search

Sommerhus i Rudkøbing

Rudkøbing er den største by på Langeland. Kommer I via broen fra Fyn, er Rudkøbing et af de steder, I først stifter bekendtskab med på Langeland. Rudkøbing er også en rigtig havneby med både en lystbådehavn, en fiskerihavn samt en industrihavn. Mens I opholder jer i et sommerhus i Rudkøbing, kan I både udforske selve byen og dens forskellige attraktioner og handelsliv samt nemt tage på ture ud og opleve resten af Langeland. 

Lej sommerhus i Rudkøbing med en chamrende bymidte

Unikke oplevelser nær jeres sommerhus i Rudkøbing 

Når I har lejet et sommerhus i Rudkøbing, så overvej at brug en dag på bare at slentre rundt i selve byen og på havnen. Rudkøbing er en meget hyggeluig by med gamle bygninger, grønne områder og en god handelsgade. På jeres tur rundt kan I bl.a. se tre forskellige unikke og fine bygninger, som fortæller hver deres historie om livet i Rudkøbing. 

På havnen i Rudkøbing står en finurlig lille bygning; Sekskanten. Navnet er dog lidt misvisende, da bygningen faktisk har otte kanter. Bygning er fra 1914 og blev bygget af den lokale købmand Laurits Christian Finnemann, som blev inspireret af de københavnske bladkiosker. I Sekskanten kan der stadig købes aviser, is og andre småting. Et hyggelig pit-stop på turen rundt i Rudkøbing. 

Det gamle DFDS pakhus på Rudkøbing Havn står som et farvestrålende element op mod det blå hav. Pakhuset er fra 1916 og blev i 2015 gennemrenoveret. Pakhuset er i dag værksted for Rudkøbings sejlskibsmiljø. Huset benyttes også til det årlige Strynø Marked samt til forskellige udstillinger. 

Rudkøbing Bymølle ligger på en bakke tæt på centrum i Rudkøbing. Møllen er den ældste mølle på Langeland. Igennem årene har møllen gennemgået mange ombygninger og ændringer, bl.a. efter store stormskader i 1703. Den sidste store renovering fandt sted i 2005. 

Lej sommerhus i Rudkøbing og besøg det gamle Pakhus

Stranden i Rudkøbing 

Fra et sommerhus i Rudkøbing er der ikke langt til strand og hav. I den varme sommerperiode kan hele familien hygge sig på Bellevue Strand. Den lille strand er børnevenlig og ligger lidt afskærmet. Kan I godt lide hav og gode strande, så er det ikke helt skævt at leje et sommerhus på Langeland. Den lange kyst bugner nemlig af både gode badestrande samt steder med gode forhold for vandsport som f.eks. windsurfing. 

Pak bilen og smut en tur til f.eks. disse strande, som ligger nær jeres sommerhus i Rudkøbing: 

  • Ristinge Strand
  • Drejet Strand - Spodsbjerg 
  • Emmerbølle Strand 
  • Lohals Strand 
Lej sommerhus i Rudkøbing nær strand

Hvorfor vælge sommerhusudlejning?  

Vi har alle forskellige ønsker og behov til vores ferie - og netop her kan sommerhusudlejning være et godt bud på en ferieform, hvor I vil få masser af frihed til at planlægge jeres ferie. Det gælder uanset om I ønsker at leje et sommerhus i Rudkøbing, eller en feriebolig i et andet land i Europa. Hos NOVASOL udlejes der feriehuse og lejligheder i flere lande i Europa. 

De mange ferieboliger, som udlejes, er alle forskellige. Det gælder både i forhold til boligens størrelse, indretning, faciliteter samt beliggenheden. Ferieboligerne er indrettet efter ejerens smag. Nogle foretrækker det moderne udtryk med rene linjer, mens andre vælger det mere nostalgiske og hjemlige udtryk. Denne mangfoldighed er med til at sikre, at der er en feriebolig for enhver smag. 

Vores ønsker til et sommerhusophold er også meget forskellige, alt efter hvilken ferie, vi skal afholde. Til sommerferien vil mange ofte gerne være tæt på hav og strand. Duften af det salte hav, de smukke udsigter og dovne dage i det bløde sand, er for mange indbegrebet af sommerferie, især når vi vælger sommerhusudlejning i Danmark.  

At leje sommerhus i de kolde måneder, til vinter - og efterårsferie er også blevet populært. Her er det ikke nødvendigvis beliggenheden som er det vigtigste. Her er der ofte mere fokus på sommerhusets faciliteter. I de kolde perioder opholder vi os mere indenfor. Derfor ligges der større vægt på faciliteter, som kan forsøde ferien. Her er det især sommerhuse med indendørs pool, spabad og sauna som hitter.