Sommerhus Horsens

Udsigt over Horsens Fjord

Sommerhus Horsens

Horsens er en rigtig spændende by og som en ekstra bonus ligger byen i meget naturskønne omgivelser ved Horsens Fjord. Fra et sommerhus i Horsens kan I se frem til en rigtig god ferie, med muligheder for alverdens oplevelser. Udforsk det gode udvalg af museer, hyg jer i byens gågader, brug den smukke natur til rekreation og afslapning og sidst, men bestemt ikke mindst, slap helt af i de private omgivelser, som I får ved at leje et sommerhus i Horsens eller ganske tæt på.

3 gode og familievenlige attraktioner i Horsens

Horsens kan rigtig mange ting og er bestemt også på toppen i forhold til gode attraktioner. Vi har udvalgt 3 gode museer, som hver især, fortæller om den danske historie med vidt forskellige vinkler. Fælles for de 3 attraktioner i Horsens er, at de formidler historien med både en børne og voksen tilgang. 

 • FÆNGSLET: Dette særlige museum er blevet et kulturelt fyrtårn for Horsens. Museet er Europas største fængselsmuseum, og giver et helt unikt indblik i fængselsverden. Bag de tykke murer, kan I opleve det gamle statsfængsels historie, som strækker sig 153 år tilbage i tiden. I får en helt autentisk oplevelse, når I går rundt på de lange gange med fængselscellerne. I cellerne er der stadig spor efter tidligere indsatte, som bl.a. har skrevet på vægge, i skuffer og skabe. Gennem interaktive fortællinger får I fortalt de ægte historier fra såvel tidligere indsatte som ansatte. I kan også "møde" Carl August Lorentzen, som i 1949 blev indsat i fængslet. Han lykkedes med en imponerende tunnelflugt, som er gengivet i museets kælder. I bør også tage med på en af de guidede ture, hvor I virkelig får en masse god og tankevækkende viden om livet i de danske fængsler. 

 • Danmarks Industrimuseum: På dette museum kan I blive klogere på 150 års Danmarks historie med fokus på produktion, levevilkår samt finansiel udvikling. I kan bl.a. se arbejderboligere fra forskellige tidsperioder, prøve at gå i skole som i 1950´erne, se forskellige maskiner, som har været en del af dansk industri samt gå en tur i butikker fra 1950´erne og meget andet. Museet er både for børn og voksne, og der vil være masser at tale om, både under og efter besøget. 

 • Glud Museum: Her kan I opleve en anden side af den danske historie. Her fortælles nemlig om livet i de danske landsbyer gennem 350 år. På det store frilandsmuseum kan I bl.a. se Danmarks ældste bondehus fra 1662, kigge ind i de små fiskerhjem med fiskenet i stuen og besøge forskellige værksteder. I sommerferien kan I, på bestemt dage, deltage i forskellige aktiviteter. Der arrangeres også andre events på museet i forbindelse med høst- og juleperioden samt på Dyrens Dag, hvor en lang række gamle husdyrracer indtager museet. Glud ligger ca. 13 km fra Horsens.

Lej sommerhus i Horsens og besøg FÆNGSLET

Udendørsoplevelser i og omkring et sommerhus i Horsens

Når der vælges at leje et sommerhus i Danmark, vil rigtig mange gerne være så tæt på vandet som muligt. At holde ferie i vandkanten har altid haft en stor tiltrækning. Her nyder vi den friske luft, de flotte horisonter og de mange aktivitetsmuligheder, som vand giver os. Er valget faldet på et sommerhus i Horsens, er der bestemt heller ikke mangel på dejlige oplevelser ved og i vandet. Horsens Fjord og området omkring byder op til både ren afslapning og hygge samt mange forskellige aktiviteter. 

Den skønne natur omkring Horsens Fjord er også helt genial for jer, som godt kan lide at gå lange ture eller tage en tur på cyklen. Der er mange forskellige stier og cykelruter ved Horsens. Der er både muligheder for jer, som "bare" gerne vil gå små ture samt for jer, som elsker de lange strækninger med proviant i rygsækken. 

Nærheden til fjorden åbner også op for gode oplevelser for lystfiskeren. I kan fiske både i fjorden, på havet, i søer og vandløb. Inden I kaster snøren i vandet, så husk at tjekke op på de lokale regler for fiskeri og fisketegn. 

Elsker I at bade og opholde jer i solen om sommeren, så er der flere gode bademuligheder ved Horsens. Her er mange gode badestrande, som også er børnevenlige samt flere badesøer, hvor I får en anden badeoplevelse end ved kysten.

Besøg Hjarnø fra et sommerhus i Horsens

3 gode strande og badesøer ved Horsens

 • Langelinie Bystrand: Kun 2 km fra Horsens centrum finder I en rigtig fin badestrand ved Langelinie. Her er masser af lækkert, blødt sand og et stort græsareal, hvor der er masser af plads til leg, hygge og en picnic. Ved Langelinie Bystrand er der bl.a. en lang badebro, beach volley bane, sanegynge og toiletter. Fra stranden er der ikke langt til lystbådehavnen, hvor der også er spisemuligheder. 

 • Husodde Strand: Denne strand finder I på nordsiden af Horsens Fjord. Stranden er rigtig lækker og belønnes med Det Blå Flag for den gode kvalitet. Om sommeren opsættes badebro, ligesom der er legeplads samt toiletforhold. Denne strand er også velbesøgt af wind - og kitesurfere. Vil I gerne prøve kræfter med surfing, kan I tilmelde jer flere kurser. 

 • Ring Sø: Tager I turen til Brædstrup, ca. 20 km fra Horsens, kan I bade i den gode Ring badesø. Ved søen er der anlagt en badestrand og ud i søen, strækker en U-formet badebro sig på 42 m. Ved søen er der toliletter samt flere bord/bænke sæt, hvor I kan nyde madpakken. Rundt om søen er der en 3 km lang trampesti tiljer, som gerne vil strække benene lidt. 

Der er også masser af skønne badestrande ved Juelsminde samt ved As Vig. Det kræver blot en lille køretur fra jeres sommerhus i Horsens. 

Skulle sommervejret drille, så kan I besøge det store badeland Aqua Forum i Horsens i stedet for. Her er flere bassiner, varmtvandsbassin til de helt små, legeredskaber og rutsjebaner. Om sommeren kan I også hygge jer i friluftsbadet.

Lej sommerhus i Horsens - oplevelser for hele familien

Udflugtsmål nær jeres sommerhus i Horsens

Fra Horsens er der flere muligheder for at besøge gode attraktioner samt muligheder for dagsuflugter, indenfor en overskuelig afstand. 

Når I vælger sommerhusudlejning i Danmark, får I adgang til nogle rigtig gode kundefordele. Sammen med en perlerække af danske attraktioner tilbyder NOVASOL gode rabatter til såvel dyreparker, oplevelsesparker og nogle af de største forlystelsesparker.

Fra jeres sommerhus i Horsens vil det være oplagt, at tage turen til LEGOLAND, som er en del af vores kundefordele. I LEGOLAND er der masser af oplevelser for alle og I vil nemt kunne bruge en dag i den store park. En anden god attraktion er GIVSKUD ZOO, hvor der venter masser af sjove og spændende oplevelser i dyrenes verden. Køretiden til begge attraktioner er en lille time. 

I farvandet omkring Horsens, finder I også nogle af Danmarks skønneste øer. Øerne er vidt forskellige, så I kan sagtens besøge flere af dem, mens I holder ferie. 

 • Alrø: Denne lille ø på 7x5 km kan I komme til via den 1 km lange dæmning. Øen har været beboet siden stenalderen og har I heldet med jer, kan I stadig finde stenalderredskaber på øen. Morten Korch, som i perioder arbejdede på øen, fandt inspiration til flere af hans historier på øen. 

 • Endelave: Fra Snaptun kan I sejle til en af Danmarks fineste naturøer, Endelave. Overfarten tager ca. 1 time. På øen kan I opleve en meget afvekslende natur samt et rigt dyre - og planteliv. Endelave kaldes også for "Kaninøen" på grund af de mange vilde kaniner. 

 • Hjarnø: Med den lille bilfærge fra Snaptun kan I komme til Hjarnø på blot 5 min. Øen er ikke særlig stor, men I vil bestemt få masser af dejlige naturoplevelser med hjem fra jeres besøg. Øens historie går langt tilbage og der er fundet pilespidser som daters helt tilbage til 9500 år f.Kr.

Lej sommerhus i Horsens og deltag i spændende events

Horsens er også leveringsdygtig i flere forskellig spændende events i løbet af året. I kan nemt kombinere et ophold i et sommerhus i Horsens med fede events året rundt. Her kan I læse om et par af de forskellige events, som hitter i Horsens. 

 • Horsens Teaterfestival: Danmarks største scenefestival for børn og unger - og forældre. I løbet af festivalen kan I opleve mellem 30-35 forskellige forestillinger, som rammer målgruppen 0 - 18 år. Programmet er bredt, og I vil uden tvivl kunne finde en spændende forestilling, som passer til jer og jeres børn. 

 • Horsens Dyrskue og Madmarked: Kig forbi og klap en ko, smag på lokale lækkerier, få en snak med landmanden og se de kæmpe landbrugsmakiner. Hele familien vil kunne hygge sig og komme hjem med dejlige oplevelser fra denne event. 

 • De unikke rammer i og på FÆNGSLET, ligger også kulisse til forskellige events, i løbet af året. Hvad er f.eks. mere naturligt, end at afholde den årlige Krimimesse bag FÆNGSLET tykke mure. Gå på opdagelse blandt kendt og ukendte krimiforfattere, som disker op med mordgåder, gys og virkelighedens skyggesider. FÆNGSLET kan dog også rumme en af årets allermest hyggelige events, nemlig det årlige Julemarked. Julestemningen overtager museet og der spreder sig en liflig duft af varm gløgg og juleknas, mellem de tykke fængselsmure. Her kan I for alvor komme i julestemning og købe såvel alverdens julepynt som julelækkerier. Horsens Middelalderfestival udspiller sig også ved FÆNGSLET. Denne festival er super spændende og et hit blandt alle aldre. Her er hæsblæsende ridderturneringer, masser af middelalderoplevelser i børnehøjde, forskellige boder og arbejdende værksteder. 

Har I valgt at leje sommerhus i Østjylland - lidt væk fra Horsens, vil vi dog anbefale at I kigger nærmere på udbuddet af events i Horsens. Alt efter interesse, er de forskellige events værd at kører efter.