Sommerhus på Mandø

Giv efter og lad elementerne bestemme! Sådan går livet sin gang på den idylliske tidevandsø Mandø, der ligger smukt i smørhullet mellem Fanø og Rømø. Det er nemlig kun Låningsvejen fra Ribe, der leder jer til jeres sommerhus på Mandø; og det kun, når den ikke er dækket af tidevandet, der stiger to gange i døgnet. 

Øen, der ligger i en af de fjerneste afkroge af kongeriget, er ganske tyndt befolket og er hjemsted for bare 30 fastboere. Dette afspejler sig også i vores udvalg af sommerhuse på Mandø, som består af et lille, men nøje udvalgt sortiment. De er alle lokalisert omkring Mandø By, hvor I vil opdage, at det her fra, at det stille og harmoniske ø-liv går fra. Mange af dem er faktisk helt klassiske ferielejligheder, der er indrettet sådan, at I kan trække jer tilbage efter en lang dag med oplevelser. Alle er de beliggende i enten et dobbelthus eller i et feriecenter, hvor I altså også kan møde andre glade feriegæster. Vi har også sommerhuse, der matcher billedet af et rigtigt dansk sommerhus, hvor terrasse og have indbyder til hygge med enten familien eller vennerne. For en  del af husene gælder det, at de har panoramaudsigt ud over markerne, mens jeres firbenede familiemedlem også er velkommen. 

Sommerhusferie i Danmark rimer på afslapning, kvalitetstid med de bedste og muligheden for at skabe minder for livet. Et sommerhus på Mandø er ferie med frihed som fortegn, så I bestemmer så absolut selv, hvordan I forvalter jeres tid. Herunder giver vi dog vores bud på, hvad I bare må opleve, når I vælger at besøge Mandø.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehuse i Mandø

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Mandø

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Mandø

Loading...

Få det bedste ud af Vadehavets perle

Mandø ligger som Vadehavets lille perle med et areal på 8 kvadratkilometer, og det er øens helt særlige beliggenhed midt i Danmarks største nationalpark, der træder i karakter, når I holder ferie på disse kanter. Nationalpark Vadehavet er på UNESCO’s verdensarvsliste og er et sandt eldorado for dyre- og naturelskere. I kan nemlig gå på opdagelse og se, hvilket rigt dyreliv vaderne byder på, når vandet trækker sig tilbage, mens I også kan nyde synet af trækfugle, sæler og samle jeres helt egne østers. Gæster I mandø om enten foråret eller efteråret, må I ikke snyde jer selv for at se naturfænomenet Sort Sol, hvor flere tusinde trækfugle laver flotte mønstre på himlen. Foruden det helt vilde dyreliv, så er Mandø også stedet i landet, hvor vi har det allerbedste mørke, og øen er derfor udnævnt til officiel Dark Sky Park. 

Hvis storbylivet begynder at trække under jeres ferie, kan I med fordel tage en dagstur ind til Ribe. Her kan I nyde gode restauranter og ose i butikker, mens I også kan besøge museer og den store domkirke.

Attraktioner og seværdigheder på Mandø

At feriere i et sommerhus på Mandø er som at indgå en pagt med naturen. På disse breddegrader er den er helt unik og kalder simpelthen på at blive udforsket. Mandø huser dog også nogle yderst seværdige turistmål, og vi anbefaler jer bestemt at slå vejen forbi disse: 

  • Mandø Mølle

Besøg øens helt naturlige vartegn, nemlig møllen. Den står selvklart højere end nogle af Mandøs andre bygninger, men er nu alligevel den allermindste hollandske mølle i Danmark med sine bare 10 meter. Mandø Mølle er i dag et yndet turistmål, og I kan besøge den i hele højsæsonen, hvor der afholdes forskellige arrangementer, samt på den internationale mølledag den 3. juni.

  • Mandø Museum

En britisk pilot overlevede sit styrt på Mandø under 2. verdenskrig og bad de lokale om lidt vand. Den og mange andre oplevelser fra krigen kan I høre mere om på Mandø Museum, der også er indrettet som et gammelt skipperhus, så I kan opleve hvordan datidens øboere indrettede deres tilværelse. 

  • Koresand

Udforsk Europas største ørken  midt ude i Vadehavet. Efter 25 kilometers traktorkørsel gennem lavvandet finder I sandbanken Koresand, som kan besøges hver dag i omkring 3 timer. Koresand er nemlig et såkaldt højsande, der oversvømmes af tidevandet og bliver utilgængeligt. Det betyder derfor også, at I kun kan udforske ørkenen sammen med en guide. Det er som at besøge et fatamorgana, da sandbanken pludselig bare dukker op af ingenting midt ude i havet. Samtidig er Koresand også hjemstavn for flere sælbestande, som I kan besigtige ved “sælsyn” under jeres besøg. 

NOVASOL – Inspirerende service siden 1968 

Hos NOVASOL tror vi på, at tryghed og service er nøglen til en uforglemmelig ferie. Netop derfor er vi med jer på hele rejsen – både før, under og efter – så du altid føler dig i trygge hænder, når du holder ferie sammen med NOVASOL. På vores nærmeste servicekontor står vi altid klar med en hjælpende hånd eller et lokalt ferietip. Sådan har det været siden 1968, og sådan vil det fortsat være.