Feriehuse i Avignon

Feriehus med pool i Avignon

Feriehuse i Avignon

Den historiske by Avignon er kendt som “pavebyen” og har siden 1995 været på UNESCOs verdensarvsliste. Omgivet af lavendelmarker og skøn natur, ligger denne fantastiske by i departementet Vaucluse i Provence. Området emmer af atmosfære, kultur og historiske seværdigheder. Solen, lyset og et vidunderligt køkken, gør en feriebolig i Provence til det oplagte valg for livsnydere.

Populære feriehuse i Avignon

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Avignon

Loading...

Feriehuse med pool i Avignon

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Avignon

Loading...

Ferie for alle sanser i Avignon

Avignon ligger ved bredden af Rhône floden og er omgivet af frodige vin- og lavedelmarker og skyggefulde olivelunde. Indenfor bymuren finder I et væld af kulturelle tilbud og historiske seværdigheder. De smalle gader og hyggelige torve indbyder til afslappende kaffepauser og besøg på lokale vinbarer. Så snart I forlader centrum, befinder I jer i den mest spektakulære natur i det bjergrige område. Der er masser af muligheder for udendørsaktiviteter i området, hvor I også kan benytte badepladserne langs flodbredderne. Vil I have mulighed for en dukkert i sommervarmen, lige uden for døren, er det oplagt at leje en feriebolig med pool i Avignon.

Ferie i Avignon

Seværdigheder nær jeres feriebolig i Avignon

Begynd jeres sightseeing indenfor den 5 kilometer lange bymur og find La Place de l’Horloge, som er byens sociale midtpunkt. Her er en livlig atmosfære året rundt, når de lokale indbyggere mødes på de hyggelige fortovscafeer. Den største seværdighed i Avignon er det mægtige pavepalads, Palais des Papes, som ligger højt over Rhône floden. Da der udbrød uroligheder i Rom, flyttede paverne til Avignon og var der fra 1309 til 1377. I kan opleve paladsets to sektioner - det gamle palads, bygget af pave Benedikt XII i tiden mellem 1334 og 1342, og det nye palads, som blev påbegyndt under Benedikts efterfølger, pave Clemens VI, og fuldført i 1348. I vil med det samme kunne se forskellen i stil og udformning. Lige ved siden af pavepaladset ligger domkirken Notre-Dame-des-Doms, fra det 12. århundrede.

En anden stor seværdighed er ”den halve bro” eller Pont d’Avignon, som den kaldes. Broen blev ødelagt i 1226 og man har flere gange forsøgt at reparere den, men hver gang river Rhöne floden den i stykker igen. I dag er den et vartegn for Avignon og et elsket turistmål. Andre seværdigheder der fortjener et besøg, er St. Didier Kirken og Musée Calvet, hvor I kan gå på opdagelse i den store kunstsamling, som bl.a. rummer kunst af Manet. Når I lader en ferielejlighed i Avignon danne rammen om jeres ferie i Provence, bor I midt i hjertet af historien.

Turbåd i Avignon

Skønne udflugtsmuligheder i Vaucluse

Når I lejer feriehus i Avignon, vil I som oftest have jeres egen bil med, eller leje en bil lokalt. Det betyder, at I har glimrende muligheder for at komme ud og opleve de mange seværdigheder og naturfænomener, som ligger omkring jeres feriebolig i Avignon. 

Besøg bjergmassivet Luberon og de mange små landbyer på bjergtoppene – trøfler, lavendel, vinmarker, oliventræer og duftende meloner – I får masser af indtryk og skal bruge alle sanser. Har man set Tour de France, kender man Mont Ventoux. Det kæmpe bjergmassiv går op til 1912 meter og giver hvert år amatørcykelryttere sved på panden og ømme ben. Ved foden af Mont Vetoux finder I små, pittoreske landsbyer og også her bølger lavendel- og vinmarker i skøn forening med olivenlunde.

Fra de lokale cafeer breder der sig en duft af nybagt baguette og trøffel. Tag på et afslappende cruise i Avignon og omegn på en cruise båd. I kan vælge at indtage en frokost eller en middag ombord, mens I stille glider ned af Rhóne og iagttager det smukke landskab. Et andet ”must see” er L `Isle sur la Sorgue som slet ikke er en ø, men en skøn by, der omfavnes af floden og gennemstrømmes af kanaler.  Nyd den enestående atmosfære og den maleriske skønhed, mens I går på jagt på byens berømte antikmarked.

Det franske køkken i Avignon

Når I lejer en feriebolig i Frankrig kan I glæde jer til gourmetoplevelser af de helt store. Her er Provence ingen undtagelse. Køkkenet i Provence er kendt som ”Solens Køkken” og I kan vælge både god hverdagsmad samt finere gourmetmad. Maden er krydret med hvidløg og friske krydderurter samt tomater, oliven, aubergine og citron. I bør prøve: Bouillabaisse (fiskesuppe), aïoli, grøntsagsgratin, perlehøne, ratatouille, snegle og oliven-tapenade. Nyd det gode måltid mad med en af provinsens vine: Côtes du Rhône, Chateauneuf-du-Pape eller Gigonoles.

En feriebolig i Avignon er den perfekte ramme om en ferie for livsnydere, naturelskere og kultur interesserede. Her af lidt af det hele – og lidt til.