Feriehuse i Rogaland

Rogaland er det sydligste fylke i Vestlandet, og består af bakker og dale i syd, det flade landskab Jæren i sydvest og Ryfylke samt Haugesund og Karmøy i nord. Regionen dækker et areal på 9.141 km² og har ca. 400.000 indbyggere. Stavanger og Haugesund er de to største byer med henholdsvis ca. 115.000 og ca. 35.000 indbyggere. Perfekt til en aktiv ferie i Norge!

Interessen for regionen Rogaland, tog til allerede i vikingetiden og har siden blot været opadgående. Lidt syd for Stavanger, fandt Norges største og vigtigste vikingeslag sted i år 872, nemlig slaget ved Hafrsfjord. Vikingehøvdingen, og den senere konge, Harald Hårfager, vandt slaget og blev dermed den første som samlede Norge til ét rige. Ved havet i Hafrsfjord står mindesmærket Sværd i fjeld til minde om dette slag.

Aktiv ferie i Rogaland

Populære feriehuse i Rogaland

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Rogaland

Loading...

Feriehuse med sauna i Rogaland

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Rogaland

Loading...

Nyd ferien i Rogaland

I dag er Rogaland en moderne, dynamisk og fredelig region, som bl.a. er tæt knyttet til olieudvindingen i Nordsøen. Fylkets hovedstad Stavanger, anses som værende Norges oliehovedstad. Her hersker en pulserende international atmosfære. Rogalændingerne er et venligt og afslappet folk, og rogalandsdialekten har en svag accent som kan minde om sørlandsdialekten. Rogalændingernes glade gemyt, hænger muligvis sammen med det lokale klima, som i særligt den sydvestlige del af fylket er Norges mildeste.

I Jæren sættes de første kartofler ofte allerede i slutningen af februar, hvorimod bønderne i resten af Norge må vente til maj måned. Besøg Rogaland med et feriehus fra NOVASOL sommerhusudlejning og oplev stejle fjelde, brusende vandfald og dybe fjorde, som f.eks. den maleriske Lysefjord i øst, endeløse sandstrande i Jæren i syd, charmerende øer i vest og forblæste lyngområder på Karmøy i nord.

Lej feriehus i Rogaland

Lystfisker-ferie i Norge

Norge er et vidunderligt ferieland for dem, der er fiskeinteresseret, for her er der masser af muligheder for at dyrke lystfiskeri. Vi har hytter og feriehuse for lystfiskere, der er indrettet så de opfylder betingelserne for en god ferie i fiskeriets tegn. I NOVASOLs lystfiskerhuse er der taget hensyn til specielle behov for rensepladser og frysekapacitet. Norge er rigt på både fersk- og saltvand, så her kan fanges omkring 180 fiskearter, i de mange søer, vandløb, fjorde og langs kysten. Om vinteren er her også rig mulighed for isfiskeri - så pak termokanden og forkosten og gør klar til en afslappende dag på isen.

Efter en dag ude i den smukke natur, går turen tilbage til feriehuset hvor fiskene kan renses og måske smides på grillen. Det er lystfisker-ferie i Norge, når det er aller-bedst!