badestrande i området er velegnede til børn, pga. af det lave vand. Kyststrækningen i Odsherred er meget varieret, men I kan sagtens finde et dejligt badested med sand eller mindre sten. I sommersæsonen er der badebroer flere steder, så I slipper for at gå på stenene, inde ved kysten. Her er et par af de strande, I kan besøge fra et sommerhus i Odsherred:

  • Ordrup Strand – En dejlig sandstrand med en bådebro, hvor små joller og motorbåde ligger til. Ved stranden finder I en god parkeringsplads. Fra stranden er der ca. 600 m op til byen, hvor I kan købe is og andre lækkerier til jeres dag på stranden.

  • Ebbeløkke Strand – Her er en rigtig børnevenlig strand med lavt og rent vand. Ved lavvande dannes små søer på stranden, hvor børnene kan hygge sig. Der er en del sten ved stranden, men der er også plads til strandtæpper i det smalle sandstykke.

  • Gudmindrup Strand – En af Danmarks bedste strande. Stranden ligger ud til Sejerø Bugten, som også er et godt sted for kite – og windsurfing. Stranden er bred og med fint sand samt dejlige klitter til leg og læ for vinden.

  • Rørvig Strand – Endnu en af de bedste strande i Danmark. Stranden vender ud mod Kattegat og modsat op mod den smukke Sandflugtsplantage. Her er en stor parkeringsplads, kiosk, toiletter og livreddere i sommersæsonen.

Havneby i Odsherred nær jeres sommerhus

Geopark Odsherred – en unik naturoplevelse

Som noget helt unikt, kan I her opleve Danmarks første og eneste UNESCO-anerkendte geopark, Geopark Odsherred. Odsherred har fået denne flotte udnævnelse pga. af det unikke istidslandskab, som blev skabt for mere end 15.000 år siden. I har mange muligheder for, at opleve dette særlige naturområde. Der er omkring 300 km vandrestier i området samt mange mountainbikeruter. Hos VisitOdsherred i Nykøbing Sjælland, kan I købe et kort over hele området og de mange vandrestier. Dette er bestemt en af flotteste naturoplevelser man finder fra et sommerhus i Danmark!

En anden speciel natur- og kulturoplevelse kan I få i Grevinge Skov, hvor der er mange fortidsminder fra stenalderen. Her kan I b.la. se en stor stendysse fra bondestenalderen, som også kaldes ”Hamlets grav”. Det siges, at prinsen fra Shakespeares stykke skulle være begravet her. Et andet sagn fortæller, at det er kæmpen Hamle, som ligger begravet i dyssen. Fødderne skulle vende mod vest og hovedet mod øst i den 39 meter lange dysse. Det er tvivlsomt at en af disse skulle være begravet her, men det gør ikke stendyssen og resten af skoven mindre spændende.

Sommerhus i Odsherred med udsigt

Sommerhuse i Odsherred med smag!

En del af det at holde ferie, er også at smage på de lokale produkter og egnsretter. I Odsherred er der stor fokus på kvalitetsprodukter, både indenfor frugt og grønt, kød, vin og meget andet, som produceres på de lokale gårde. Særligt området Lammefjorden har i mange år været kendt for produktion af forskellige grøntsager. Grøntsagerne dyrkes i den gamle fjordbund, som indeholder mange mineraler. Mange af Danmarks bedste restauranter får leveret grøntsager fra Lammefjorden.

Uanset om I vælger at købe de lækre råvare direkte på de mange gårde, og selv tilberede et festmåltid hjemme i sommerhuset eller om I vil nyde lækre retter på områdets mange gode restauranter, så vil I aldrig komme til at mangel gode smagsoplevelser i løbet af jeres ferie.

Sommerhusudlejning i Odsherred

Har I nu bestemt jer for, at Odsherred skal være jeres næste feriemål, så kan I glæde jer over et stort udvalg af feriehuse til leje i området. Vi kan tilbyde leje af mange rigtig hyggelige sommerhuse, hvor der er en vidunderlig udsigt over havet. Langs hele kysten ligger vores sommerhuse nemlig som perler på en snor. I kan også finde et udvalg af større og mere moderne feriehuse, hvor der er bonus-faciliteter som spabad og sauna – rigtig lækkert til en vinterferie i feriehus. I får bestemt heller ikke problemer med at finde et feriehus, hvor I må have jeres hund med. Over 100 af de sommerhuse vi udlejer i Odsherred, byder gerne jeres hund velkommen som feriegæst. Som I kan se, er der alt, hvad man kan forvente fra sommerhusudlejning i Danmark, hvis I vælger Odsherred som destination.