search

Sommerhus ved Grenå

Lige på næsen af Djursland, ligger havnebyen Grenå. Her er masser at opleve både i byen og på resten af Djursland, som er kendt som en rigtig god familiedestination pga. af det rige udbud af attraktioner, smuk natur og den lange kyst. Fra et sommerhus i Grenå kan I nyde godt af både smuk natur og en væld af gode oplevelser. Sommerhusene ved Grenå Strand ligger også tæt på en af de bedste badestrande i Danmark. Her er stranden bred, der er fine klitter, god vandkvalitet og et hyggeligt skovområde bagved stranden.  

Generelt tilbydes der mange sommerhuse i Østjylland, for dette område er blandt de mest populære, både blandt danske og udenlandske feriegæster. 

Sommerhus Grenå

Lej sommerhus i Grenå tæt på hav og strand 

Sommerhusområdet i Grenå ligger tæt på en af de bedste badestrande i Danmark. Her er flotte klitter, rent hvidt sand og ikke mindst det Blå Flag, som fortæller alt om strandens gode kvalitet. Stranden er altid velbesøgt, men der er god plads på den lange strand. Der er gode parkeringsforhold, toiletter og forskellige aktivitetsmuligheder, såsom beach volley.

Fra jeres private sommerhus ved Grenå er der helle ikke langt til byens centrum, ca. 4 km som nemt kan tilbagelægges både på cykel, i bil og med offentlig transport. I Grenå er der flere gode seværdigheder og ikke mindst en hyggelig bykerne, hvor der især om sommeren er masser af liv på byens torv. Her er ofte forskellige markeder, torvedag, musik og flere butikker. Fra byens midte, ved den flotte kirke, starter byen tre gågader. I hver gågade er der forskellige butikker samt hyggelige cafeer og restauranter. På lystbådehavnen er der masser af liv om sommeren, hvor lystsejlere, fra nær og fjern, ligger til i både gamle træskibe og moderne yachts. Her er også flere cafeer og restauranter – det perfekte sted til en pause med en lækker is.

Det er også på Grenå Havn I finder byens største attraktion, Kattegatcentret. Store akvarier med farvestråelende fisk, kæmpe bassiner med hajer, røre-bassiner og masser af læring venter i centeret, som også byder på udendørslegeplads og sælbassin. Kattegatcenteret er en perfekt attraktion for hele familien, som I bør opleve, når I lejer sommerhus på Djursland

Sommerhus i Grenå

Attraktioner nær sommerhuset ved Grenå  

Fra Grenå kirke og statuen af Søren Kanne, kan I se ned til byens museum - Djursland Museum, som er beliggende i en tidligere købmandsgård, som er flot vedligeholdt og fuld af atmosfære. På museet fortælles der om livet i Grenå, fra forskellige vinkler. I Smedestræde for enden af Lillegade ligger den Gamle Smedje. Et lille fint gult hjørnehus, hvor I kan se eksempler på smedens arbejde gennem tiden. Der er indimellem arbejdende værksted på museet. 

Når I tager i sommerhus på Djursland, er der også kort afstand til andre rigtig gode familievenlige attraktioner, hvor I nemt kan bruge hele feriedage. Dyreparker med dyr fra hele verden er altid spændende. På Djursland kan I besøge Ree Park og Skandinavisk Dyrepark. Den helt store attraktion på Djursland er Djurs Sommerland. Forlystelser af alle slags venter i den store park, som også indbyder til Halloween i efterårsferien.

På hele Djursland er der også masser af oplevelser i naturen, som både kan bruges til afslapning og til forskellige aktiviteter. Den lange kyststrækning er et eldorado for lystfiskere, som kan kaste snøren i vandet mange steder. De forskellige Put&Take søer er gode udflugtsmål for alle, uanset om der er tålmodighed til flere timers fiskeri eller ej. I det bakkede terræn, særligt i Nationalpark Mols Bjerge, er det mountainbikerne som har kronet dage.

De smukke omgivelser i Nationalpark Mols Bjerge er dog også til gode gåture, måske med en indbygget picnic. Tag f.eks. til Jernhatten nær Ebeltoft, og nyd udsigten fra toppen, mens I spiser frokosten. På hele Djursland er der mange skovområder og små landsbyer, hvor der er masser af sjæl og charme. Tag på en tur ud i det blå og I vil komme rundt i noget af den smukkeste natur, hvor gamle herregårde dukker op bag træerne, og hvor vejboderne tilbyder frugt og grønt fra de lokale gårde.

Sommerhus Grenå - Grenå Torv

Gode familieattraktioner nær jeres sommerhus i Grenå

For en familie med børn, som gerne vil have et varieret udvalg af attraktioner og oplevelser til ferien, er Grenå absolut et godt valg. I skal ikke langt væk fra jeres sommerhus i Grenå, før I når spændende attraktioner og seværdigheder. I kan besøge attraktioner som både giver gode grin og sus i maven samt spændende historiske attraktioner.

  • Djurs Sommerland: 60 forlystelser af alle slags venter jer i den store park. Høje rutsjebaner med imponerende fart, hyggelig børneforlystelser i roligt tempo og flere forskellige temalande er blot noget af det I kan se frem til i Djurs Sommerland.
  • Ree Park + Skandinavisk Dyrepark: I begge disse dyreparker er der rig mulighed for at opleve dyr fra hele verden. Begge parker er indrettet så man kan komme ret tæt på dyrene, selvom de bor på store arealer. I kan også opleve forskellige shows og fodring af dyrene.
  • Fregatten Jylland: Her kan I gå på opdagelse i en del af den danske flådes historie. Den store og flotte fregat fortæller om søslag, krige og ikke mindst om livet ombord for fregattens besætning. Tag også med på en guidet tur, hvor de passionerede guider fortæller den spændende historien om Fregatten Jylland på en måde, så også børnene synes det er spændende.
  • Den Gamle By: Her får i et helt unikt indblik i dansk kulturhistorie. De mange bygninger fortæller os om livet i Danmark fra H.C Andersens tid og op til 1970´erne. Mange af byens værksteder er åbne og i fuld aktion. Hos bageren kan der købes lækkert bagværk og i 1974 kvarteret kan I måske genkende ting og tøj fra jeres barndom eller ungdom.
  • Stenvad Mosebrugscenter: En knap så kendt attraktion, men for familier med mindre børn er det et rigtig fint udflugtsmål. På centret fortælles om arbejdet i tørvemosen. I kan bl.a. selv prøve at tørveæltning. I kan hygge jer med forskellige udendørsspil, som kæmpe skak. I kan også kører en tur med det fine lokomotiv, som kører på en 2,5 km lang strækning på den gamle smalsporede jernbane.
  • Det Grønne Museum: Et aktivt museum, som gennem såvel udstillinger som forskellige events fortæller om jagt, skov, landbrug og mad gennem historien. Udstillingerne er spændende for alle aldre. På det store udendørs areal bor gamle danske landbrugsdyr og i den flotte have er der smukke blomster og et væld af urter.

Spændende byer nær jeres private sommerhus i Grenå 

Det er bestemt heller ikke spændende byer I vil mangler, når I holder ferie i et sommerhus i Grenå.

Aarhus er så absolut den største by i området. Fra sommerhuset ved Grenå er der en lille times kørsel ind til centrum. Her venter et slaraffenland for de shoppe-glade i familien. Butik på butik venter i byens hyggelige gågader og i de små stræder. De mange museer, af alle slags, kan nemt fylde dagens kulturelle program ud. Se f.eks. Aarhus fra oven i den smukke farvet skulptur på taget af kunstmuseet Aros, eller oplev den danske historie i Den Gamle By. Hyg jer på cafeerne langs åen eller i latinerkvarteret.

Randers er også en by med mange oplevelser. Randers Regnskov er en af de mere eksotiske. Her går i rundt i regnskoven blandt skovens dyr og i ”himlen” flyver fugle frit rundt. Randers har også en hyggelige bymidte og i Randers Storcenter kan der shoppes under tag på en regnvejrsdag.

Sommerhus Grenå

Sommerhusudlejning ved Grenå Strand med lange traditioner 

Sommerhusområdet ved Grenå Strand har eksisteret i mange år. De første små sommerhuse blev bygget i 1.klitrække og flere af de første sommerhuse, står den dag i dag. Sommerhusområdet ved Grenå Strand er løbende blevet udvidet og strækker sig i dag ind på hedeområdet. Her er rigtig hyggeligt og mellem de mange sommerhuse vokser træer og buske, som gør området rigtig charmerende. Selvom sommerhuset ligger inde på hedeområdet, er der bestemt heller ikke langt ned selve Grenå Strand. Langs kystvejen er der bygget flere nyere sommerhuse, så udvalget af sommerhuse spænder lige fra de klassiske træhuse til moderne, arkitekttegnede feriehuse med masser af plads og ekstra faciliteter.

NOVASOL sommerhusudlejning kan tilbyde jer lidt af det hele i Grenå. Vi har arbejdet med sommerhusudlejning i Danmark siden 1968, og vi sørger løbende for, at der kommer nye sommerhuse til leje, så der hele tiden er noget nyt og spændende for jer. 

Lej sommerhus i Grenå til vinter - eller efterårsferie 

Det at leje sommerhus er ikke kun begrænset til en sommer-fornøjelse. De mange danske sommerhus, som stilles til leje, er også velegnede til en dejlig efterårs - eller vinterferie. I Grenå kan I også finde gode sommerhuse, som er passende til en ferie i Danmark i de koldere måneder. Efter en dejlig gåtur langs den smukke kyst, kunne en tur i et varmt spabad lige være sagen. Spabadet giver velvære for kroppen og mulighed for en afslappende stund. Der er flere feriehuse med spabad ved Grenå Strand. I skal blot vælge spabad som søgekriterie, når I går i gang med jagten på den helt rette feriebolig for jer. 

Knitrende ild i brændeovnen er også en dejlig luksus, når kulden slår mod ruden. Lad varmen fra brændeovnen sprede sig, mens I finder en god film eller bog frem. Smæk benene op og koble af. Måske er der en som melder sig til bagning af boller, som I kan nyde med varm kakao . Et sommerhusophold i efterårsferien eller i vinterferien er et perfekt afbræk i en periode, hvor dagene er korte og vi længes mod de lyse tider. 

Efterårsferie i sommerhus i Grenå