search

Sommerhusudlejning Skagen

Skagen er noget særligt. Og et sommerhus i Skagen vil give jer en dejlig ferie for hele familien! Skagensmalerne mente, det var lyset, der gjorde landsdelen speciel. Andre føler, at det er den friske brise, der mærkes som lette pust hen over byen eller som kraftige storme, der blæser gennem marv og ben. Noget området specielt er kendt for, er strandene omrking Grenen, hvor de to have Vesterhavet og Kattegat mødes på toppen og beskæftiger hinandens bølger i en evig brus. Grenen og Skagen har årligt over 1 million besøgende fra ind- såvel som udland og dette er selvsagt et overflødidghedshorn af aktiviteter, oplevelser og lækre sommerhuse. Spørger man hvilken som helst feriegæst, vil de sige det samme! Det er nok også svaret på, hvorfor så mange vælger at leje et sommerhus i Skagen, når der skal holdes ferie i et sommerhus i Danmark. Husk at I også kan leje sommerhus i Gl Skagen, Skiveren, Hulsig og Ålbæk, hvis I gerne vil nyde ferielivet med lidt afstand til Skagens summende miljø!

Sommerhus Skagen - oplev grenen og de gode strande

Hvad kan man lave i Skagen?

  • Tag med den legendariske Sandorm og oplev Grenen, hvor de to have mødes
  • Brug en dag på en udflugt til den store vandreklit Råbjerg Mile
  • Den tilsandede kirke er et af Skagens største attraktioner
  • Se de kendte Skagensmaleres billeder på Skagens Museum
  • Hop i vandet og nyd solen på Sønderstrand. Her kan I også se det kendte Vippefyr!

Se mange flere seværdigheder og attraktioner i Skagen

Tag på oplevelser i naturen fra dit sommerhus i Skagen

I hele Nordjylland og især omkring Skagen vil I finde at der er højt til himlen, konstant frisk havluft, enestående natur og brede sandstrande, som er blandt de bedste i landet. På Skagens odde bestemmes naturens udseende af havets bølger og vindes kraft. Der er en lang række naturseværdigheder nær Skagen og i resten af Nordjylland, som bestemt er et besøg værd på jeres ferie. De velkendte naturområder Råbjerg Mile og Grenen, som hhv. er Danmarks største vandreklit og Jyllands nordligste spids, hvor de to have Skagerrak og Kattegat mødes. I finder også en lang række klitplantager såsom Ålbæk Klitplantage, Skagen Klitplantage og Hulsig hede, som alle er oplagte områder til vandre- og cykelture i det nordjyske.

I området omkring Skagen, finder man også et helt fantastisk fulgeliv. Hvis I er heldige kan I bl.a. se kongeørn, havørn, rød glente og musvåge, samt en række rovfugle såsom kejserørn, steppehøg, lille tårnfalk, lille skrigeørn og den blå glente. Der er masser at give sig til blandt de mange attraktioner og seværdigheder og selvfølgelig på vandet , hvor I bl.a. kan surfe uanset om I er nybegyndere eller erfarne. På jeres næste ferie i Nordjylland løber I altså ikke tør for ting at lave, selv hvis I er tilbagevendene gæster.

kunst og kultur med et sommerhus i skagen

Oplev verdensklasse kunst i Skagen

Nogle af de mest kendte malere i Danmark holdte til og malede deres motiver i Skagen. De var inspireret af samfundet, naturen og ikke mest det helt specielle lys, som omgiver byen og dens omkringliggende natur. Har du lejet et somemrhus i Skagen og har interesse for kunst, så har vi her en lille guide til, hvad du kan opleve! På jeres sommerhusferie i Skagen, bør i slå vejen forbi museumet Anchers hus, der var hjemsted for et af Danmarks mest kendte kunstnerpar Michael og Anna ancher, samt deres datter Anna Ancher. Hjemmet står stort set uberørt hen og her kan kunst og historieglade gæster opleve mere end 250 kunstværker fra hele verden, som er skabt af familien selv eller skænket i gaver fra kunstnervenner og faktisk også fra de kongelige. Muset har en lille museumskiosk, hvor du kan købe et souvenir eller en forfriskning efter besøget. 

Drachmans hus er et andet spændende museum i Skagen. Her kan du komme ind i Holger Drachmanns hjem, som allerede i 1911 slog dørene op som museum. Hele huset gennemgik en totalrenovation i 2011 og besøgene kan se frem til flotte omgivelser. På museet kan du opleve over 150 tegninger og malerier af Drachman selv og ikke mindst se de autentiske møbler og indretningen, som Drachmann levede i tilbage i tiden. 

Er du på taget til Skagen og har bare den mindste interesse for kunst, så må du ikke snyde dig selv for en tur på Skagens Museum, der blev stiftet i år 1908 af Skagensmalerene selv, herunder PS. Krøyer, Michael Ancher og Laurits Tuxen. Museet huser den dag i dag, verdens største samling af skagensmalerenes værker. Medregner man værkerne i de to ovenstående museer, kan du opleve over 9000 værker på de tre museer. Skagens Museet slog i 2016 dørene op påny efter en renovation og selveste Dronning Magrethe d. 2 stod for åbningen. 

En gåtur rundt i Skagens små gader er så hyggeligt. De smukke gule huse med de røde tage, har alle en helt speciel charme, som ikke findes andre steder i Verden. Gå i fodsporene på Skagensmalerne og lad jer betage af de selvsamme smukke scenarier, som de forskellige kunstnere har forevigt på smukkeste vis.

Aktiv ferie i Skagen

Skagen er et af de mest eftertragtede områder når feriegæster kigger efter feriehuse i Nordjylland, så det er godt at være i god tid med jeres bestilling. Kan det også blive for meget daseferie, med sol, strand og badning i Vesterhavet, til din smag? Så frygt ej. Der er nemlig rige muligheder for også at få sig en aktiv ferie i Skagen. Her kan I nemlig cykle på den lange flade landeveje, tage en tur på mountain bike i klitlandskabet, svømme i Vesterhavet, tage en lang vandretur langs vandet eller på Nordsøstien, der er en afmærket rute langs Nordsøen, som tager dig gennem mark, eng, strand og skovområder. Sidstnævnte er en rigtig god måde at opleve naturen i Norjylland på! Der er også masser af aktiviteter for hele familien inden i selve skagen by eller i de omkringliggende feriebyer, sommeren over. Lyder dette som noget for jer? Så book jeres næste sommerhus i Skagen allerede i dag!

Sommerhus i Skagen

Sommerhuse i Gl Skagen

I finder også et udvalg af sommerhuse i Gl skagen, som befinder sig lige sydvest for selve Skagen. Gl Skagen er indbegrebet af alt det, der gør grenen så fantastisk. Gl Skagen er et gammelt fiskerleje, som ligger i første klitrække, hvor I befinder jer blandt karakteristisk arkitektur, rå natur og mulighed for at kaste sig ud I alle de fornævnte aktiviteter. Med et sommerhus i Gl Skagen har I endvidere kort afstand til smagsoplevelser i verdensklasse på byens mange restauranter og badehoteller.

Vil I gerne holde ferie lidt væk fra selve Skagen, så finder I nemt dejlige feriehuse i områder som Gl Skagen, Skiveren, Kandestederne, Hulsig og Ålbæk. Herfra har I også alle muligheder for dels at nyde Skagen men også for at nyde alt det som Nordjylland tilbyder i form af både smuk natur, dejlige badestrande, sjove forlystelser som Fårup Sommerland, hyggelige kystbyer med mange kunsthåndværkere og større byer som Ålborg og Frederikshavn, der ikke ligger mere end en kort biltur væk. Vi anbefaler også at i lejer eller medbringer cykler, da dette giver jer en mulighed for at komme rundt i områder der ikke er til gængelige med bil. Området er pandekage-fladt så alle kan være med. I vil aldrig kede jer når I lejer et sommerhus i Nordjylland.

God service hos NOVASOL sommerhusudlejning

Når I vælger at leje et sommerhus i Skagen hos NOVASOL sommerhusudlejning, vil vi gøre vores bedste for, at I får den bedste mulige ferie i et sommerhus i Danmark. Derfor har vi sørget for at have servicekontorer placeret i de største ferieområder i Danmark, hvor I kan kontakte os og få hjælp, hvis I har spørgsmål eller brug for et godt ferietip. På de enkelte kontorer sørger vores medarbejdere for alt det praktiske vedrørende jeres sommerhusophold. Personalet taler flere sprog og de er uddannet til lige præcis at hjælpe jer under opholdet, både med de praktiske ting der kan dukke op og med information om området, som de kender godt.