Feriehuse i Thale

Ferie i Thale

Feriehuse i Thale

I Thale møder I hekse, trolde, dværge og giganter. Den romantiske by ligger midt i sagnlandet og emmer af eventyr og myter. Her ved indgangen til Bodetal finder I noget af Tysklands smukkeste natur og en spændende historie. Byen er smukt beliggende ved foden af den berømte hekse-danse-plads. Det er også I Thale, at I finder starten på Harzen-hekse-sti som er en 100 kilometer lang vandrerute, der krydser Harzen fra øst til vest og går mellem Thale til Osterode. Harzen er som en tidslomme. Her har man ikke travlt med at følge tidens trend, men holder sig til de oprindelige byggeformer og interiørdesign – her er hyggeligt på en helt særlig måde. Harzen og Thale tiltrækker især vandrere, mountainbikere og folk som vil cykle eller køre på motorcykel i bjergene. Hos os finder I, foruden feriehusene i Thale, mange ferieboliger i Harzen. Her kan I opleve spændende myter og sagaer, eventyrlige skove, rivende floder og fascinerende klippeformationer – velkommen til eventyrland!

Populære feriehuse i Thale

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Thale

Loading...

Feriehuse med sauna i Thale

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Thale

Loading...

Seværdigheder og aktiviteter til ferien i Thale

Udover den enestående natur, byder Thale på meget andet. Her er et par forslag til udflugtsmål. 

  • Hexentanzplatz Thale: Der er masser af spænding på den legendariske hekse-danse-plads. Pladsen er et gammelt, saksisk kultsted, hvor hekse fra hele Tyskland natten til 1. maj ifølge traditionen mødtes for at tilbede djævlen. I dag er stedet et velbesøgt turistmål, som man kan nå til fods af vandrestier eller med svævebane.  Tag jer i agt, undervejs kan man stadig møde både hekse og trolde!

  • Tierpark Thale: Bjerg Dyrepark der ligger ved heksedansepladsen.

  • Harzbob: Sommerkælkebane der ligger ved Hekse-danse-pladsen. Få et sug i maven, når I suser med 40 km. I timen gennem de 9 sving og 4 hop.

  • Rosstrappe: En 403 meter høj granit klippe med et legendarisk ”fod” aftryk. Man kan enten vandre op til Rosstrappe eller tage svævebanen. Turen derop går gennem meget smuk natur.

  • Megazipline: Europas største dobbelt-tovbane ligger i Thale. Flyv som fuglen på den mere en 1 kilometer lange bane og oplev den skønne natur fra luften. Her er garanti for et adrenalin kick af de helt store.

  • Down-Hill Rosstrappe: Tag stoleliften op med jeres mountainbike og prøv kræfter med den fantastiske 2 km. lange down-hill bane.   

  • Wallrunning:  I professionelle hænder, bliver I klædt på med det rigtige udstyr og får en oplevelse for livet, når I ”løber” ned af dæmningsmuren ved Wendefurth.

  • Teufelsmauer: Djævelens mur – ifølge legenden guds forsøg på at holde djævelen ude! I virkeligheden er det et naturfænomens, nemlig en klippeformation der består af hård sandsten og kridt.

  • Bau-Spiel-Haus: Kæmpe legeland for store og små legebørn. Med eventyrverdenen som tema, kan I få masser af timers sjov og leg.

Wellness i Bodetal Therme

Dette velvære tempel finder I også i Thale. Med en fantastisk beliggenhed ved foden af hekse-danse-pladsen, kan I nyde wellness og velvære i naturskønne omgivelser. Med inden- og udendørs pool, forskellige temasaunaer og dampbade, børnepool og forskellige massage og skønhedsbehandlinger tilbyder Bodetal Therme noget for enhver smag.

Vandreture fra feriehuset i Thale

Området er et paradis for vandrere. Der findes utallige mærkede ruter i forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med. Den mest berømte er den 100 kilometer lange Harzer-Hexen-Stieg som går fra Osterode til Thale. Man kan sagtens tage en lille del af ruten og få en fornemmelse af den skønne natur. En anden kendt vandretur er ”Goetheweg” hvor man ender på toppe af Bloksbjerg. Turen starter ved Torfhaus og går forbi moser, rislende kilder og prægtige skovområder. Der findes også en skøn vandrerute fra Thale til Teufelmauer. Vandrekort og information fås overalt på de lokale turistinformationer.

Vores tip: Husk vandrestave, flere lagsbeklædning og en flaske vand!

Oplevelser i Quinlinburg og Goslar

Når man holder ferie i Thale, Harzen er et besøg i den nærtliggende by Quinlinburg et must. Den gamle bydel fra middelalderen er opført på UNESCOS verdensarvsliste og er virkelig et besøg værd. De skæve bindingsværkshuse danner rammen om en helt særlig atmosfære og her mærker I historiens vingesus. I bør samtidig give jer tid til et besøg på Quedlinburger Slotsbjerg. Den imponerende Basilika, der stod færdig i 1129, er et enestående bygningsværk for sin tid, og med en utrolig spændende historie.  I bør også besøge Goslar, som ligger lidt længere væk, men er en af Harzens mest hyggelige byer. De smalle gader og de fine bindingsværkshuse, giver byen en helt speciel atmosfære.

Mad og drikke til ferieopholdet i Thale

Man går ikke sulten fra bordet i Harzen! Portionerne er generelt store og kosten af den lidt tunge slags. Her er svinekød i alle afskygninger på menuen, men også vildt og selvfølgelig den allestedsnærværende schnitzel. Der findes dog også gourmet restauranter i området, f.eks. Restaurant Theophano i den nærliggende by Quedlinburg. I Harzen kan I med fordel drikke den lokale hvidvin eller hjemmebrygget, frisktappet øl.

Når I lader en feriebolig i Thale danne rammen om jeres ferie i Harzen, er I tæt omgivet af vidunderlig natur og en eventyrlig atmosfære. En ferie i Tyskland er måske ikke øverst på jeres list over feriedestinationer, men Tyskland byder vireklig p åmeget mere end billig grænsehandel og gode pølser. Natur, seværdigehder og gode feriehus findes i hobetal, så tag lige et ekstra kig på vores naboland til jeres næste ferie. Hos  NOVASOL Feriehusudlejning finder I et stort udvalg af både feriehuse og ferielejligheder i alle dele af Tyskland.