Sommerhus på Fur

Lej sommerhus på Fur og få en skøn ferie i smukke omgivelser. Fur er en lille, men meget naturskøn ø i Limfjorden. I kommer nemt til og fra Fur med færgen, som sejler fra Branden – en sejltur på små 5 minutter. 

De sommerhuse, som udlejes på Fur, har alle en skøn beliggenhed omgivet af den flotte natur eller lige ud til Limfjorden. Sommerhusene på Fur er typisk klassiske sommerhuse i træ, med masser af hygge og atmosfære. At holde ferie i et sommerhus ved Limfjorden giver jer nogle særlige oplevelser, som ikke findes andre steder i Danmark.

Lej sommerhus på Fur og få en ferie med mange smukke naturoplevelser

Populære feriehuse i Fur, Limfjorden

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Fur, Limfjorden

Loading...

Feriehuse med spa i Fur, Limfjorden

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Fur, Limfjorden

Loading...

Lej sommerhus på Fur og få lækre smagsoplevelser

En stor del af en ferie handler også om god mad og nye smagsindtryk. Uanset hvor I lejer et sommerhus i Danmark, vil der være masser af muligheder for lokale madoplevelser, af forskellig slags. På Fur er der også masser af gode sager til smagsløgene. 

Vil I gerne "smage" på Fur, så besøg gårdbutikken Klode. I gårdbutikken kan I bl.a. forsyne jer med godt kød, fra gårdens egne dyr, lokal øl samt hjemmelavet marmelade og sennep. I butikken sælges også diverse brugskunst, lædervare samt unikke cremer med det særlige moler fra Fur. I gårdbutikken kan I altså både finde lækre råvare, af høj kvalitet, samt gode souvenirs til minde om jeres sommerhusophold på Fur. 

Den gode mad skal naturligvis ledsages af gode drikke. Og når I nu er i sommerhus på Fur, er det oplagt valg Fur Bryghus. Fur Bryghus blev indviet i 2004 og er blandt de første mikrobryggerier i Danmark. Der brygges mange forskellige typer øl på Fur Bryghus, så der er lidt for enhver smag. Bryggeriet laver også lækre snapse. På Fur Bryghus arrangeres der også koncerter med kendte musikere samt events som ølsmagning. Øllene fra Fur Bryghus er blevet meget populære og kan i dag købes i hele Danmark. En oplagt mulighed for at genopfriske ferien på Fur, når I kommer hjem.

Oplev den smukke natur på Fur

Når I lejer sommerhus på Fur vil I på hele øens 22 kvadratkilometer blive mødt af en smuk og meget forskelligartet natur. Kan I godt lide at færdes i naturen, vil vi anbefale at I tager de gode vandresko med i sommerhus på Fur. Der er nemlig mange rigtig gode vandreruter på øen, særligt på øens nordside. På turistkontoret på Fur kan I få gode tips til vandreture samt udleveret kort over øen. Det er også oplagt at tage cykler med til Fur eller leje dem via Turistkontoret. 

Bevæger I jer rundt langs kysten på Fur vil I også her møde et meget forskelligartet landskab. Flade strandområder, lodrette klinter samt unikke molers-områder kan alt sammen opleves, når I tager i sommerhus på Fur. På den sydlige del af Fur er landskabet præget af flade arealer, mens I på den nordlige del af øen møder de høje klinter og lyngklædte bakker. De flotte molers-klinter gemmer på masser af levn fra fortiden. I leret kan I finde forsteninger af både havdyr og planter. Fur er et af de bedste steder at lede efter fossiler. De mange fossiler er en stor del af udstillingerne på Fur Museum. Er I heldige at finde fossiler på Fur, så tag dem med hen på museet, hvor I kan få at vide, hvad I har fundet og om det er noget, I gerne må tage med hjem.

Efter en aktiv dag på Fur kan I se frem til at smække benene op i sofaen eller slænge jer lidt på sommerhusets terrasse, mens I vender dagens oplevelser. Efter et lille hvil, kan I samles om madlavningen – måske tænde op i grillen og bare nyde roen og tiden sammen. Det gode ved sommerhusudlejning er nemlig også, at I får plads og mulighed for at slappe helt af i private rammer - noget som vi går meget op i, hos NOVASOL.

Attraktioner på Fur og i nærheden

Fur er jo ikke verdens største ø, så udbuddet af attraktioner er ikke voldsomt stort, men I kan sagtens få masser af gode og spændende oplevelser med hjem, hvis I vælger at leje et sommerhus på Fur. Vi har samlet lidt inspiration til gode attraktioner og seværdigheder på Fur samt i nærområdet ved Limfjorden.

  • Fur Museum: I skal helt klart besøge Fur Museum. Museet består af flere forskellige udstillingsbygninger. På Fur Museum kan I bl.a. opleve en stor samling af fossiler, fundet på øen, bl.a. forsteninger af skildpadder, fugle og planter. Bag museet står modeller af istids mammutter og på aktivitetsområdet kan I opleve hvordan Fur blev skabt. I den flotte have er der borde og bænke, hvor I kan hygge jer med en god madpakke eller en kop kaffe. 

  • Gammel Havn: Denne havn blev bygget i 1911, men i 1956 nedlagde man havnen pga. problemer med tilsanding af området. En ny havn blev i stedet for etableret ved færgelejet. Gammel Havn er i dag en del af Fur Museum samt et informationscenter. I det lille bundgarnshus er der lavet en fin udstilling om havnen og fiskeriet i Limfjorden. Området omkring Gammel Havn er rigtig hyggeligt og I bør gå en tur ad den 1,5 km sti som starter ved parkeringspladsen.

  • Jesperhus Blomsterpark: En lille times kørsel fra Fur ligger den smukke Jesperhus Blomsterpark. I Skandinaviens største blomsterpark er der grønt og frodigt alle vegne. Parken er fyldt med roser, stauder, sommerblomster og sukkulenter. Rundt i parken står flere imponerende blomsterfigurer. På parkens scene underholder Jungledyret Hugo og hans venner – et stensikker hit for børn. I JungleZoo kan I besøge 50 forskellige dyr fra flere kontinenter. Jesperhus Blomsterpark har oplevelser nok til en hel dag og er bestemt et besøg værd, når der holdes ferie i et sommerhus i Nordjylland

  • Spøttrup Borg: Ca. 40 km fra jeres sommerhus på Fur kan I besøge Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Borgen er fra starten af 1500-tallet og er et godt eksempel på hvordan herreskabet boede og ikke mindst forsvarede sig mod datidens fjender. På Spøttrup arrangeres der ofte events såsom julemarked og i juli afholdes Vestjyllands største middelaldermarked med masser af boder, værksteder og middelalderfolk på og omkring borgen.

Dette er et par bud på gode oplevelser til jeres ophold på Fur. I kan finde mere inspiration til såvel seværdigheder og aktiviteter i naturen omkring Limfjorden lige her.