search

Feriehuse på Djursland

Der er rigtig mange gode grunde til, at leje et sommerhus på Djursland – Jyllands næsetip. Området byder på så mange forskellige oplevelser og ikke mindst sommerhuse, at der vil være noget for enhver type ferie, for enhver interesse og ethvert budget. Kan I godt lide at leje sommerhus i Danmark, så er Djursland et område som I sagtens kan vende tilbage til - hele året. 

Djursland byder på så mange forskellige ferieoplevelser, selvom området ikke er kæmpe stort. I vil aldrig komme til at mangle noget at udfylde feriedagene med, når I lejer et sommerhus på Djursland. Områdets overkommelige størrelse er også kun et plus, for så skal I ikke bruge al for meget af den kostbare ferietid på transport.

Sommerhus på Djursland

Djursland – et mekka for børnefamilier

På Djursland er der så mange muligheder for jer, som har børn og derfor har brug for at finde på sjove og spændende oplevelser for hele familien.

Et af de absolutte højdepunkter for børnefamilien, der har lejet et sommerhus i Danmark, er Djurs Sommerland – stedet for legebørn i alle aldre. 8 temalande med forskellige karruseller og rutsjebaner, et stort badeland og gode legepladser sikre sjov hele dagen. I parken er der mange grønne områder med borde og bænke, hvor I kan spise madpakker og få et hvil inden det går videre til næste karruseltur.

En tur til en dyrepark er også altid noget, som hele familien kan få glæde af. Dette er Djursland naturligvis også leveringsdygtig i. Ree Park Safari er en dyrepark opdelt i 4 kontinenter, på et stort naturområde, hvor alle dyrene har god plads og hvor I, kan komme helt tæt på både løver, bjørne, giraffer, geparder og mange andre dyrearter – store som små. I Skandinavisk Dyrepark er det de nordiske dyr som er i centrum – ulve, isbjørne, rovfugle, elge og ræve er blot nogle af de dyre, som I kan se på de store åbne arealer, hvor gangbroer fører jer direkte henover de spændende dyr. I Grenå er det i Kattegatcentret at dyrenes verden under havet åbner sig for jer. Det store hajbassin giver jer et unikt indblik i hajernes verden, når de svømmer lige henover jer i den underjordiske tunnel. Udenfor kan I se sælerne blive trænet og lave sjov på vandlegepladsen. Kattegatcenteret ligger ved siden af Grenå Lystbådehavn, hvor sejlskibe og yachts fra hele verden ligger til i løbet af sommeren.

Djursland kan også byde på museer, som bestemt også er børnevenlige. Det store museumsskib Fregatten Jylland i Ebeltoft er spændende for alle, uanset om man er 5 eller 80 år gammel. I kan med fordel tage med på en af de guidede ture på skibet, for guiderne formidler fregattens historie meget levende, entusiastisk og i børnehøjde. I er også velkomne til at kigge ind i de arbejdende værksteder. Fregatten ligger lige ved siden af Ebeltoft Glasmuseum som også løbende har sjove events målrettet mod børn.

Dansk Landbrugsmuseum – Det Grønne Museum er bestemt også for alle. I de flotte og ofte interaktive udstillinger fortælles historien om dansk landbrug og de erhverv som knytter sig dertil. På de store udendørsarealer er der en landbrugsbotanisk have med humlehave og æbleplantager med 281 danske æblesorter, en legeplads og mange dyr, som kan klappes – altid et hit! I løbet af året er der flere forskellige events på museet, såsom æbledag, dyreskue og høstdag.

Ferie med børn på Djursland

Kysten, strandene og fiskerbyer

Djursland er absolut også stedet at leje et sommerhus i Danmark, hvis I godt kan lide at bruge tid ved havet og på stranden. Den lange kystlinje, som går langs dejlige ferieområder på Norddjursland, rundt langs næsen ved Grenå, forbi Mols og ned til Århus Bugten, er garant for mange gode ferieoplevelser. Om sommeren har flere af strandene i området Blå Flag, så I kan roligt kaste jer ud i bølgerne. De fleste strande har fint sand og bløde klitter. Flere steder grænser skovområder også op til klitterne og skaber en charmerende stemning. Uanset hvor på Djursland I holder ferie, vil I aldrig have langt til kysten. Langs kysten nord for Grenå kan I udforske Djurslands svar på Møns Klint, nemlig klinterne ved Sangstrup og Karlby, hvor I kan gå på jagt efter forssiler og forstende søpindsvin.

På Djursland er der stadig et par fiskeribyer tilbage - Bønnerup og Grenå som de største. Begge steder er der stadig aktive fiskere og på de to havne, kan I købe lækre friske fisk og andet godt fra havet. Køb et par frisk rødspætter, som sammen med nye danske kartofler, er et sandt festmåltid. Mange steder på Djursland sælges der grøntsager, frugt og bær fra små boder i vejkanten og i lidt større gårdbutikker. Djursland er generelt et super ferieområde for jer som sætter pris på god mad og lokale råvare.

Kysten ved Ebeltoft

Storbyoplevelser på Djursland

I Aarhus er der et utal af hyggelige gader, spændende kulturelle oplevelser, lange shopping-gader og restauranter for enhver smag. Aarhus er en lille storby, som gør det nemt for jer at opleve rigtig meget på en dagstur til byen. Besøg kunstmuseet Aros, Den Gamle By, Moesgaard Museum og I har fået et godt indblik i historien om Aarhus og set kunst i verdensklasse. Langs åen, som snor sig gennem midtbyen, er der, særligt om sommeren, en hyggelig stemning, når de mange restauranter og cafeer åbner op for udendørs servering. Aarhus ligger lige ud til Kattegat, så efter et par timer i byen kan I gå ned til Marselisborg lystbådehavn og få en is, mens I kigger på de mange både i havnen. Fortsæt turen op til Dronning Margrethes hvide Marselisborg Slot og slut af i Mindeparken. Så har I både fået byliv, kultur og natur på én og samme dag.

Djursland er også det helt perfekte sted for en ferie i Danmark, hvis I godt kan lide at færdes i naturen. Nationalpark Mols Bjerge er et dejligt område til både familievenlige gåture, til de længere vandreture og til et par timer på mountainbiken. Følg f.eks. den Italienske Sti rundt i nationalparken og find et smukt sted, hvor I kan nyde jeres madpakker. For at opleve den meget forskellige natur og områdets mange herregårde, så kan I med fordel følge den afmærkede rute Margueriteruten, som vil bringe jer vidt omkring på Djursland.

Attraktioner i Aarhus

Sommerhuse på Djursland

På hele Djursland finder I sommerhus til udlejning. Særligt langs kysterne ligger der mange fine sommerhusområder. Det har nemlig altid været populært, at søge mod vandet når ferien stod for døren. Ind i landet finder I også mange gode sommerhusområder, med beliggenheder, som gør det nemt for jer at suse rundt til de mange attraktioner, seværdigheder og naturoplevelser som Djursland er så rig på. NOVASOL Feriehusudlejning har egne kontorer på Djursland, så mangler I et godt råd til ferien på Djursland eller søger I et ganske specielt sommerhus, er vi klar til at hjælpe med lokal viden i baghånden.