Feriehuse i Braunlage

Braunlage er et romantisk ”get away” midt i den storslåede natur i Oberharzen. Området ligger i umiddelbar nærhed af Harzen Nationalpark og for foden af Niedersachsens højeste bjerg, Wurmberg. Når I lejer en feriebolig i Harzen, er det lidt som en rejse tilbage i tiden. Oprindelig byggestil og lokale traditioner holdes i hævd og skaber en autentisk og hyggelig atmosfære.

Braunlage er et virkelig godt udgangspunkt for betagende vandre- og cykelture. Det er samtidig godt belligende i forhold til udflugter til mange af Harzens´ seværdigheder som f.eks. Heksestien til Bloksbjerg, den smukke by Goslar og Quidlingburg, der er en del af UNESCOS verdensarvsliste. Mange af NOVASOLs ferieboliger i Braunlage, ligger i den nærtliggende feriepark St. Andreasberg, hvor der er fine fælles faciliteter og velindrettede ferieboliger for enhver smag. Et feriehus i Braunlage er også den perfekte ramme om skiferien. Her findes både alpinpister, langrendsløjper og kælkebakker.

Ferie i Braunlage Harzen

På to ben eller to hjul i naturen ved Braunlage

Området er et paradis for vandrerer. Der findes utallige afmærkede ruter i forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med. Fra selve Braunlage kan I vandre direkte op på Wurmberg, og nyde den storslåede udsigt og lyden af rislende kilder. Den mest berømte rute i området, er den 100 kilometer lange Harzer-Hexen-Stieg som går fra Osterode til Thale. Man kan sagtens tage en lille del af ruten og få en fornemmelse af den skønne natur.

En anden elsket vandrerute er ”Goetheweg” hvor man ender på toppe af Bloksbjerg. Turen starter ved Torfhaus og går forbi moser, rislende kilder og prægtige skovområder. Der findes også en skøn vandrerute fra Thale til Teufelmauer. Vandrekort og information fås overalt på de lokale turistinformationer. Nogle af ruterne ender ved hyggelige bjerghytter, hvor I kan få stillet sult og tørst. Kan I godt lide at vandre, når I er på ferie, så kan I hos NOVASOL finde ferieboliger til vandreferie i hele Europa.

Harzen er bestemt også et cykel-mekka. Overalt flokkes henrykte cyklister med racercykler af den dyre slags og mudrede mountainbikes. Der findes et utal af cykleruter i alle sværhedsgrader, og når I bor i en ferielejlighed i Braunlage, er I direkte ved starten af de udfordrende mountainbikespor.

Ferie i Braunlage

Andre aktiviteter i Braunlage

I kommer ikke til at kede jer på en ferie i Braunlage. Prøv den sjove Adventure Golf Park, de kæmpe terrængående løbehjul i Monsterroller Braunlage, eller tag en tur i skøjtehallen. Vil I slappe af og forkæles, kan I bruge et par timer i et af de mange kurbade, som er en oplevelse for både sjæl og krop.

Om vinteren er det selvsagt på alpinpisterne eller på langrendsløjperne, at I tilbringer dagstimerne. En firestolslift bringer jer hurtigt op på bjergets top, hvor I kan vælge mellem flere forskellige nedkørsler. I kan også få masser af sjove timer på kælkebakken. Området er især egnet for børnefamilier og begyndere.

Feriehuse i St Andreasberg

Forslag til seværdigheder og udflugter

Når I lejer en feriebolig i Harzen, er et besøg i Quinlinburg et must. Den gamle bydel fra middelalderen er opført på UNESCOS verdensarvsliste og er virkelig et besøg værd. De skæve bindingsværkshuse danner rammen om en helt særlig atmosfære, og her mærker I virkelig historiens vingesus. I bør samtidig give jer tid til et besøg på Quedlinburger Slotsbjerg. Den imponerende Basilika, der stod færdig i 1129, er et enestående bygningsværk for sin tid, og med en utrolig spændende historie. 

Lad også turen gå til  Goslar, der er en af Harzens mest hyggelige byer. De smalle gader og de fine bindingsværkshuse, tilfører byen en helt speciel atmosfære.

Lidt om området ved St. Andreasberg

De fleste af NOVASOLs feriehuse i Braunlage finder I i det nærtliggende St. Andreasberg. Dette idylliske beliggende ferieparadis, har en fantastisk udsigt over skønne bjerg- og skovområder. Her er I tæt på både skipister og vandrestier, og kan samtidig benytte de mange fælles faciliteter for store og små. Er I helt vild emed at holde ferie i Harzen, kan I også leje feriehuse i Thale. Her ligger også en feriehusby med flere gode faciliteter. 

Når I lejer en feriebolig i Tyskland, kan I uden problemer medbringe jeres hund. Tyskland er et meget hundevenligt land, og langt de fleste steder må I have hunden med – også på cafeer og restauranter. Hos NOVASOL findes der masser af ferieboliger med hund tilladt - i hele Europa. 

Hvis I lader en feriebolig i Braunlage være udgangspunkt for jeres ferie, er I midt i Tysklands hjerte og kun 4 timers kørsel fra den danske grænse. Selvom I ikke er langt hjemmefra, venter der jer helt anderledes natur-oplevelser og en rig kultur med masser af traditioner.