search

Sommerhus i Nyborg

Hvis I aldrig har været på ferie på den fynske østkyst, er det på tide at få ændret på det. Blot en halv times kørsel fra Odense, i den fynske ende af Storebælt, ligger Danmarks Riges Hjerte, Nyborg. Byen fra 1200-tallet der huser Nyborg Slot, Vor Frue Kirke og lidt over 17.000 flinke nyborgensere byder på en del oplevelser, der gør byen og det omkringliggende landskab ideelt for en ferie i et sommerhus i Nyborg.  

Sommerhus Nyborg

Lej sommerhus ved det historiske Nyborg

Byen blev befæstet af Valdemar den Store i slutningen af 1100-tallet og er vokset op omkring Danehofslottet (eller Nyborg Slot), som er Nordens ældste kongeborg, og Vor Frue Kirke, som med Danmarks højeste spir ikke er til at undgå. De to imponerende arkitektoniske værker er symboler på datidens kongemagt og de er absolutte must sees for enhver der ønsker at gøre brug af sommerhusudlejning på Fyn. I starten af 1500-tallet var kongebyen udnævnt til Rigets første hovedstad.

Det var ligeledes på Nyborg Slot, at den allerførste grundlov blev underskrevet. Den sidste danske kongemorder blev ligeledes stillet for retten og dømt på slottet. Dør om dør med slottet ligger landets ældst bevarede bygning, nemlig Korsbrødregården.

En ferie til Fyn bliver under alle omstændigheder spækket med historie, og denne østfynske perle har en hel del at byde på. Også når det kommer til gastronomi, lover nyborgenserne at gøre ferien spændende. Den anmelderroste restaurant Den Gode Smag serverer sydlandsk inspireret mad, og Restaurant Lieffroy er ifølge Den Danske Spiseguide en af de absolut bedste gourmetrestauranter uden for København!

Nyborg Slot

Sommerhusudlejning i Nyborg

Det kan være utroligt afslappende med et ophold i et sommerhus i Danmark, især når man befinder sig i de skønne fynske omgivelser. På denne egn er det især Nordenhuse og Tårup Strand, hvor sommerhusudlejningen byder på forskellige valgmuligheder. Om det skal være et feriehus med sauna/spa, brændeovn en flot havudsigt eller hele pakken, er der noget at vælge imellem.

Skal de små med på ferien, skal der også være tid til action – og her leverer Nyborg varen. Nyborg Badeland er et kæmpe hit blandt de lokale såvel som besøgende. Med store bassiner, vipper i forskellige højder og en 34-meter vandrutsjebane er børnene garanteret en oplevelsesrig og sjov dag. Badelandet tilbyder også babysvømning, så selv de allermindste i familien kan være med.

Strand nær Nyborg

Ferie på skønne Fyn

Nyborg er også hjemstavn for verdens 3. længste hængebro, Europas 2. længste undervandstunnel og Danmarks højeste punkt. Det er selvfølgelig Storebæltsbroen -  en ingeniørmæssig bedrift uden lige! Storebæltsbroen kan opleves fra Nyborgs flotte kyst eller fra naturrige Sprogø.

Nyborg Kommune rummer et væld af herregårde, skove og strande, hvilket gør området særdeles egnet til  en cykeltur med familien som en obligatorisk del af sommerhusopholdet på Fyn. Uanset hvilken rute I vælger, vil I kunne stifte bekendtskab med de lækre, lokale råvarer der bliver solgt langs vejene og i de små gårdbutikker. Efter en idyllisk cykeltur og med kurven fuld af fynske lækkerier, går turen tilbage til jeres sommerhus i Nyborg. 

På Fyn bliver de lokale råvarer og den lokale produktion vægtet højt. Det har for Nyborg Kommune bl.a. manifesteret sig i to mikrobryggerier. Især Refsvindinge Bryggeris Ale No 16 har bidraget til at placere egnen på landkortet hos ølkendere.

Storbæltsbroen ved Nyborg

Så hvad skal man se under sommerhusopholdet?

Når det kommer til ferie på Fyn, vil naturen altid danne omdrejningspunktet. Her er Nyborg og resten af det østlige Fyn ingen undtagelse. Havet af historiske oplevelser gør Nyborg og resten af det østlige Fyn til en ferie tilbage i Danmarkshistorien. Men det er gennem naturen og de vidunderlige kyster og romantiske herregårde og skove, at man virkelig lærer Fyn at kende.

Der er ufattelig mange ting, man kan opleve på sin ferie til Nyborg. Vi har samlet 5 attraktioner, vi synes er værd at se, når I nu har valgt at leje et sommerhus i den charmerende kongeby.

Top 5 attraktioner i Nyborg

  • Danehofslottet - Opført i 1170 og oprindeligt brugt som kongeslot. Det er her, at Danmarks første grundlov blev underskrevet. Foruden de imponerende riddersale og smukke facade er slottet altså en vigtig hjørnesten i Danmarkshistorien.
  • Vor Frue Kirke - Kirken blev påbegyndt i slutningen af 1300-tallet og imponerer med Danmarks højeste spir, der blev sat på i 1589. Helt klart et besøg værd – kirken er lige så imponerende indefra, som den er udefra!
  • Nyborg Badeland - Når ferien skal være lidt mere aktiv – eller når børnene mangler leg og sjov, så er Nyborg Badeland et hit.
  • Landporten i Nyborg - Indtil 1869 var porten den eneste offentlige indfaldsvej til Nyborg, og når den havde aftenlukket, måtte man vente til næste morgen med at komme ind i byen!
  • Korsbrødregården i Nyborg - Mens mange andre købstæder i middelalderen fik klostre, fik nyborgenserne Korsbrødregården, en filial af johanitterklostret beliggende i Antvorskov. Bygningen er at af de ældst bevarede huse i Danmark.

Der er meget at se på Fyn, men I er langt fra bundet af to-do lister, hvis I vil opleve denne særlige del af landet. Områdets størrelse og mængde af seværdigheder gør, at det egner sig særdeles godt til spontane opdagelser. Tag en gåtur gennem byen og ud til kysten eller en cykeltur på landsiden og bliv betaget af områdets magiske slotte og smukke skove. Det bliver en uforglemmelig tur med masser af gode ferieminder fra jeres ferie i et sommerhus i Danmark

Forelsker I jer i det eventyrlige Fyn, så glæd jer over, at der er utallige steder at leje sommerhuse på Fyn. Særligt langs kysten finder I mange skønne sommerhusuområder, hvorfra I kan drage på eventyr. En forlænget weekend eller en miniferie midt i ugen er også helt oplagt, for afstandene på Fyn er ikke store, så I kan nå meget i en forlænget weekend. 

Oplevelser i Nyborg