search

Sommerhus på Anholt

Lad roen sænke sig over jer. Når I lejer et sommerhus på Anholt venter en ferie med total fordybelse og stilhed. Den lille ø ligger nemlig så tilpas langt ude i Kattegat - faktisk midt mellem os og vores naboland Sverige - at I er totalt afskåret fra civilisationen.

Netop derfor kaldes Anholt, af nogle, for Enkelthedens Ø. Alting er da også bare mere simpelt på disse breddegrader. Øen er bilfri, og så findes der kun én eneste by på den lille ø, der meget passende hedder Anholt By. Her bor de fleste af øens ca. 150 faste indbyggere, der alle abonnerer på at nyde stilheden, sammenholdet og naturen. Det er herfra verden går, og når I ankommer med færgen fra Grenå, vil I hurtigt opleve, at det er her, I køber ind, spiser og suger vaskeægte lokalsamfund til jer.

Vi har et solidt udvalg af sommerhuse på Anholt, som kan udgøre jeres helle på ferien. Alle bærer de præg af den velkendte sommerhusidyl, hvor I kan nyde de lune sommeraftener på terrassen eller stimle sammen i sofaen over den varme kakao, når vejret slår om. Sommerhusene ligger alle ved Sønderbjerg; en morænebakke, der bliver betegnet som bevaringsværdigt natur. Det betyder, at I har direkte adgang til storslået natur, når I lejer et sommerhus på Anholt gennem os. Ydermere er I gåafstand til havet - nogle af husene har tilmed panoramaudsigt  - I er tæt på havnen og Anholt By, mens den lokale ørken er lige i jeres feries baghave. Har I firbenede familiemedlemmer er de selvfølgelig også velkomne i langt størstedelen af sommerhusene på øen. 

Vælger I, at sætte kurs mod Anholt, kan I se frem til et ophold, hvor jeres ønsker og behov er i centrum.  Et sommerhus i Danmark giver jer nemlig de bedste betingelser for en ferie med frihed. Frihed til at sove længe og beholde nattøjet på hele dagen. Friheden til at tage på tur, når I har lyst. Frihed til at snuppe en middagslur på terrassen. Friheden til at prioritere tid til at være sammen.


Naturen er i højsædet på Anholt

Anholt er ikke en ø spækket med turistattraktioner. Det betyder, at naturen indtræder i en naturlig hovedrolle, og udforskningen af den bliver omdrejningspunktet for jeres ferie. 

Naturen på Anholt er nemlig som ingen andre steder i Danmark. Faktisk huser øen Nordeuropas lavest liggende ørken. Her kan I opleve alt fra indlandsslettens rødgule sandbanker, porsemoser og sletteland med mos og lav. Samtidig er Ørkenen, som området bekvemt hedder, hjemsted for et enestående dyre- og fugleliv, som også kan være en stor oplevelse at betragte. Der findes vandreruter gennem ørkenen, der alle byder på god udsigt over hele øen og det spejlblanke Kattegat. 

Ørkenen er placeret midt på Anholt og er omringet af klitter med lyng, enge og enebær, mens I kan finde de smukkeste, hvide sandstrande langs kysten. Mange af strandene kan I faktisk have for jer selv, fordi Anholt er så tyndt befolket og så lidt besøgt, som den nu engang er. Nordstrand er særligt god for jer, der rejser med børn, da vandet her er lavt. Det er samtidig øens bredeste af slagsen og trods det ganske ukendt. Ved Pakhusbugten og Sønderstrand er vandet dybt, og der skal I altså være varsomme, når I bader. 

På den østlige side af øen ligger det fredede naturreservat Totten. Her holder en stor bestand af spættede sæler til, som I kan se med en kikkert fra udkigsposten, der ligger lige ved siden af ét af Danmarks smukkeste fyt, nemlig Anholt Fyr


Aktiviteter og seværdigheder på Anholt

Selvom naturen klart er omdrejningspunktet for jeres ferie på Anholt, må I bestemt ikke snyde jer selv for øens andre aktiviteter og seværdigheder. Alle bærer de præg af, at Anholt er en rigtig sommerferiedestination, og aktiviteterne centrerer sig omkring uge 30. I kan dog besøge følgende hele året rundt. 

  • Anholt Museum

På museet, der holder til i øens gamle lægebolig, bliver I inviteret ind i Anholts historie. Når I går derfra vil I have en solid og spændende viden omkring, hvordan livet var på øen i stenalderen, øens traditionelle fiskeri og strandinger. I kan også deltage i én af museets 2 ugentlige byvandringer, og opleve byen gennem de lokales øjne. 

  • Totten og Anholt Fyr

Som nævnt ovenfor findes der en prægtig sælbestand på den østlige side af øen. Besøg Anholt Fyr og se de smukke dyr ved “sælsyn”. 

 

Sommeren på Anholt - aktiviteter i uge 30

 

  • Anholt Festival 

Hvert år i uge 30 omdannes Anholt Skole til en festivalplads for hele jeres familie. Unge som gamle mødes omkring musikken og det ædle formål at samle nok penge ind til at sende alle øens børn på mindst én udenøs-rejse om året. Festivalen er ganske populær og tiltrækker kunstnere som Lis Sørensen, Jokeren, Danseorkestret og the DODO’s.  

  • “Langt Ude på Anholt”

Midt i naturen kan I besøge festivalen “Langt ude på Anholt”, der byder på store oplevelser inden for musik, kunst, teater og foredrag. Selv kalder arrangørerne det for et “naturskønt kunstkaos”, der ligger “længere væk end du tror”. 

  • Kitetræf

Hvad enten I er habile kitesurfere eller bare gerne vil suge surfer-stemningen til jer, så er Anholts årlige kitetræf en begivenhed, I ikke må snyde jer selv for. Uge 30 blænder nemlig op for alt lige fra konkurrencer, træningstimer til en feststemning, som arrangører kalder for en mellemting mellem nattelivet på Ibiza og afterski. 


Besøg Anholt, når I holder ferie i Østjylland 

Søger I en ferie, hvor der gerne må være mulighed for at opleve mere end unik og fredelig natur? Måske skal I på ferie med børn, som sætter pris på mere action? Det behøver bestemt ikke begrænse jeres muligheder for at opleve Anholt. Lejer i fx et sommerhus i Østjylland, kan I nemt indlægge et besøg på Anholt i jeres ferieprogram. På havnen i Grenå er der mulighed for at stille bilen, mens I tager på dagsudflugt til Anholt.