search

Ferieboliger til leje i Vela Luka

Det idylliske fiskerleje Vela Luka ligger på øen Korcula, som er en af de frodigste øer i Adriaterhavet. Når I holder ferie i en feriebolig på Korcula, vil I med det samme blive ramt af øens mange dufte fra træer og krydderplanter. Cypresser, pinjetæer og urter som lavendel, salvie, mynte og rosmarin spreder nemlig en helt magisk duft over den naturskønne ø, der er omgivet af klart, azurblåt hav. Ferieboligerne i Vela Luka er omgivet af bjerge med grønne olivenlunde, spændende grotter og det blå hav. Selve byen ligger i en beskyttet bugt, i læ af bjergene og har sin egen lille havn. Vela Luka var oprindeligt et fiskerleje, hvor man levede af fiskeri og landbrug. I dag er den maleriske, lille by hjemsted for lidt turisme, vinproduktion og olivendyrkning.

Feriehus Vela Luka

Oplevelser ved jeres feriebolig i Vela Luka

Når I vælger en ferielejlighed i Vela Luka, vil I med det samme få pulsen ned og mærke roen. Her venter ingen vilde seværdigheder, til gengæld bliver I budt velkommen af lokalbefolkningen og mærker den ægte, kroatiske atmosfære. I kan gå på opdagelse i de små gader, hvor bedstemødre sidder i skyggen og strikker, eller nyde en kop kaffe på en af de små cafeer. Slå et smut forbi byens kirke, St. Joseph og se det gamle kapel. I kan også udforske nogle af de mange grotter, der ligger tæt på byen, eller tilbringe lange, dovne dage i solen, i en af de pittoreske badebugter i nærheden. Endelig findes der et arkæologisk museum, hvor I kan se nogle af de fund, man har gjort i grotterne, som viser Korculas historie.

Vela Luka er det perfekte valg for jer, der gerne vil opleve det mere autentiske Kroatien, være tæt på skøn natur samt nyde ro og fred mens I holder ferie i Dalmatien. Her er ikke noget vildt natteliv, men i de små gader finder I både restauranter og et par lokale barer.

Ferielejlighed i Vela Luka

Vil I udforske Korcula?

Har I valgt, at der skal lejes et feriehus i Vela Luka, så bør I bestemt besøge Korcula by. Den gamle bydel, med de smalle gader, emmer af historie og hele byen er omkranset af en velbevaret bymur. På de små torve ligger cafeer og barer, som perler på en snor, og I kan besøge det spændende museum i det hus, hvor man mener Marco Polo blev født. Hvis I lejer en bil, har I mulighed for at udforske hele øen, tage på udflugter til de mest berømte strande og besøge lokale vingårde. Der arrangeres også talrige udflugter på havet, bl.a. fiske-picnic og night-cruises med romantisk musik. Vil I opleve et lille ø-paradis, kan I tage med båd til øerne Ošjak eller Proizd, hvor de kridhvide strande og det krystalklare vand, ligner noget fra Caribien. Om efteråret kan I deltage i olivenhøsten sammen med de lokale bønder. I kan uden tøven vælge at holde efterårsferie i Kroatien. Klimaet er mildt og der er stadig masser af varme og sol. 

Når I lejer et feriehus i Vela Luka har I et fint udgangspunkt for at udforske Korcula og tage på spændende udflugter, både til lands og til vands. I kan bade i havet fra klipper eller små stenbugter, eller leje et feriehus med pool. Mange feriehuse i Kroatien tilbyder en skøn pool i tilknytning til feriehuset. I og omkring poolen kan hele familien hygge sig og køle af, når solen står højt på den kroatiske himmel. 

Feriehus pool Kroatien

Værd at vide til jeres ferie i Vela Luka 

Når I lejer feriebolig i Kroatien, kan I trygt regne med, at befolkningen tager venlig imod jer og hjælper jer med tips og ideer. I kan spørge efter de bedste strande, vandreruter eller hvor man spiser bedst. Prisniveauet er lavere end i Danmark, så der er luft i feriebudgettet til lidt mere forkælelse. Med en feriebolig i Dalmatien, kan I vælge at spise nogle måltider ude. Prøv f.eks. et måltid på den lokale Konoba, som svarer til en dansk kro – det er både billigt og lækkert. I kan også tilberede jeres egne måltider, i fred og ro, og indtage dem under åben himmel på feriehusets terrasse. Lad områdets friske råvarer danne base i madlavningen, og få ny inspiration til den daglige madlavning.

En feriebolig i Vela Luka er for jer, der er betaget af autentiske omgivelser og vidunderlig natur. Da Vela Luka ligger på øen Korcula, skal I med færge fra fastlandet. Der findes fleres forskellige færgeruter, både bilfærger og hurtige katamaraner.