Sommerhus i Vejby

Strand nær Vejby

Sommerhus i Vejby

Vejby er en mindre by i Nordsjælland beliggende mellem Rågeleje og Tisvilde. Et lille smørhul, i den smukke nordsjællandske natur, hvor I uden problemer kan finde ro til ren ferieafslapning samt tage på spændende ture i området, hvor der er mange rigtig fine og interessante oplevelser i vente.

Populære feriehuse i Vejby

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Vejby

Loading...

Feriehuse med pool i Vejby

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Vejby

Loading...

Lej sommerhus i Vejby og få skønne oplevelser i naturen

Området omkring Vejby er det højest beliggende område på den nordsjællandske kyst. Det giver nogle helt vidunderlige udsigter over hav og det flotte, kuperede landskab. Sætter I pris på oplevelser i naturen, så er det helt oplagt at leje sommerhus i Vejby. Her kan I se frem til flere spændende og unikke landskaber, som både kan nyde til fods, på cykel og fra vandsiden. I kan tage på tur ud i det blå og lade tilfældighederne bestemme hvor I kommer hen. I kan også lade jer inspirerer til udflugter til følgende naturområder nær Vejby.

  • Heather Hill: Nær Rågeleje, få kilometer fra jeres sommerhus i Vejby, finder I det flotte landskab Heather Hill. Landskabet blev i 19860 fredet, men der er offentlig adgang til området hele året. Kommer I til Heather Hill i bil, er der fine parkeringsmuligheder, hvorfra I kan begive jer ud i det åbne og bakkede terræn, som går ud til Kattegat kysten. Størstedelen af området er dækket af hede og lyng, som strækker sig op over de flotte bakker. Ude ved kysten er der stejle skrænter, som flittigt benyttes af modige paraglidere.

  • Tibirke Bakker: Nord for Arresø kan I besøge naturområdet Tibirke Bakker. Det smukke landskab tiltrak i starten af det 19. århundrede mange velhavnede samt kulturpersonligheder, såsom Johannes V. Jensen, som opkøbte grunde og byggede sommerhuse i området. Det betyder at dele af Tibirke Bakker er privatejede. Men der er flere stier i området, som gerne må benyttes. Følg f.eks. stien ”Udsigten” som går ud til områdets højeste punkt.

  • Tisvilde Hegn: Sjællands største hede område byder på både smuk natur og spændende historie. Den store skov, som er Danmarks femte største, blev anlagt i 17 og 18. hundrede tallet, for at forhindre fuldstændig tilsanding af området. Tisvilde Hegn har en særlig værdifuld flora og er samtidig hjemsted for mange sjældne insekter og sommerfugle. Der er en rigtig fin MTB rute i Tisvilde Hegn på 27 km, for jer som elsker fart og god motion.

Ferie i Vejby med børn

Spændende byer nær jeres sommerhus i Vejby

Når I lejer sommerhus i Vejby, er I tæt på flere byer, som både tilbyder shopping muligheder, gode spisesteder og forskellige attraktioner.

Tag f.eks. til Frederiksværk, en charmerende handelsby med masser af historisk islæt til jeres sommerhusferie på Sjælland. Frederiksværk er nemlig Danmarks første industriby, og grundlaget for dette blev skabt gennem Frederiksværk Krudtmølle og Kanonstøberi som startede i 1750´erne. Siden hen fulgt en stor stålindustri, som for alvor fik byen til at vokse. Besøg evt. Industrimuseet Frederiks Værk, hvor der fortælles mere om krudtværksområdet. Byen er rigtig hyggelig, med snoede gader og den menneskeskabte kanal gennem byen samt en god gågade.

Nordsjælland er et rigtig hyggeligt og charmerende ferieområde, med flere små by perler. Gilleleje er en af de mest kendte byer i området. Fra Vejby er der små 20 km til Gilleleje. Har I valgt at leje sommerhus i Vejby om sommeren, så bør I smutte forbi og opleve den hyggelige stemning i byen. Den hyggelige havn er mødestedet om sommeren og et oplagt sted for en god frokost med lækkeriet fra havet. Gå derefter en tur gennem de smalle gader, forbi de gamle fiskerhuse.

Helsinge er stedet for en dag med shopping. Den gamle stationsby er i dag en moderne handelsby, dog stadig med masser af charme og sjæl. I Helsinge finder I et stort udvalg af butikker og indkøbsmuligheder i større supermarkeder.

Udsigt fra sommerhus ved Vejby

Gode oplevelser for børn nær Vejby

Sommerhusudlejning i Danmark er generelt en rigtig god ferieform, når der skal holdes ferie med børn. Et sommerhus skaber en god base for jeres ferie, hvor I selv tilrettelægger dagens program efter vejr, humør og interesser. Har I valgt et sommerhus i Vejby er der flere gode børnevenlige oplevelser i nærheden.

  • Naturlegepladsen Havtyren: En rigtig god og stor naturlegeplads nær Liseleje er et oplagt udflugtsmål. Her er balancebomme, gynger, rutsjebane, svævebane og ”Havtyren” som børnene kan klatre rundt på. På pladsen er der også steder I kan spise medbragt mad. Skal der tankes ny energi, så snup en lækker is i ishuset over for legepladsen.

  • Til-Tops Havreholm Aktivitetspark: I klatreparken kan alle teste deres klatre færdigheder på 4 forskellige klatrebaner. Banerne er mellem 1 – 16 meter oppe i luften, så der er baner for enhver alder eller grad af højdeskræk. I klatreparken er der en kiosk med diverse drikkevare. Hele familien kan også dyste i en omgang discgolf. Baneen der spilles på er tilrettelagt så både børn og voksne kan være med, når der kastes frisbee i ”hullerne”.

  • Tothavens Besøgsgård: Intet er så hyggeligt som et besøg på en gård med masser af dyr. På Tothavens Besøgsgård er der masser af hygge, en helt afslappet stemning og ikke mindst skønne og søde dyr. Kom og hils på geder, høns, kaniner, uldsvin, heste, æsler og mange flere. Mens børnene klapper og nusser om dyrene kan de voksne kigge ind i gårdbutikken, hvor der sælges hjemmelavede oste, mejeriprodukter og lækker is. Tothaven finder I på vejen mod Hundested.

Fra et sommerhus i Vejby kan der også nemt tages på ture til større attraktioner i området. På slottene Kronborg og Frederiksborg er der altid masser at opleve dels i de smukke gemakker og på området omkring de to slotte. Se på kunst i verdensklasse på Louisiana eller oplev arkitektur i verdensklasse på Museet for Søfart, som er tegnet af Bjarke Ingels Group. Det underjordiske museum kaldes ikke uden grund for ”Det smukkeste hul i jorden”.

Har I valgt et andet sted at leje et sommerhus på Sjælland end i Vejby, vil disse attraktioner også være værd at køre efter.

Nyd livet i et sommerhus nær Vejby Strand

Vejby Strand er en lækker badestrand med fint sand og en rigtig god badevandskvalitet. De høje skrænter danner en flot afskærmning ind mod land og giver stranden et særligt udtryk. Flere steder på Vejby Strand står de fine og farverige badehuse. I Vejby ligger en stor del af sommerhusene i gå afstand til strand og hav. I kan også finde et sommerhus i Vejby med udsigt til havet.

I området omkring Vejby finder I flere rigtig gode strande. Tag turen op og ned af Den Danske Riviera og nyd badestrande og strandsjov på bl.a. disse strande: Tisvildeleje Strand, Rågeleje Strand, Smidstrup Strand eller Liseleje Strand. 

De mange sommerhuse i Danmark, som ligger tæt på hav og strand, er altid meget populære. Særligt om sommeren sætter mange stor pris på en kystnær beliggenhed. Drømmer I om et sommerhus med havet som nabo, så gør I klogt i, at få bestilt hurtigst muligt. Det er nemlig så ærgerligt, når yndlings ferieboligen pludselig ikke er ledig mere. 

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har brug for hjælpe til at finde det helt rette sommerhus i Vejby eller et andet sted i Danmark. Hos NOVASOL har vi dels en salgsafdeling, som nemt kan hjælpe med at finde nogle sommerhuse frem, men vi har også en række lokale kontorer i Danmark, hvor I også kan få vejledning om sommerhusene i de forskellige sommerhusområder i Danmark.