search

Sommerhus i Hvide Sande

Hvide Sande er et skønt ferieområde på den jyske vestkyst og klart et af de mest populære områder for sommerhusudlejning i Vestjylland.

Hvide Sande ligger smukt på Holmsland Klint, lige mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Det betyder, at I aldrig vil have langt til vandet fra jeres sommerhus i Hvide Sande. Placering mellem de to vande, giver en smuk natur, hvor der er mange gode oplevelser i vente. Selve Hvide Sande by er en livlig havneby med gode attraktioner for hele familien. Nærheden til det vilde og fascinerende Vesterhav har været med til at forme byens udvikling, hvor fiskeriet naturligt altid har fyldt meget i byen.

Sommerhuse Hvide Sande

6 gode attraktioner nær jeres sommerhus i Hvide Sande

I området omkring Hvide Sande kan I glæde jer til et stort og forskelligartet udbud af attraktioner. I vil kunne finde attraktioner, som tiltaler såvel voksne som børn i forskellige aldre. Der er flere attraktioner som kan besøges på cykel. Derudover er der både indendørs - og udendørsattraktioner, som sikre et godt og oplevelsesrigt sommerhusophold i Danmark hele året. 

  1. Bork Vikingehavn: Tager I turen til bunden af Ringkøbing Fjord og drejer lidt ind i landet, kommer I til Bork Vikingehavn. På det store område tages I med på en tur 1.000 år tilbage i tiden. I vikingelandsbyen kan I se de flotte langhuse, hvor vikingerne boede og arbejdede. I kan også besøge stavkirken og offerlunden. Bork Vikingehavn er et levende museum med mange gode events hele året. Til de forskellige events kan I selv prøve kræfter med vikingelivet. En super god attraktion for hele familien.
  2. Adventure Park: Midt mellem Søndervig og Ringkøbing ligger den sjove Adventure Park. Her kan alle få nogle sjove og hyggelige oplevelser. Hele familien kan deltage i en venskabelig dyst på f.eks. minigolfbanen eller på fodbold-golfbanen. Hele parken er flot anlagt med sten, blomster og grønne områder. I parkens cafe kan I købe snacks og drikkevare, så I kan holde energiniveauet oppe, mellem de mange sjove aktiviteter. I parken er der også en rigtig flot butik med b.la. interiør til hjemmet.
  3. Bork Legeland: I det store indendørs legeland, på 2500 m2, er der plads til at give den gas for alle. Når først entreen er betalt, er der fri leg blandt de mange aktiviteter. Her er klatrevægge, trampoliner, hoppeborg, udklædningstøj og meget mere. Der er aktiviteter for alle aldre, så de voksne kan også være med. I Stillerummet kan de voksne dog tage en slapper i en massagestol, mens ungerne brænder lidt mere krudt af.
  4. Fiskeriets Hus: I Hvide Sande kan I besøge Fiskeriet Hus. På det lokalhistoriske museum fortælles der om Holmslands Klit og i akvarierne kan i se både ferskvands – og saltvandsfisk. De forskellige udstillinger fortæller b.la. om den store redningsbådsulykke i 1951, om afvandingsslusen som styre vandstanden i fjorden, om havnens lange historie og meget andet, som alt sammen har forbindelse til livet i og omkring Hvide Sande.
  5. Houvig Fæstningen: Lidt nord for Søndervig kan I se et af de vigtigste tyske fæstningsanlæg fra 2. verdenskrig. Hele Vestkysten var et vigtig område for tyskerne under krigen og i dag kan der flere steder stadig ses spor fra krigen. Ved Houvigfæstningen er der to bunkeranlæg, Ringelnatter og Krylen. Der arrangeres ofte guidede ture rundt i anlægget.
  6. Danmarks Flymuseum: Når I er i sommerhus ved Hvide Sande, er der ikke langt til Stauning. Her kan I besøge Danmarks Flymuseum. Samlingen består af b.la. 40 veteranfly, som Spitfire og Starfighter. I kan også se 11 danskbyggede KZ-fly. Museet kan desuden præsentere  8 fly, som kun findes i det ene eksemplar i verden.  Når vejret er til det, kan I se flere af flyene i deres rette element – højt på himlen.
Strand Hvide Sande som du kan prøve fra et sommerhus

Oplev den smukke natur omkring jeres sommerhus

Når I ankommer til jeres sommerhus, så kan I få et indtryk af byen Hvide Sande og området omkring, hvis I tager turen til Troldbjerg. Det er den højeste klit i byen, og herfra kan I skue over hele byen, havnen og vandet. Troldbjerg er dog meget mere end udsigtspunkt. Troldbjerg spillede under 2. verdenskrig en rolle i tyskernes forsvar langs Vesterhavet. På Troldbjerg blev der bygget to bunkere i slutningen af krigen, en observationsbunker og en til mandskab. I dag er observationsbunkeren åben for publikum og på opstillede plancher, kan I bliver klogere på stedet betydning under 2. verdenskrig.  

Tager I turen til bunden af Ringkøbing Fjord kan I opleve den smukke natur i det fredede fuglereservat på Tipperhalvøen. Fugle fra hele Skandinavien bruger dette område som rasteplads på deres lange rejse mod deres vinteropholdssted.

Og ej at forglemme; den dejlige strand ved Hvide Sande. At leje sommerhus i Danmark er for mange kendetegnet ved mange ture til hav og strand. Hvis det er muligt, vil de fleste at os helst leje et sommerhus lige i vandkanten. Den frisk havluft og bølgernes brus, er den helt klassiske lydkulissen for en ferie i Danmark. Ved Hvide Sande kan feriedagene uden problem også komme til at stå i strandlivets tegn. Den brede strand er afskærmet at de flotte klitter, som både er den helt perfekte legeplads for børnene, og hvor gryderne i klitterne giver læ på dage med blæst. Den lange strand deles i to af slusen, som går mellem havet og fjorden. Langs hele Vestkysten er der et væld af dejlige badestrande. Ikke langt fra Hvide Sande finder I f.eks. Søndervig strand og by med en skøn strand og en hyggelig by med gode butikker.

Vi vil klart anbefale jer, at tage cykler med i sommerhuset eller leje nogle i området. I vil opleve meget gerne af den smukke natur omkring Hvide Sande og rundt om Ringkøbing Fjord, hvis I cykler rundt. Bilen er perfekt til de lidt længere ture, mens cykelturene åbner op for de små og mindre synlige oplevelser. 

Aktiv ferie i Hvide Sande

Havet og fjorden byder på rigtig mange gode aktivitetsmuligheder på og i vandet. Ringkøbing Fjord er helt perfekt for jer, som enten er inkarnerede surfere eller som gerne vil prøver kræfter med det flade bræt og sejl. Fjorden er faktisk et af Nordeuropas bedste vandsportsområder, hvor både øvede og nybegyndere vil få masser af gode oplevelser. I Hvide Sande er der et stort vandsportscenter, hvor I kan få en rigtig god introduktion til flere forskellige vandsportsaktiviteter. Holder I jeres sommerferie i Hvide Sande, kan vil det være oplagt, at booke et kursus i starten af ferien. Efter en god introduktion, kan I rigtig få udnyttet nærheden til vandet, i løbet af jeres sommerhusophold i Hvide Sande. 

Hvis I gerne vil blive i det våde element, og er vilde med fart og sus i maven, så er det Kabel Park I skal besøge. I Kabel Park kan I prøve både vandski og wakeboards, som trækkes rundt på vandet i en kabelbane. Der er gode introduktionskurser på stedet, så både børn og voksne kan være med og få en rigtig sjov oplevelse på vandet. 

Surfing fra et sommerhus Hvide Sande

Lokale madoplevelser i Hvide Sande

Rigtig mange elsker at udforske de lokale spisesteder samt de lokale butikker, der sælger diverse lokalt producerede madvare. På den måde får vores ferie i Danmark lige en ekstra dimension af noget autentisk og unikt. Og gode smagsoplevelser giver ferieminder som holder længe. I Hvide Sande er det oplagt at besøge de lokale fiskebutikker, mens I er på ferie. I finder flere gode fiskebutikker i byen, som hver dag byder på et godt udvalg af friske fisk og skaldyr. På en lun sommerdag er en flaske kølig hvidvin og frisk rejer den helt perfekte frokost, som I kan nyde på terrassen ved jeres sommerhus. I kan spæde de friske fisk op med tilbehør fra lokale gårde. I vil uden tvivl komme forbi flere små vejboder og gårdbutikker, mens I bevæger jer rundt i området omkring Hvide Sande. Vejboder med frisk grønt og frugt er blevet en hyggelig del af det danske sommerlandskab og vi elsker det! I kan også benytte jer af hjemmeside GoForLocal, hvor I kan søge efter gårdbutikker nær jeres feriehus. 

Lystfiskeri fra ferieboligen i Hvide Sande

Vi bliver i fiskenes tegn lidt endnu. Med vand hele vejen rundt om jeres sommerhus, er der nemlig også masser af muligheder for, at prøve lykken som lystfiskere. Omkring sommerhusområdet ved Hvide Sande kan I både fiske i havet, fjorden, i søer og åer. På molen i Hvide Sande er der rigtig fine fiskeforhold og I vil stort set altid møde håbefulde lystfiskere på både nord og sydmolen. Når I fisker i Hvide Sande skal I være opmærksomme på betalingszonerne. I Hvide Sande Sportsfisker Center kan I købe  adgangskort, som giver adgang til fiskepladserne i betalingszonerne. Kortet giver også adgang til et renserum, hvor dagens fangst kan renses, pakkes og komme på køl. I centrets fiskesal kan I holde en pause fra fiskeriet, spise madpakker og dele alle de gode lystfiskerhistorier. 

Feriehus Hvide Sande

Sommerhusudlejning i Hvide Sande 

Har I fået lyst til at besøge denne vestjyske perle, kan I glæde jer over et alsidigt udvalg af ferieboliger i og nær Hvide Sande. I kan f.eks. vælge at leje et af de feriehuse, som ligger lige ved havnen. Fra disse feriehuse er der en dejlig udsigt over Ringkøbing Fjord og I er tæt på byens oplevelser, indkøbsmuligheder og butikker. I det flotte klitlandskab ligger der flere gode, klassiske danske sommerhuse, hvor I har strand og hav helt tæt på. Lidt syd for selve Hvide Sande ligger området ved Årgab. Her er også flere ferieboliger, som I kan leje året rundt. Fra Årgab til Hvide Sande by er der ca. 3,5 km, så byen er ikke længere væk, end en god cykeltur. 

Fælles for alle de sommerhuse, som udlejes ved Hvide Sande er, at de kan bruges året rundt. At tage i sommerhus er ikke kun forbeholdt de varme sommermåneder, og heldigvis for det. Et sommerhusophold er nemlig dejligt uanset årstid. Om sommeren nyder vi de lune dage og lyse aftener på terrassen og suser ud i landet, for at få masser af nye oplevelser. I de kolde måneder, elsker vi at hygge os samme i sommerhuset, hvor der for alvor kan være fokus på nærvær og kvalitetstid med familie og venner. 

Særligt ferieboligerne ved Vesterhavet er eftertragtede året rundt. Det, til tider barske, men altid smukke Vesterhav betager mange. Vi elsker at mærke den friske vind i ansigtet og lede efter havets skatte på stranden. Om efteråret ledes der efter det gyldne rav, som skylles op stranden med efterårets storme. Om sommeren er det fine sten med hul i og sneglehuse, som kan blive til feriens kæreste minde. Drømmer I også om ferie med Vesterhavet som nabo, så er Hvide Sande et rigtig godt bud på en dejlige destination til den næste ferie i Danmark. 

Ferie Hvide Sande