Feriehuse i Dalmatien

Ferieregionen Dalmatien fremstår med en landskabsmæssig mangfoldighed. Her er maleriske kystbyer på halvøerne, kyst med klipper og kløfter, frodigt voksende magnolia, subtropisk vegetation, og ikke mindst utallige øer og rev, som er ideelle stoppesteder på sejlture. Byerne, med deres rige, ofte totusindeårige historie, er arkitektoniske lækkerbiskener som absolut bør opleves i løbet af opholdet i ferieboligen eller i et af de mange feriehuse hos NOVASOL sommerhusudlejning.

Romere, karolingere, bysantinere, venetianere, tyrkere og habsburgere har, som i resten af Kroatien, også efterladt sig spor i Dalmatien. Alligevel er Dalmatien ikke bare et sted for historieinteresserede, det er et paradis for badenymfer, snorklere, dykkere og bådfolk. Uendelige muligheder for vandsport, og for terræncykling på øerne, giver også en ferie i Dalmatien et sportsligt præg.

Lej feriehus i Dalmatien

Populære feriehuse i Dalmatien

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Dalmatien

Loading...

Feriehuse med pool i Dalmatien

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Dalmatien

Loading...

Naturen i Dalmatien

I Dalmatien møder alle karakteristiskker ved Kroatiens natur. Her er der bjerge, krystalklart vand og smukke fyrskove. Klimaet er varmt om sommeren over en lang periode og køligere om vinteren med chance for regnbyer. I finder rigtig mange smukke national - og naturparker i Dalmatien, som bestemt er et besøg værd. I kan enten selv udforske disse eller tage med på en guidet tur. Der er flere forskellige turudbydere, som I nemt finder på jeres tur rundt i Dalmatiens byer.

  • Nationalpark Paklenica

  • Nationalpark Kornati

  • Nationalpark Krka

  • Nationalpark Mljet

  • Naturpark Biokovo

  • Nationalpark Telascica-bugten

Vælger I et andet område at leje et feriehus i Kroatien i, så vil I uanset hvor I tager hen, få disse store naturoplevelser.

Regionalt køkken der smager

Dalmatien byder på sund mad i store mængder: Grillet og dampet mad, fisk, olivenolie, grøntsager og vildtvoksende urter sørger for at det dalmatiske køkken er specielt sundt. Kolde forretter er populære, som den typiske, røgede og vindtørrede Prsut-skinke og oste af fåremælk. Til maden drikkes gerne hvidvin og mineralvand, eller den berømte krydderbrændevin Travarica.

Ferie i Norddalmatien

På ferie i Norddalmatien kan I ikke undgå at komme forbi Kroatiens højeste bjerg øst for Knin, kaldet 'Dinara' med en højde på 1831 meter. Her ligger også tre store national parker, som dominere landskabet, nemlig Krkafossen nord for Sibenik, Kornati øerne og Paklenica Nationalpark. Ud for kysten findes der 383 øer, holme og rev i det nordlige Dalmatien alene. Her er især øerne Dugi Otok, Pasman og Ugljan et besøg værd og let tilgængelige. Via færge kan I også nå byen Zadar, hvor der har været indbyggere i over 3000 år. Her finder I mange kulturelle og historiske seværdigheder, såsom en bygning fra det 4. århundrede f.kr. og Katedralen Sv. Jakov, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Ferie i det centrale Dalmatien

Split er den største by i det centrale Dalmatien, som er omgivet af rolige bugter og idylliske strande. Krystalklart vand, holme, rev og små hvide sten sat sammen med Kroatiens mange fornøjelser, tilbyder gæsterne en uforglemmelig ferie.  Her finder I også den største arkæologiske udgravning på østkysten af Adriaterhavet, nemlig 'Solin' hvor man virkelig bliver transporteret tilbage til oldtiden. Fra den hyggelige og kulturrige by Sibenik, har I adgang til Kornati øerne, udover byens mange seværdigheder og aktivitetsmuligheder. Book jeres ferie i det centrale Dalmatien og oplev alt området har at byde på.

Ferie i Syddalmatien

I Syddalmatien finder I altomfattende byer, øer og smuk natur i et behageligt middelhavsklima. I denne del af landet er der færrest indbyggere, men der er stadig en masse at tage sig til på ferien. Dubrovnik er uden tvivl højdepunktet i Syddalmatien, med sin gamle middelalderby omringet af et imponerende voldanlæg. Byen byder også på mange oplevelser langs kysten, som I kan opleve fra et af vores mange feriehuse ved kysten. De mest kendte badebyer i Syddalmatien er Cavtat, samt øen Korcula og halvøen Peljesac, som alle er et besøg værd, hvis I ønsker ekstra sol og strand på jeres ferie. Længere sydpå strækker øen Mljet sig med sin naturskønne nationalpark. Oplev alt dette og meget mere når I lejer et feriehus i Syddalmatien.