Sommerhus i Skagen

Skagen er noget helt særligt. Skagensmalerne mente det var lyset, der gjorde Skagen speciel. Andre føler at det er den friske brise, der mærkes som lette pust hen over Skagen by eller som kraftige storme, der blæser gennem marv og ben. Noget området specielt er kendt for, er strandene omkring Grenen, hvor Vesterhavet og Kattegat mødes på toppen, i en evig bølgebrus. Andre synes det er den charmerende skagbo dialekt og de smukke gule Skagenshuse, som gør byen til noget helt særligt. Men en sag er sikker. I Danmarks nordligste by venter masser med oplevelser, og et sommerhus i Skagen skaber de perfekte rammer for en dejlig ferie.

Grenen og Skagen har årligt over 1 million besøgende fra såvel ind som udland. De mange feriegæster kommer for at opleve den smukke, danske natur og overflødighedshornet af aktiviteter, oplevelser og lækre sommerhuse. Tilsammen udgør de grundlaget for, at så mange mennesker vælger at leje et sommerhus i Skagen, når der skal holdes ferie i Danmark.

Skagen sommerhus - Oplev Grenen, mødet mellem Skagerrak og Kattegat og de gode strande

Populære sommerhuse i Skagen

Loading...

Skagen sommerhuse med hund tilladt

Loading...

Sommerhuse i Skagen med pejs

Loading...

Sommerhuse i Skagen med fleksibel ankomst

Loading...

Seværdigheder og oplevelser på din ferie i Skagen

Skagen er et super godt udgangspunkt for mange gode udflugter i Nordjylland. I bil kan du nemt komme rundt i området. Du skal ikke køre langt for at komme til attraktioner, som tiltaler alle. Vi har samlet en lille oversigt over et par af de mest spændende og unikke oplevelser, som du bør besøge, når du er på ferie i Skagen. 

  • Kør en tur med den legendariske Sandorm og oplev Grenen, Danmarks nordligste punkt, hvor de to have mødes

  • Brug en dag på en udflugt til den store vandreklit Råbjerg Mile

  • Den Tilsandede Kirke er en af Skagens største attraktioner

  • Se de kendte Skagensmaleres billeder på Skagens Museum

  • Hop i vandet og nyd solen på Sønderstrand. Her kan du også se det kendte Vippefyr!

Lej sommerhus i Skagen og besøg den populære Tilsandede Kirke - en af Skagens største attraktioner

Sommerhusophold i Skagen med glade badedage

I hele Nordjylland og især omkring Skagen er der højt til himlen, konstant frisk havluft, enestående natur og ikke mindst lækre, brede sandstrande, som er blandt de bedste i landet.

Rundt om Skagen er der 60 km med de lækreste, hvide sandstrande. Intet slår en sommerdag på de danske strande, hvor solen står højt, humøret er helt i top og hvor både børn og voksne hygger sig.

3 gode strande ved Skagen

  1. Stranden ved Damstederne: Til venstre for Skagen Havn finder du Damstederne, hvor der er en god strand med lavt vand – perfekt til hele familien. Ved denne strand ligger også den smukke Kongevilla. Villaen blev oprindelig byget som sommerhus for kongefamilien.

  2. Skagen Sønderstrand: En rigtig dejlig, familievenlig strand med roligt vand. I de flotte klitter kan man finde læ for vinden i sandgryderne. Mange af de kendte Skagensmalerierne er med motiver fra Skagen Sønderstrand.

  3. Gl. Skagen strand: Havet ved Gl. Skagen strand er mere uroligt, da denne strand vender ud mod Vesterhavet. Derfor skal man være lidt ekstra opmærksom, når man bader ved Gl. Skagen. Mange tager til denne strand for at opleve den smukke solnedgang.

Tag på oplevelser i naturen fra jeres sommerhus i Skagen

Med en dejlig beliggenhed på nordkysten, kan du se frem til flere unikke naturoplevelser i Skagen. På Skagens odde bestemmes naturens udseende af havets bølger og vindes kraft. Der er en lang række naturseværdigheder nær Skagen og i resten af Nordjylland, som bestemt er et besøg værd på din ferie. De velkendte naturområder Råbjerg Mile og Grenen, som hhv. er Danmarks største vandreklit og Jyllands nordligste spids, hvor de to have Skagerrak og Kattegat mødes. Du finder også en lang række klitplantager såsom Ålbæk Klitplantage, Skagen Klitplantage og Hulsig hede, som alle er oplagte områder til vandre- og cykelture i det nordjyske.

I området omkring Skagen, finder man også et helt fantastisk fugleliv. Hvis du er heldig kan du bl.a. se kongeørn, havørn, rød glente og musvåge, samt en række rovfugle såsom kejserørn, steppehøg, lille tårnfalk, lille skrigeørn og den blå glente.

Oplev kunst i verdensklasse i Skagen

I Skagen finder du mange museer, og hvis du har interesse for kunst, er der derfor masser at opleve. Nogle af de mest kendte malere i Danmark holdte til og malede deres motiver i Skagen. De berømte skagensmalere var inspireret af samfundet, naturen og ikke mindst det helt specielle lys, som omgiver byen og dens omkringliggende natur. Under din ferie i Skagen kan du besøge:

Anna Anchers Hus

På din sommerhusferie i Skagen, bør du slå vejen forbi Anna Anchers Hus, der var hjemsted for et af Danmarks mest kendte kunstnerpar Michael og Anna Ancher, samt deres datter. Hjemmet står stort set uberørt hen og her kan kunst- og historieglade gæster opleve mere end 250 kunstværker fra hele verden, som er skabt af familien selv eller skænket i gaver fra kunstnervenner samt også fra de kongelige. Museet har en lille museumskiosk, hvor man kan købe en souvenir til minde om sin ferie i et sommerhus i Skagen. 

Drachmans Hus

Er et andet spændende museum i Skagen er Drachmans Hus, Villa Pax. Her kan du komme ind i Holger Drachmanns hjem, som allerede i 1911 slog dørene op som museum. Hele huset gennemgik en totalrenovering i 2011 og de besøgende kan se frem til flotte omgivelser. På museet kan du opleve over 150 tegninger og malerier af Drachman selv og ikke mindst se de autentiske møbler og indretningen, som Drachmann levede i tilbage i tiden. 

Skagens Museum

Er du taget til Skagen og har bare den mindste interesse for kunst, så må du ikke snyde dig selv for en tur på Skagens Museum, der blev stiftet i år 1908 af Skagensmalerene selv, herunder PS. Krøyer, Michael Ancher og Laurits Tuxen. Museet huser den dag i dag verdens største samling af skagensmalerenes værker. Medregner man værkerne i de to ovenstående museer, kan du opleve over 9000 værker på de tre museer. Skagens Museet slog i 2016 dørene op påny efter en renovation og selveste Dronning Magrethe d. 2 stod for åbningen. 

Kunst ude i naturen

En gåtur rundt i Skagens små gader er så hyggeligt. De smukke gule huse med de røde tage, har alle en helt speciel charme, som ikke findes andre steder i verden. Gå i fodsporene på Skagensmalerne og lad dig betages af de selvsamme smukke scenarier, der omgiver Skagen, som de forskellige kunstnere har forevigt på smukkeste vis.

Lej sommerhus i Skagen til en aktiv ferie

Skagen er et af de mest eftertragtede områder, når feriegæster kigger efter feriehuse i Nordjylland. Kan det også blive for meget daseferie, med sol, strand og badning i Vesterhavet, til din smag? Så frygt ej. Der er nemlig rige muligheder for også at få sig en aktiv ferie i Skagen.

Her kan du nemlig cykle på de lange flade landeveje, tage en tur på mountain bike i klitlandskabet, svømme i Vesterhavet, tage en lang vandretur langs vandet eller på Nordsøstien, der er en afmærket rute langs Nordsøen, som tager dig gennem mark, eng, strand og skovområder. Sidstnævnte er en rigtig god måde at opleve naturen i Nordjylland på. Der er også masser af aktiviteter for hele familien inden i selve Skagen by samt i de omkringliggende feriebyer. Lyder dette som noget for dig? Så book dit næste sommerhus i Skagen allerede i dag!

Der er masser at give sig til blandt de mange attraktioner og seværdigheder og selvfølgelig på vandet, hvor du bl.a. kan surfe uanset om du er nybegynder eller erfaren. På din næste ferie i Nordjylland løber man altså ikke tør for ting at lave, selv hvis man er en tilbagevendende gæst.

4 skjulte perler i Skagen

Der kan knyttes mange superlativer til Skagen. De fleste får nok, som noget af det første, de genkendelige gulkalkede huse samt Grenen ind på nethinden, når snakken falder på Skagen. Men Skagen byder også på lidt mindre og måske ikke så kendte oplevelser og kendetegn. Her er 4 oplevelser, som du bør kigge nærmere på, når du holder ferie i et dejligt sommerhus i Skagen:

Skagen Odde Naturcenter

Naturen omkring Skagen er absolut et af highlightene ved byen. Alle kan nyde den særegne natur, men vil du gerne vide mere om Grenen, odden og dyrelivet, så er det Skagen Odde Naturcenter du skal besøge. Naturcenteret har en fantastisk beliggenhed og er tegnet af Jørn Utzon. På naturcentret fortælles bredt om naturen, havet og dyrelivet. Centret vil gerne have at de besøgende både ser, lytter og forstår mere om den særlige natur på Skagen Odde. På centret vises også forskellig kunst og design. Selve bygningen er også en oplevelse. De unikke rammer er skabt efter inspiration fra naturen og inden for centrets hvide mure, åbner en smuk oase sig.

Den svenske sømandskirke i Skagen

Måske har du allerede set den hvide kirke med det røde tag i Skagen, men kender ikke historien bag. Måske har du endnu en ferie i Skagen til gode og kan glæde dig til at besøge Skagen by samt den svenske sømandskirke. Kirken har sit udspring i de mange svenske fiskere, som opholdte sig i Skagen. Mange af de svenske kystfiskere var stærkt troende, så når det var søndag og helligdag, blev de på land. Derfor blev der ansat en svensk præst, som kunne afholde gudtjenester på svensk. Efterfølgende blev planerne for en decideret svensk kirke lagt og i 1925 stod kirken færdig. I dag er der ikke mange svenske fiskere i Skagen, men kirken bruges stadig, både af lokale, turister samt af svenske gæster. Særligt i juleperioden er der mange som besøger kirkens julemarked.

Betty Nansens sommerhus

Der er rigtig mange fine sommerhuse i Skagen – både i selve Skagen by og ude i klitterne. Mange af sommerhusene har en lang historie bag sig, hvor de har dannet ramme om mange menneskers ferieophold i Skagen. Med en skøn beliggenhed på Skagen Søndre Strand ligger netop et sommerhus med en lang og spændende historie. Huset blev bygget i 1908 som karantænestation for syge søfolk, men huset kom aldrig i brug. I 1932 overtog Betty Nansen og Henrik Bentzon huset og gjorde det til deres sommerbolig. Betty Nansen dør i 1943, hvor Henrik Bentzon vælger at donerer huset til danske skuespillere. Sommerhuset bruges stadig af danske skuespillere og i gæstebogen ses feriehilsner fra f.eks. Dan Turèll, Ghita Nørby og Fritz Helmuth.

Skagenrosen

Skagenrosen er som sådan ikke en attraktion, men det er bestemt et helt særligt naturfænomen. I Skagen klitplantage kan du se den særlige Skagenrose, som dog slet ikke er en rose. I virkeligheden er der en knap så smuk baggrund for Skagenrosens tilblivelse. Om sommeren ligger galhvepsene nemlig deres æg i topskuddene på hedens pil. Når de små larver klækker, spiser de topskuddene og danner en galle, der krøller bladene sammen. Det resulterer i, at bladene danner en rose form. I løbet af efteråret tørre bladene ud og den karakteristiske Skagenrosen er skabt. Skagenrosen har altid været populær i dekorationer samt i brudebuketter. Skagenrosen er senere også blevet brugt som motiv for forskellige smykker.

Oplev Skagens superlativer året rundt

Har du fået lyst til at besøge eller måske genbesøge smukke Skagen, og opleve de mange spændende kendetegn og attraktioner, så glæd dig over, at Skagen bestemt ikke kun er en sommerdestination. Overvej at leje et sommerhus i Skagen i det tidlige forår, hvor naturen vågner. Du kan også tage på ferie i Skagen i efteråret, og ungå de mange turister, som ellers besøger Skagen under sommeren. Her blæser de friske vinde ind over land, og giver frisk energi til krop og sjæl. Mulighederne er rigtig mange, når du holder ferie i Skagen.

Sommerhus nær Skagen

Eftersom der er rift om at leje sommerhus i Skagen, kan der, især i sommersæsonen, være svært at finde et ledigt sommerhus. Heldigvis kan du så i stedet kigge på de mange sommerhusområder, som ligger i kort afstand fra Skagen. 

Du finder et godt udvalg af sommerhuse i Gl. Skagen, som befinder sig lige sydvest for selve Skagen. Gl Skagen er indbegrebet af alt det, der gør området så fantastisk. Gl. Skagen er et gammelt fiskerleje, som ligger i første klitrække, hvor du befinder dig blandt karakteristisk arkitektur, rå natur og mulighed for at kaste dig ud i alle de fornævnte aktiviteter. Fra et sommerhus i Gl. Skagen har du endvidere kort afstand til smagsoplevelser i verdensklasse, på byens mange restauranter og badehoteller. En af de mest populære er Ruths Gourmet, som du finder på det 5-stjernede Ruths hotel.

Vil du gerne holde ferie lidt væk fra selve Skagen centrum, så finder du nemt dejlige feriehuse i områder som Skiveren, Kandestederne, Hulsig og Ålbæk. Herfra har du også mange muligheder for dels at nyde Skagen, men også for at nyde alt det som Nordjylland tilbyder i form af både smuk natur, dejlige badestrande, sjove forlystelser som Fårup Sommerland, hyggelige kystbyer med mange kunsthåndværkere og større byer som Ålborg og Frederikshavn, der ikke ligger mere end en kort biltur væk.

Vi anbefaler også at du lejer eller medbringer cykler, da dette giver dig en god mulighed for at komme rundt i områder, der ikke er til gængelige med bil. Området er pandekage-fladt så alle kan være med. Du vil aldrig kede dig på din ferie i Skagen!

Skagen - sommerhus hos NOVASOL

Når du lejer sommerhus i Skagen, kan du se frem til en autentisk og dejlig ferie. Sammen med NOVASOL finder du altid et stort udvalg af sommerhuse. Vi har noget for enhver smag og til ethvert behov, så du kan opleve Skagen på din måde og i private omgivelser. Med et sommerhus er du 100% uafhængig af tidsplaner, guides og fastlagte programmer. Glæd dig til en ferie fuld af nærvær, i lige præcis det sommerhus, som du har forelsket dig i. Alle sommerhuse i Skagen er udstyret med alt, hvad du har brug for til en god ferie.

Sammen med NOVASOL kan du finde dit perfekte sommerhus, som passer dine ønsker, uanset om du vil leje et sommerhus i Skagen med hund, eller er ude efter et sommerhus med lækker beliggenhed. Lej sommerhus i Skagen allerede i dag, og glæd dig til en ferie fyldt med mindeværde oplevelser.