Feriehuse i Loire

Der hersker ingen tvivl om, at Loire er et magisk sted. På jeres ferie i Frankrig kan I opleve historiske byer, slotte, smuk natur og smage på lækre vine. Der findes mange skjulte skatte i Loire, og fra jeres feriehus i Frankrig får i det ideelle udgangspunkt til at opdage dem alle.

Feriehuse i Frankrig

Populære feriehuse i Loire

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Loire

Loading...

Feriehuse med pool i Loire

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Loire

Loading...

En eventyrlig natur

Igennem hele Loire og ikke mndst i Loiredalen løber floden Loire og dens bifloder – flodbredden er et orgie i grøn natur og smukke slotte, hvilket er derfor at Loiredalen er kendt som ”Frankrigs have”. Hele dalen er også på UNESCO’s verdensarvsliste. Langs Loiredalen ligger der hele tre naturparker: Brenne, Loire-Anjou-Tourraine og Perche. Fælles for dem er, at de alle er præget af skove, floder og grønne dale, hvilket tilsammen skaber en udsigt, der kan gøre enhver målløs.

Når man ser på Loire og de smukke slotte, der pryder området, tænker man ikke ligefrem at nogle af beboerne engang har boet i huler. Men jo, i flere århundrede har de fattigere dele af befolkningen boet ganske behageligt i huler skåret ind i bløde kalksten. Disse huler kan man finde i hele Loiredalen, og nogle gange er den eneste indikation af beboelse en rygende skorsten, der stikker op på en eng. Og tænk engang, disse huler er stadig beboede den dag i dag!

Det er også meget populært at cykle langs Loirefloden, og den 800 km lange rute er lavet med cyklister i mente, hvilket gør det til en fryd at bevæge sig op langs floden. Loiredalen er en vaskeægte drøm, hvis man vil opleve smukke og unikke naturfænomener på ens ferie i Frankrig.

Ferie i Frankrig

Seværdigheder i skønne Loire

Igennem hele Loire ligger der slotte på stribe: Château de Bois, Château de Chambord, Château de Cheverny, Château de Valençay, Château de Chenonceau, Château de d’Amboise, Château de Clos-Lucé, Château-Gaillard, Château de Villandry, Château d’Azay-le-Rideau, Château du Lude, Château Chinon, Château du Rivau, Château d’Angers, Château de Brissac og Château de Saumur. Mange vælger at planlægge deres ferie i Loiredalen, så de får set alle de prægtige slotte.

Holder du og din familie meget af dyr? Så har Loire selvfølgelig også noget for jer! Beauval Zoo er blandt de 15 bedste zoologiske haver i verden – her kan I opleve mere end 8000 dyr fra hele verden. Der er også mulighed for at tage på ”safari”; her kører man blandt dyrene, ligesom vi kender det herhjemmefra i Knuthenborg safaripark. Selvfølgelig er der også et akvarie fyldt med alverdens fisk i alle regnbuens farver.

Frankrig er, som bekendt, kendt for sine delikate vine, og Loiredalen er ingen undtagelse. Her bliver der produceret vin i massevis, og mon ikke du har set nogle af disse navne på en vinflaske før: Bourgei, Chinon og Cheverny.

Ferie i Loiredalen

Historiske byer i Loire

Det ville være synd ikke at besøge nogle af de hyggelige byer, der ligger i Loiredalen på jeres ferie i et feriehus i Frankrig. Bindingsværkshuse, kirker og slotte pryder byen Tours, der er den største by i Loiredalen. På grund af de mange gamle bygninger har byen en helt unik atmosfære, der er et møde mellem tradition og modernitet – her har de historiske huse nemlig fået nyt liv ved at fungere som for eksempel caféer og restauranter. En af de mest imponerende bygninger i Tours er St. Gatien’s katedral, hvis konstruktion begyndte i 1170, men først blev færdig i 1547. Fordi byggeriet tog så lang tid, bærer kirken præg af forskellige franske arkitektoniske stile fra det 13. til det 15. århundrede, som for eksempel gotisk, romansk og renæssance.

En anden kendt by i Loiredalen er Orléans. På trods af at være en del af det centrale Frankrig, formåede en stor del af det den gamle bydel at undgå skade under anden verdenskrig, så Orléans har stadig en historisk bymidte med mange beundringsværdige bygninger. Der ligger også flere parker og haver rundt omkring i byen, der giver byen et strejf af grønt, som for eksempel Parc Floral de la Source, hvor Loireflodens biflod Loiret udspringer.

Du har garanteret hørt historien om Jeanne d’Arc, der ledte den franske hær i en kamp mod englænderne under Hundredårskrigen, som de vandt – hun blev senere brændt på bålet som kætter, fordi kvinder ikke måtte kæmpe eller gå i mandetøj. Denne kamp fandt sted i Orléans, og derfor findes der flere seværdigheder dedikeret til Jeanne d’Arc, som for eksempel Rue Jeanne d’Arc og museet Jeanne d’Arcs hus.

Feriehus i Loire

Feriehuse i Loiredalen

De fleste feriehuse og ferielejligheder i Loíredalen, som udlejes via NOVASOL feriehusudlejning, er gamle, flotte stenhuse. Overalt i området mødes I af både smukke gårde, villaer og byhuse, alle bygget af de hvide sten. Ferieboligerne har masser af karakter og charme, som er med til at give jeres ferie i Frankrig et autentisk præg. En del af feriehusene har også enten en privat pool i haven eller adgang til en fælles pool. Her nydes de varme sommerdage bedst og rejser I med børn, så vil en privat pool helt sikkert være et hit - for pool er nemlig bare cool.