Feriehus i Makarska

Med Biokovo bjergene på den ene side og det azurblå hav på den anden, er Makarskas beliggenhed helt enestående. Makarska er den største by på den 60 kilometer lange Makarska Riviera, som er et af Kroatiens mest populære rejsemål.  I de små, stejle gader hænger der vasketøj til tørre og byens ældste sidder foran deres huse og holder øje med livets gang. Her finder I også lidt forskellige butikker. På havnepromenaden kan I nyde et måltid mad eller et glas vin. Der ligger mange udendørs restauranter og cafeer, hvor I tage en pause og betragte livet omkring jer. Duften af pinjetræer og bougainvillea hænger overalt og understreger middelhavsstemningen. På det lille torv foran katedralen, mødes ung og gammel til en hyggesnak under cypresserne. Helt tæt på byen ligger badebugterne som perler på en snor og indbyder til lange, dovne dage i solen.  Når I vælger at leje et NOVASOL feriehus i Makarska, bor I enten direkte i byen eller i én af de små landsbyer langs rivieraen.

Ferie i Makarska

Populære feriehuse i Makarska

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Makarska

Loading...

Feriehuse med pool i Makarska

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Makarska

Loading...

Strande tæt på feriehuset i Makarska

Makarska er især kendt for sin fine strand, der snor sig langs strandpromenaden, flankeret af skyggefulde palmetræer. Vandet er krystalklart og meget rent. Her findes et hav af aktiviteter. I kan leje en kajak og udforske rivieraen fra vandsiden, eller tage en vild tur i bananbåd eller på jetski.

Søger I en rolig plet ved vandet, er stranden ved Brela det perfekte valg. Her ligger små bugter og flade klipper side om side, og I kan sagtens finde et uforstyrret sted at slå jer ned. Tag snorkel og svømmefødder med, så I kan udforske det spændende liv under havets overflade. Langs stranden finder I også skyggefulde klippehuler, og når I følger pinjealleen, kommer I til havnen med masser af cafeer og restauranter.

Tip: Strandene i Kroatien består oftest af små runde sten, medbring derfor badesko, hvis I har sarte fødder.

Det skal man se på ferien i Makarska

På en ferie i Kroatien kan man blandt andet besøge det over 500 år gamle kloster og St. Markus Katedralen der ligger midt i byen. Tag en tur ud på halvøen Sveti petar- en oplevelse i sig selv. Et must er et besøg på det lokale marked, som I finder lige ved siden af katedralen. Her strømmer lokalbefolkningen til i morgentimerne, for at handle ind til dagens måltider. Lad jer friste af friske grøntsager og frugt i kæmpestørrelser, og lækre lokale specialiteter som f.eks. honning og friskpresset olivenolie. Så er der lagt op til en skæn frokost på terrassen ved jeres feriehus i Makarska.

Tag på udflugter fra feriehuset i Makarska

Makarskas beliggenhed er ideel til dagsudflugter til f.eks. Dubrovnik eller Split. Dubrovnik er måske en af Europas smukkeste byer. Omgivet af krystalklart vand og en velbevaret bymur, finder I den gamle, pittoreske bydel, med et kæmpe udbud af restauranter, cafeer og butikker. Gå en tur på bymuren og nyd den fantastiske udsigt og den dejlige atmosfære. Også Split er en meget smuk by, der bl.a. rummer et gammelt palads og marmorbelagte stræder og torve. 

I Makarskas skærgård ligger der flere vidunderlige øer, som absolut er et besøg værd. Fra havnen kan I tage på dagsture til f.eks. Hvar eller Korcula. Hvar by, som af nogle rejsemagasiner er udnævnt til at være en top destination (de kalder det Kroatiens St. Tropez), er en skøn oplevelse. Stemningen i de små gader er enestående og på byens torv, sænker skulderene sig automatisk, når man slapper af på en hyggelig cafe med en kop kaffe eller et glas vin. Har man gode ben, kan man gå op til byens fort Spanjola og få den mest betagende udsigt over byen og havet. Korcula ligger omgivet af azurblåt hav og har, ligesom Hvar, smalle hyggelige gader, et pittoresk torv og et gammel fort, til at beskytte byen.

Aktiviteter tæt på jeres feriehus i Makarska

Makarska rivieraens milde klima indbyder til afslapning, sol og badeferie, men får I lyst til at være aktive, findes der masser af muligheder. Det krystalklare vand er oplagt til snorkling og dykning. I vil blive overraskede over, hvor meget liv der findes under havets overflade. Snorkel og svømmefødder kan købes overalt, og har I mod på at dykke, kan I tage på guidede dykkerture eller tage et dykkercertifikat, ved et af de lokale dykkerfirmaer. I det hele taget foregår mange af aktiviteterne på eller ved vandet. I har mulighed for alle slags vand- og sejlsport, så det er bare at vælge. Lej kano, kajak, jetski eller en robåd, alt efter temperament. I kan også sejle i bananbåde eller stå på vandski. 

Der findes også flere fine vandreruter i området og i den nærtliggende Biokovo bjergkæde, derimod kan det ikke anbefales at cykle i området – det er simpelt for farligt på de smalle veje.

Oplev det kroatiske køkken i Makarska

Det kroatiske køkken er meget baseret på friske råvarer, uden de store dikkedarer. Kød og fisk stegt over åben ild med tilbehør af friske grøntsager, samt røget skinke, skaldyr og ost, er basis i det dalmatiske køkken. Man bruger rigelige mængder af friske krydderurter, hvidløg og olivenolie. Man spiser bedst (og billigst) på de lokale konobaer (svarer til en dansk kro), der typisk ligger lidt oppe i bjergene og tilbyder ofte en vidunderlig udsigt, udover dejlig mad. I byerne kan I stort set finde alle former for restauranter og i alle prislejer, men generelt spiser man noget billigere end i Danmark. Man producerer vin i området, men den lokale øl er heller ikke at foragte.

Når I bor i et NOVASOL feriehus i Makarska, kan I købe friske råvarer på markedet, tilberede jeres egne måltider i ro og mag, og nyde dem under åben himmel på terrassen – dét er ferie!

Feriehus eller ferielejlighed i Makarska

Vil I også gerne opleve skønne Makarska, så kan I både vælge at leje et feriehus eller en ferielejlighed i byen eller i området tæt på. NOVASOL tilbyder alle typer af ferieboliger, så der er noget for jer som rejser to og jer, som skal på ferien med den helt store familie. Der er sket rigtig meget med ferieboligerne i Kroatien generelt, så I vil hurtig opdage, at boligerne er af høj kvalitet. Mange er blevet renoveret, så de fremstår topmoderne og andre er renoveret men har bibeholdt autentiske elementer. Rigtig mange af feriehusene i Makarska - og generelt i hele Kroatien, har egen udendørs pool. Med sådan en i baghaven er der for alvor lagt op til sol, sommer og glade feriedage. 

At leje et feriehus giver også al den frihed, I kan ønske jer på ferien. I bestemmer helt selv hvordan ferien skal forløbe og der er ingen faste tidspunkter for morgenmad eller udflugter. I skal vælge feriehusudlejning i Kroatien hos NOVASOL, hvis I sætter pris på den ferie med frihed.