search

Sommerhus på Bornholm

Leje af sommerhus på Bornholm er uden tvivl noget af det mest populære, når der vælges sommerhusudlejning i Danmark. Den kontrastfulde ø har altid tiltrukket mange besøgende, som kommer for at opleve den unikke solskinsø. Her er der virkelig også oplevelser for alle, samt et stort og alsidigt udbud af sommerhuse på Bornholm, som året rundt tilbyder en god base for et skønt ophold på øen. De smukke klippekyster på den nordlige del af øen veksler med det idylliske landskab mod syd, hvor de brede sandbanker og kilometerlange sandstrande gemmer sig. Dette kombineret med de charmerende byer og gode attraktioner giver jer masser af oplevelsesmuligheder.

Hvorfor leje sommerhus på Bornholm?

 • Oplev Danmarks eneste klipper og enestående natur
 • Se det gamle fæstningsværk Hammershus
 • Nyd de mange solskinstimer og det varme klima om sommeren
 • Få gode gastronomiske oplevelser i det bornholmske køkken
 • Børnene elsker ferie på Bornholm - der er et hav af aktiviteter for hele familien!
Oplev Hammershus fra et sommerhus på Bornholm

Bornholm - øen med mange oplevelser i naturen

Bornholm er for mange den mest spændende ø i Danmark. Det betyder, at der er rift om de private sommerhuse, som udlejes på Bornholm. Derfor er det en rigtig god ide, at være hurtigt ude, især hvis det er i sommersæsonen I skal bruge et sommerhus på Bornholm. Forelsker I jer i ø-livets mange glæder, så husk, at der i Danmark er mulighed for at leje et sommehus på flere danske øer

Men hvad er det så I kan glæde jer til at opleve, når turen går til Bornholm. Særligt det smukke landskab samt de idylliske og pittoreske småbyer, med de gamle huse, trækker folk til. I løbet af jeres ferie på Bornholm bør I besøge disse naturseværdigheder.

 • Almindingen: Midt på Bornholm finder I en af Danmarks største skovområder, Almindingen. En tur i skoven er altid en dejlig, forfriskende oplevelse, men i Almindingen er der lige lidt flere fantastiske oplevelser end i mange andre danske skove. Læs mere om et par af de gode oplevelser i Almindingen, som I kan nyde, når I lejer et sommerhus på Bornholm. 
  • Ekkodalen: Den imponerende sprækkedal, som løber på tværs af Bornholm, er et yndet udflugtsmål. De fleste kommer her for at afprøve dalens ekko, med spørgsmålet ”Hvad drikker Møller….”. Men brug også tid på at opleve de op til 20 m høje klippevægge og den 200 år gamle fredet skov, som vokser på klippevæggene.
  • Rytterknægten: Her kommer I til Bornholms højeste punkt, 162 meter over havet. På Rytterknægten står et 22 meter højt tårn. Har I mod på at tage turen derop, vil I blive belønnet med en skøn udsigt over det store skovområde.
  • Rokkestenen: Når I har lejet et sommerhus på Bornholm, så skal I da også forsøge at få den kendte Rokkesten til at rokke lidt. Såvel børn som voksne skal altid lige hen og skubbe på den store vandreblok, som blev efterladt af de store is mængder der trak sig henover Bornholm for ca. 10.000 år siden.
  • Bastemose: Dette er Almindingens største mose og samtidig den mest artsrige både i forhold til planter, insekter og fugle. Fra mosens fugletårn kan I spotte mange fuglearter som; rørhøg, trane og endda fiskeørn og havørn. Fra mosens gangbro kan I rigtig opleve det rige dyreliv, hvor guldsmede suser over hovedet på jer. 

Oplev Jons Kapel og Helligdomsklipperne på Bornholm

Foruden de mange oplevelser i Almindingen, så skal I også opleve de Bornholmske klipper, som er så karakteristiske for øen. For man kan jo dårligt komme hjem fra en ferie på Klippeøen, uden at have set nærmere på klipperne. I finder en række mindre klippeskær flere steder på Bornholm, men størst og mest imponerende er naturligvis Helligdomsklipperne. Disse klipper strækker fra Tejn til Gudhjem. I sommersæsonen kan I sejle fra Gudhjem med den lille båd M/S Thor, og opleve de smukke klipper fra søsiden. Jons Kapel er en anden særlig klippeformation på Bornholm. Selve Jons Kapel er en hule i den fritstående klippe Jons Kirke. For at komme ned til Jons Kapel skal I ned af en lang trætrappe. Hvor mange trin der præcis er på trappen, er ikke helt fastlagt. Nogle mener at have talt 108 trin,mens andre er kommet helt op på 188 trin. Tag selv turen og se hvor mange trin I kommer frem til. 

Lej sommerhus på Bornholm og få mange gode madoplevelser

Madoplevelser på Bornholm 

Bornholm er også det helt rette sted at leje sommerhus i Danmark, hvis I gerne vil krydre jeres ferie med rigtige gode madoplevelser. Blandt øens mange gode spisesteder, har flere restauranter høstet stor anerkendelse. Især de lokale produkter og økologi er i fokus på restauranter som Michelin restauranten Kadeau, Christianshøjkroen som især er kendt for sit smørbrød og Restaurant Molen, hvor den gode mad nydes med udsigt over Nexø Havn. I finder naturligvis også et stort udvalg af cafeer på øen, til en let frokost eller en aftendrink i solen.

Ingen ferie på Bornholm uden et besøg på et af de mange røgerier. Fisk er naturligt en stor del af de bornholmske madoplevelser, hvor især de røgede sild er populære. Der er flere røgerier på Bornholm, bl.a. i Snogebæk, Allinge og Gudhjem. I finder dem nemt ved at holde øje med de karakteristiske skorstene. Snup en omgang ”Sol over Gudhjem” til frokost eller tag forskellige røgvare med hjem og nyd dem på sommerhusets terrasse.

På jeres tur rundt på øen, vil I uden tvivl også komme forbi flere gårdbutikker. Bornholm er nemlig blevet et sandt mekka, hvad angår gode, lokale produkter. På øens mange gårdbutikker kan I forsyne jer med kød af forskellig slags, frugt og grønt, bornholmsk pasta, søde karameller samt vin for blot at nævne nogle af de lokale produkter. Tag de gode vare med tilbage til jeres sommerhus på Bornholm og tilbered sammen et sandt bornholmsk festmåltid. På hjemmesiden GoForLocal kan I få et overblik over gårdbutikker på Bornholm, hvis I er på udkig efter nogle bestemte vare.

At de gode madoplevelser er i fokus på Bornholm, ses også på de forskellige madfestivaler på øen. Kulinarisk Ø – Bornholms madfestival og Bornholms Drikkefestival giver jer mulighed for at smage på alverdens bornholmske lækkerier. Sol over Gudhjem er også navnet på Danmarks største kokkekonkurrence, som hvert år tiltrækker gæster fra ind- og udlandet, som beundrer kokkenes kreative retter.

Lej sommerhus på Bornholm nær gode strande

Lej sommerhus på Bornholm nær de gode strande

Fra jeres sommerhus på Bornholm er der ikke langt til de rigtig gode bornholmske strande. Og de er altså virkelig lækre og indbydende de bornholmske strande. Langs sydkysten kan I boltrer jer på ca. 50 km sammenhængende sandstrand fra Hasle til Balka. De sydlige strande på Bornholm er især velegnede til familier med børn, som roligt kan lade de små hygge sig i det lave vand. Langs vestkysten finder I også flere skønne badesteder. Her kan der dog forekomme større bølger fra hurtigfærgen på strækningen mellem Rønne og Hasle. De mange mindre klippeskær giver en helt anden badeoplevelse. Her kan I brede tæpperne ud på de varme klipper om sommeren og køle af i det klare vand.

Blandt de mange sommerhus som udlejes på Bornholm, er der rigtig mange som ligger i ganske kort afstand til havet og de gode strande. Når I skal finde et sommerhus på Bornholm, kan I selv vælge hvor langt der skal være til havet, ved at angive en max afstand til vand i jeres søgning. Derefter er det bare at glæde sig til skønne feriedage på de bornholmske strande.

Lej sommerhus på Bornholm til en aktiv ferie

Et sommerhusophold i Danmark ligger bestemt også op til en masse aktive dage. Rundt på Bornholm finder I flere steder hvor I kan dyrke diverse outdoor aktiviteter. Østersøens vand kan bruges til f.eks. en tur i havkajak langs klipperne, en tur på surfbrættet samt oplevelser under overfladen med dykkermaske på. Flere steder kan I booke diverse outdoor kurser, og få nogle helt særlige oplevelser i den smukke natur.

De mange klipper er helt oplagte til klatring. Der er omkring 200 klatresteder på Bornholm. Nogle ligger på private grunde, mens andre ligger på Naturstyrelsens arealer. Visse steder som ved Helligdomsklipperne er der særlige restriktioner for klatring. Som gæst på Bornholm er det derfor en god ide, at tage med på klatretur med en guide, så I sikre jer at I finder det rette sted samt for nybegynder. Kig evt. forbi Bornholms Outdoorcenter, hvor I kan få god vejledning til en lang række outdoor oplevelser på Bornholm.

I kan sågar også tage på skiferie på Bornholm. Øen får nemlig ofte sne i løbet af vinteren. Nær Gudhjem har en lokalforening etableret en skibakke med flere pister. Skulle sneen svigte et år, så er der etableret sneproduktionsanlæg. Det kan bestemt også anbefales at leje sommerhus på Bornholm til en vinterferie, hvor I kan opleve øens natur iklædt frost og sne og stadig have mulighed for at besøge øens attraktioner og sidst men ikke mindst, hygge jer i sommerhuset med ild i brændeovnen og tid med familien. 

Bornholm er også en yderst cykelvenlig feriedestination. Met et 230 km langt net af cykelstier, er der rig mulighed for at opleve øen på to hjul. Cykelstierne på Bornholm danner et af Nordeuropas smukkest beliggende cykelvejnet, som vil guide jer rundt langs kysten, fordi de smukker byer og gennem det bornholmske indland. Vi vil derfor klart anbefale, at I enten tager jeres egne cykler med eller lejer cykler på Bornholm.

Den unikke natur åbner op for hæsblæsende mountainbike ture. Der er rigtig gode mountainbike trails på Bornholm, som både er for nybegynderne og for de erfarne ryttere. Der arbejdes konstant på at udbygge Bornholm som mountainbike destination. Målet er at øens skal være blandt de bedste MTB steder i Norden. I kan selv teste de bornholmske trails eller tage på tur med en guide, som også kender de hemmelige MTB ruter.

Efter en action fyldt dag på Bornholm, går turen hjem til jeres sommerhus på Bornholm, hvor I kan smække benene op i sofaen eller smide jer på terrassen, og få en lille lur. Et af de bedste træk ved sommerhusudlejning er nemlig, at I holder ferie i en privat bolig, hvor I ikke skal forholde jer til faste spisetider eller en særlig dresscode til aftensmaden.

Lej sommerhus på Bornholm

Sommerhusudlejning Bornholm - en elsket ferie-ø

At leje sommerhus på Bornholm har altid være populært til diverse ferier, og de fleste af NOVASOLs gæster har da også oplevet øens naturlige skønhed, klipperne og roen mindst én gang i deres liv. Når man først én gang har besøgt Bornholm, kommer man som regel tilbage til denne skønne ø, som er så anderledes end resten af Danmark.

De fleste sætter kurs mod Østersøen henover sommeren og i foråret. Her summer hele øen af liv og naturen står smukt i grønne nuancer. Dog er efteråret og vinterperioden også værd at overveje. Her er mængden af feriegæster knap så stor og der er stadig masser af muligheder for gode oplevelser. Naturen iklædes de orange og røde farver i efteråret og havet sender bølgerne op på strandene og over klipperne. Et perfekt tidspunkt til en skattejagt efter smukke sten, skaller og rav. Om vinteren kan I for alvor dyrke de indendørs glæder og dykke ned i de mange gastronomiske tilbud på Bornholm. 

Mange vælger også at leje vores store sommerhuse på Bornholm, hvis hele den store familie skal samles til f.eks. et weekendophold. Udbuddet af store ferieboliger som kan rumme plus 10 personer er hvert år stigende og det åbner op for nye muligheder, når familien skal afsted på ferie.

Et sommerhus er altid det helt ideelle udgangspunkt for alle ferieaktiviteter, og for en ferie med ro og afslapning.

Få et hav af oplevelser i et sommerhus på Bornholm 

Når I lejer et sommerhus i Danmark til jeres ferie, får I ubegrænset frihed. De fantastiske rammer, som et sommerhus skaber, giver jeg mulighed for, at planlægge lige præcis den ferie, I drømmer om.

I bestemmer helt selv hvordan feriedagene skal bruges. Måske vil I på masser af udflugter og besøge spændende seværdigheder, måske vil I slappe af i og nær sommerhuset, og bare nyde at have fri og være sammen. Denne frihed er naturligvis også tilstede, når I lejer et privat sommerhus på Bornholm hos os. 

På Bornholm er der mange gode attraktioner og seværdigheder. Vi har udvalgt 5 attraktioner, som vi synes I skal overveje at besøge, mens I er i sommerhus på Bornholm.

 • Hammershus: Obligatorisk er et besøg på Nordeuropas største borgruin. Borgens historie er lang og fuld af gode historier. Derudover er beliggenheden på den stejle klippeknude helt eventyrlig og fantasien får hurtig frit spil, mens I går op mod ruinen. På det flotte Hammershus Besøgscenter kan I få meget mere at vide om borgens utrolige historie.
 • Rundkirkerne: Når I lejer et sommerhus på Bornholm, så skal I gøre plads til et besøg i en eller alle 4 rundkirker på øen. I Danmark findes i alt 7 rundkirker, så at der alene på Bornholm findes 4 af dem, er ret unikt. De fire rundkirker ligger i; Østerlars, Nylars, Olsker og Nyker.
 • Bornholms Middelaldercenter: Her venter en eventyrlig oplevelse for hele familien. Kom og oplev alle sider af livet i middelalderen. På centeret møder i såvel den fattige bonde og den rige stormand. Deltag også i forskellige aktiviteter som bueskydning og kampundervisning. Men pas på du ikke ender en tur i gabestokken.
 • Bornholms Automobilmuseum: Her kan I se mere end 80 forskellige automobiler, traktorer og motorcykler. Manden bag museet er Ole Hermansen, passioneret automobilsamler. Samlingen indeholder også meget sjældne biler og motorcykler.
 • Bornholmertårnet: Få et unikt indblik i Forsvarets Efterretningstjenestes tidligere lyttepost ved Dueodde. Denne form for overvågningstjeneste startede i 1948 og under Den Kolde Krig var aktivitetsniveauet på stedet særdeles høj. I de forskellige udstillinger får I et godt indblik i en ellers normalt lukket verden.

Foruden disse større attraktioner, finder I flere gode oplevelser i byerne på Bornholm. Bornholm er også elsket for de mange kunsthåndværkere - glaspustere, malere, smykkedesignere og keramikere - der har slået sig ned på øen. Fra deres værksteder og små hyggelige butikker kan I købe fine genstande, til minde om jeres ferie på Bornholm.

Sommerhusudlejning på Bornholm

NOVASOL har eget lokal servicekontor på Bornholm, nærmere bestemt på Rønne Havn. Det betyder, at I aldrig er langt fra gode råd til ferien, eller hjælp, hvis I får brug for det, i løbet af jeres ophold på Bornholm. Alle medarbejderne på kontoret er lokalkendte og kan altid komme med gode tips til oplevelser osv. Søger I et bestemt slags sommerhus på Bornholm, kan I også altid få hjælp på kontoret i Rønne.  

Hold ferie i et sommerhus på Bornholm

Hvilke typer sommerhuse kan der lejes på Bornholm?

 • Sommerhus på Bornholm med spabad: En tur i et dejligt varmt spabad er velvære for krop og sjæl. De varme bobler får hurtigt kroppen til at slappe af og finde den rette feriestemning. Forestil dig en tur i det boblende, varme vand, efter en frisk gåtur eller efter en dag på tur rundt på øen. På Bornholm er der et stort udvalg af sommerhuse med spa. 
 • Sommerhus på Bornholm med hund tilladt: Rigtig mange vil gerne holde ferie sammen med deres hund, eller et andet kæledyr. Her er sommerhusudlejning et helt oplagt valg. På hele Bornholm kan der lejes mange sommerhuse, hvor det er tilladt at medbringe op til to kæledyr. I et ferehus vil I få en dejlig ferie sammen, og I slipper for bekymringer om hundens ve og vel, mens I er væk hjemmefra. Så tag et kig på vores hundevenlige sommerhuse, når der skal planlægges en ferie for Hund & Co. 
 • Sommerhus på Bornholm med lystfisker-faciliteter: Bornholm er også et rigtig dejligt sted at tage på en lystfiskerferie. Der er både gode fiskesteder langs kysten samt ude på det åbne hav. Hos os kan I leje mange sommerhuse på Bornholm, som vil være gode til en ferie fuld af fiskeri på Bornholm. 
 • Sommerhus på Bornholm med panoramaudsigt: Der er ingen tvivl om, at Bornholm er en yderst smuk ø. Og hvad kan så næsten blive mere perfekt end at leje et sommerhus med panoramaudsigt på Bornholm. Fra disse sommerhuse har I en fantastisk udsigt over enten et smukt landskab eller over havet.

Et godt råd hvis I vil leje sommerhus på Bornholm

Et godt råd til jer, som gerne vil leje sommerhus på Bornholm - her bliver hurtigt udsolgt. Særligt til sommersæsonen er der rift om sommerhusudlejning på Bornholm. Det er derfor en rigtig god ide, at være tidlig ude, hvis I drømmer om en ferie i et sommerhus på Bornholm. En del feriegæster booker allerede et helt år i forvejen samt i januar og februar.

Vi vil dog også anbefale, at besøge Bornholm på andre tidspunkter af året, end i sommersæsonen. Det grønne forår, det orange efterår og den frostklare vinterperiode er også virkelig skønne perioder at leje et sommerhus på Bornholm i. I disse perioder er der også lidt mere plads på øen og prisen for leje af sommerhusene er naturligvis også lavere. 

Oplev rundkirkerne fra et sommerhus i Bornholm

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvor stor er Bornholm?

Bornholm er 588 km².

Hvor mange mennesker bor der på Bornholm?

På Bornholm er der ca. 36.611 indbyggere (4. kvartal 2019).

Kan man flyve til Bornholm?

Ja, der er ruter fra Bornholms Lufthavn til flere byer i både København og Jylland. Lufthavnen ligger på Søndre Landevej 2, 3700 Rønne og har koden RNN. Det tager kun 35 min. at flyve fra København til Bornholm

Hvornår blev Bornholm befriet efter 2. verdenskrig?

Bornholm blev først befriet d. 5. april 1946, efter 11 måneder under sovjetisk besættelse, altså et helt år efter resten af Danmark.