search

Sommerhus på Læsø

Giv efter for den helt særlige ø-stemning! Når I lejer et sommerhus på Læsø får I idyl, lokalsamfund, ro, sammenhold og natur for alle pengene. Sol kan I også glæde jer til - Læsø er nemlig den ø med flest solskinstimer i hele Danmark. Alle har vi fejlagtigt gået og troet, at det var Bornholm, der var hele Danmarks solskinsø, men nej - det er på Læsø, at solen skinner!

Læsøs små hyggelige byer byder jer på både særegen kultur og gastronomi med råvarer dyrket på øen og hentet fra det omkringliggende hav. Samtidig er øen også kendt for  et rigt kunst- og kulturliv, hvilket betyder, at I også kan få tanket op på den kulturelle konto under jeres sommerhusophold. 

Vælger I Læsø som jeres næste feriedestination, så kan I glæde jer til et ophold, hvor I sætter dagsordenen. Et sommerhus i Danmark giver jer nemlig mulighed for at gribe dagen og fylde den med lige dét I vil. Kort sagt er det ferie med frihed som fortegn!

Vær aktiv i naturen på Læsø

Øen Læsø er selvsagt omgivet af det brusende Kattegat, hvilket også bevirker, at I kan finde de smukkeste, hvide sandstrande overalt. Faktisk huser øen hele 25 km ren strand for familiens badenymfer, hvoraf Stokken er helt særlig. Her skal I nemlig vade 50 meter gennem vandet for at komme ud på den populære sandrevle, men så er der altså også eventyr til hele dagen. 

Naturen er ganske alsidig - der findes både en klitplantage og strandenge, kaldet Rønnerne, mens havet indtræder i en helt naturlig hovedrolle. Vi anbefaler, at I lader bilen stå og udforsker naturen og den ro, den afstedkommer enten på cykel, i vandrestøvlerne eller på ryggen af nogle af Læsøs mange islænderheste. Hvis I gerne vil blive lidt klogere på omgivelserne imens, findes der et væld af guidede ture rundt om på øen. 

Aktiviteter og seværdigheder på Læsø

Vi ved godt, at I lejer et sommerhus på Læsø for at få kvalitetstid med hinanden og slappe godt af, mens hverdagen fortsætter derhjemme. Det skal I nok få masser af mulighed for, men I må ikke snyde jer selv for nogle af øens mange aktiviteter og seværdigheder. Besøg blandt andet: 

  • Læsø Kunsthal

Kalder alle kunstelskere. Læsø Kunsthal er øens kardinalpunkt for samtidskunst og en dag her byder på inspiration og refleksion. Tag familien eller vennerne med og nyd synet af nogle af Asger Jorn og Peter Kirkebys bedste værker.

  • Læsø Kur

Man må aldrig gå ned på følelsen af luksus. Og den kan I ellers lige få toppet op på, når I besøger Læsø Kur - et moderne kurbad, der har til huse i øens tidligere havnekirke. Her bruger de øens varemærke - salt - i deres behandlinger, og sørger for, at I går derfra med glød i kinderne og sænkede skuldre.

  • Tanghusene

Fortiden møder fremtiden lige her på Læsø, hvor flere af husene har tage af tange - som de eneste i verden. Tag på én af de to tanghuseruter på øen og oplev noget af det allermest bæredygtige byggeri, der tilmed rummer en vild historie. 

  • Fennemandsfærgen

Lad flokken prøve kræfter med den selvbetjente færge, der tager jer fra den ene side af Fennemands Kanal til den anden. Oplevelsen er for både voksne og børn, der brug for en ganske analog oplevelse i naturen i en ellers højteknologisk tid. 
 

Se alle regioner

Se alle områder

Se alle vores temaer