search

Feriehuse i Vestjylland

Vestjylland har altid været en meget populær destination når der lejes sommerhuse i Danmark, grundet bl.a. de mange rekreative muligheder på den jyske vestkyst. De mange forskellige sommerhuse og den vestjyske natur, er i sig selv en betagende oplevelse, men Vestjylland har meget mere at byde på. Der er et væld af aktivitetstilbud at vælge imellem, og det forekommer nødvendigt at prioritere i det store udvalg af muligheder! En uges ferie i sommerhuset er ikke altid nok, når Vestjylland skal udforskes. Det gode ved Vestjylland er, at ferieoplevelserne står i kø året rundt, så her kan I både nyde sommerens lyse dage og efterårets kølige vinde. Folk fra nær og fjern kommer år efter år tilbage hertil for, at nyde den friske luft, de brede hvide sandstrande og den fantastiske natur langs vestkysten. Alt dette ville dog ikke være meget værd uden de lokales velkendte gæstfrihed, som gør Vestjylland til et af de mest populære ferieområder i Danmark. Når I vælger sommerhusudlejning som ferieform, får I alle forudsætninger for, at planlægge præcis den ferie I drømmer om. 

Bad ved Vesterhavet på din sommerhusferie i Vestjylland

Attraktioner og udflugtsmuligheder

Vestjylland er som sagt fuld af seværdigheder og udflugtsmuligheder for hele familien. I kan f.eks. tage en dagstur til en af de nærliggende byer eller udforske attraktionerne i resten af Jylland. Er I til en mere aktiv ferie, har Vestjylland også adskillige aktivitetsmuligheder, så som golf eller en af de velkendte vand sportsgrene. En vandretur gennem den flotte jyske natur er også et kendt hit, men den jyske vestkyst er meget mere end bare smuk natur og hvide strande - området byder på noget for enhver smag.

Seværdigheder og byliv

Fra sommerhusene i Vestjylland har I aldrig langt til spændende byer såsom Ribe, Esbjerg, Varde, Ringkøbing og ikoniske Hvide Sande, hvor I finder et blomstrende handelsliv og alsidig kulturliv samt forlystelser. Her er masser af oplevelser også for den aktive sommerhusgæst. Esbjerg er vokset fra en by med 50 indbyggere i 1868 til at blive Danmarks femtestørste og vestkystens største by med omkring 70.000 indbyggere, hvor man kan nyde det interessante havnemiljø, den lange gågade og se de mange museer og attraktioner, såsom Fiskerimuseet og Musikhuset. En time nord for Esbjerg ligger et af vestkystens mest velkendte sommerhusområder og fiskerihavne. I Hvide Sande finder I plads til nærvær og ro blandt de vestjyske klitter, men også massere aktivitetsmuligheder. For hele familien er LEGOLAND og GIVSKUD ZOO oplagte udflugtsmål. Når I lejer sommerhus i Vestjylland får I rabat på entreen til begge attraktioner og flere til gennem NOVASOL.

Ribe er en af de mest ikoniske byer i Vestjylland

Vandsport i Vestjylland

Vestkysten er hjem til nogle af Danmarks mest populære surfspots - og dette gælder alle former for surfing. Nordsøen og fjordene langs kysten byder på en udfordring i alle sværhedsgrader og af flere forskellige slags vandsports. Den ofte kraftige vestenvind lægger op til windsurfing, men dette er kun én af mange typer vandsport, som man kan prøve på vestkysten. Er du helt ny til vandsport, kan du finde surf skoler ned langs kysten, som også tilbyder udstyr til både små og store surf aspiranter. Vores sommerhuse i Klitmøller og langs nordvestkysten kan anbefales, da bl.a. nogle af Nordeuropas bedste windsurfing forhold findes i dette område.

Golf i Vestjylland

I kan vælge at spille golf på parklignende baner og sea-side baner ved kysten eller kuperede baner inde i landet. Langs vestkysten ligger der moderne og velplejede golfbaner, hvor udstyr typisk kan lejes til en god pris. Her går sommerhusudlejning og golf nemlig hånd i hånd. Et af områdets mest velbesøgte golfbaner finder i nær vores sommerhuse ved Henne Strand, hvor I er garanteret en aktiv ferie for hele familien.

Gode muligheder for en ferie med golf i Vestjylland

Fiskeri i Vestjylland

Vestjylland har også nogle af landets bedste fiskevande, både ved kysten og inde i landet langs de mange søer og ikke mindst i Put&Take søer. Er I ikke de store lystfiskere, kan I besøge den lokale fiskehandler, og derigennem nyde et frisk fiskemåltid i jeres sommerhus. Dette er blot en del af charmen ved sommerhusudlejning i Vestjylland.

Cykling i Vestjylland

Mulighederne for cykling langs den jyske vestkyst er utallige. Der findes skiltede ruter hele vejen langs kysten og man kan fra sit sommerhus vælge både korte ture og længere heldagsruter. Der kan lejes cykler til hele familien i flere udlejningsbutikker langs kysten. Disse aktiveteter og seværdigheder er blandt mange, som Vestjylland tilbyder når du er på sommerhusferie.

Populære sommerhusområder i Vestjylland

Vestjylland er en lang strækning, der byder på mange forskellige slags ferier. Det kan derfor forekomme vanskeligt at vælge hvor langs kysten man vil leje et sommerhus. De mest efterspurgte sommerhusområder på Jyllands vestkyst findes meget centralt på kyststrækningen. Vores sommerhuse i Søndervig og omegn er et sikkert valg, når I besøger vestkysten, hvis I er ude efter at fange essencen af den utrolige kyststrækning. Her kan i nyde en rolig ferie i et af vores sommerhuse og have muligheden for at opleve alt hvad Vestjylland har at tilbyde. Det vestligste punkt i Danmark, med det berømte symbol Blåvandshuk Fyr, er et sommerhusområde der heller ikke skal overses, når man overvejer en sommerhusferie på vestkysten. At leje et sommerhus i Blåvand er et godt udganspunkt for at holde lige den slags ferie du ønsker i komforten af et sommerhus. Er I ude efter en aktiv ferie for hele familien fuld af fede oplevelser er vores somerhuse i Arrild Ferieby oplagte, da I vil finde en masse aktiveter indenfor kort afstand, som børnene vil elske.

Se de mange smukke strande ved Vesterhavet

Sommerhusferie ved Vestkysten

Så langt øjet rækker har I udsigt til nogle af Danmarks allerskønneste strande, hvor der både er plads til solbadning og ture i bølgerne samt til masser af aktivitet på vandet, såsom surfing. Lej et fuldt udstyret feriehus i det område som passer jeres interesser og behov bedst. Alle vores sommerhuse i Vestjylland er indrettet med et personligt præg af ejeren, hvilket gør hvert enkelt hus unikt og en oplevelse for sig selv. For mange er det et ritual at besøge Nordsøen årligt for, at dyppe tæerne i de skummende bølger. Vestkystens mægtige natur er en vidunderlig oplevelse - vinden der brøler hen over klitterne, bølgerne som kaster sig imod det hvide sand og alligevel en overvældende følelse af ro og fred. Men vinden og havet har også en blid side, hvor hele familien kan leje i bølgerne og bygge sandslotte i sandet. Nogle strande er velbesøgte, mens andre er ensomme, så I kan finde lige det miljø der passer jer bedst. Langs den lange kyststrækning finder I nogenlunde de samme egenskaber - brede hvide strande, oftest uden sten, mødt bagved af rækker af enorme klitter.

Vestjylland er et spændende og enestående sted at leje et sommerhus i Danmark, hvor hele familien kan nyde lige den ferie de er ude efter. Vi er sikre på, at uanset hvilken form for ferie I ønsker jer, så kan I finde det i Vestjylland, samt et passende sommerhus som møder jeres krav.

Service hos NOVASOL

Hos NOVASOL har vi sørget for at have lokale servicekontorer placeret i de største ferieområder på Vestkysten, hvor I kan kontakte os og få hjælp, hvis I har spørgsmål eller brug for et godt ferietip. I Vestjylland har vi ni servicekontorer langs kysten. På de enkelte kontorer sørger vores medarbejdere for alt det praktiske vedrørende jeres sommerhusophold.