Tag i sommerhus på de danske øer

Vi elsker de danske øer!

Det rolige tempo, den unikke stemning, de ultralokale oplevelser, der ikke findes magen til på fastlandet. Og vi er ikke de eneste. Nej, danskerne har for alvor fået smag for de danske øer, og sammen med NOVASOL kan du selv få syn for sagen, når turen går til en perlerække af Danmarks dejligste ferieøer.

Her finder du altid et stort udvalg af dejlige sommerhuse på tværs af de mest populære danske ferieøer, hele vejen fra Bornholm i øst til Fanø i vest og fra Læsø i nord til Als i syd.

Hver især er de helt deres egen, men fælles for dem alle er, at der er garanti for store oplevelser af både den kulturelle, naturskønne og gastronomiske slags.

Hvilken ø i Danmark drømmer du om at opleve? Få inspiration til din næste ø-ferie her hos os i NOVASOL.

Sommeridyll på de danske øyer | NOVASOL

Sommerhuse på Bornholm

Loading...

Sommerhuse på Solskinsøen

Bornholm er populær som aldrig før, og det forstår vi sådan set godt. Solskinsøen er kendt og elsket langt udover Danmarks grænser, og i sommerperioden er det som regel sommerhusene på Bornholm, der først melder alt udsolgt. Det skyldes nok især de mange solskinstimer, den storslåede og vilde natur og mad og drikke, der får tænderne til at løbe i vand.

Apropos mad og drikke, så har Bornholm noget for enhver smag, og øen har været en af fanebærerne for udbredelsen af små producenter, gårdbutikker, og lokale råvarer. Det bornholmske spisekammer rummer efterhånden alt lige fra michelinstjerner til røgede egnsretter, og en ferie på Bornholm er ikke helt fuldendt, før du har spist ‘Sol over Gudhjem’ på et af øens mange ikoniske røgerier. 

Selvom Bornholm ofte refereres til som solskinsøen, er den mere og andet end bare sol og sommer. Ja, faktisk har man en udtalt ambition om at være attraktiv hele året rundt, og det betyder blandt andet, at en lang række attraktioner, spisesteder og butikker har forpligtet sig til at holde åbent også uden for  højsæsonen. Lej et sommerhus på Bornholm, og opdag, hvorfor klippeøen i Østersøen er en af vores allermest populære destinationer uanset årstiden.

Vidste du: At Danmarks største vandfald findes i Døndalen på Bornholm

Fantastiske Fanø

Fanø er en helt særligt ø. Det opdager du, så snart du triller af færgen og får øje på den første flok sæler, der ligger og soler sig på en sandbanke ud for havnen i Nordby. Øen ligger lige midt i Nationalpark Vadehavet, og det er da også især de store naturoplevelser, Fanø er kendt for.

En af de allermest storslåede - ikke bare på Fanø men i hele Danmark - er naturfænomenet Sort Sol, hvor op imod en million stære på forårs- eller efterårstræk danser i store formationer på aftenhimlen over Vadehavet. Apropos Vadehavet, er det også her Fanøs uofficielle nationalsport dyrkes; nemlige østerssafari. Du kan selv prøve lykken eller alliere dig med en af øens lokale eksperter.      

I Sønderho på Fanøs sydspids kan du gå på opdagelse i små antikbutikker og besøge lokale kunsthåndværkere, der laver alt fra smykker, keramik og glaskunst til stearinlys, og de ikoniske Fanødragter. I den mere kuriøse afdeling, danner Fanø også ramme om den årlige strikkefestival, hvor hele øen ”vikles” ind i garn. Alt det og meget mere, når du tager i sommerhus på Fanø.

Vidste du: At Fanø er næsten præcis lige så stor som Manhattan

Langeland på langs

Hvor lang er Langeland egentlig? Hmm, det ved vi faktisk ikke, men vi er til gengæld sikre på, at Langeland er en overset perle i det danske ferielandskab. Og det er en fejl, for Langeland er en vaskeægte ferie-ø med alt hvad dertil hører, smukt beliggende i det Sydfynske Øhav side om side med Tåsinge, Ærø og Lolland. 

Selvom der er tusind ting at tage sig til på Langeland, så fremstår øen først og fremmest som et sted man tager på ferie, når stikket skal trækkes helt og aldeles. Opdag den skønne langelandske natur fra en af de mange vandrestier eller cykelruter, og når du skal hjem og dase på terrassen i sommerhuset, kan du passende købe en bakke jordbær eller en pose ærter med fra en af øens mange vejboder eller gårdbutikker. Se det er ferie i Danmark.

Langeland har også masser af gode strande, hvor der både er god plads og højt til himlen, og Hesselbjerg Strand, mellem Bagenkop og Rudkøbing, fremhæves ofte som en af Danmarks allerbedste. Langeland er et af de eneste steder i Danmark, hvor der lever vilde heste frit i naturen, og hvis man er heldig, kan de spottes i det store naturområde omkring Dovns Klint, der i sig selv er et besøg værd. Tag i sommerhus på Langeland, og oplev en af Danmarks dejligste øer.

Vidste du: At det bøgetræ som Adam Øehlenschläger angiveligt sad under, da han blev inspireret til at skrive vores nationalmelodi, står i Stengade Skov på Langeland.

Alternativ ø-ferie på Anholt

Der er noget mystisk og dragende over Anholt. Nordeuropas største lavhede med det imposante navn Ørkenen, øens langvarige flirt med det okkulte, og de mørke, stjerneklare nætter, hvis lige ikke findes noget andet sted i Danmark. 

Ja, der er ingen tvivl om, at Anholt er et ganske særligt sted. Det oplevede vi også, da vi i sommeren 2021 introducerede øen som ny destination og alle vores sommerhuse blev revet væk på kun få dage. Det skyldes nok især den helt og aldeles unikke natur med den føromtalte Ørken, der fylder det meste af Anholt. I Ørkenen er der et rigt natur- og dyreliv, med arter der i Danmark kun findes på den lille ø i Kattegat. 

Ikke ulig sin Kattegatske storebror, Læsø, har Anholt også oplevet en opblomstring i løbet af de seneste år, hvor tilflyttere blandt andet har startet ginproduktion, restauranter, bageri og forskellige kulturelle arrangementer. Kunne du også tænke dig at opleve Anholts helt særlige stemning? Book dit sommerhus på Anholt hos NOVASOL allerede i dag.

Vidste du: At Anholt er en af Danmarks mest isolerede øer og kun har ca. 160 faste beboere.

Læsø – Tanghus og gastronomiske opplevelser i Kattegat

Jomfruhummere i lange baner, huse med tage lavet af tang, kurbad i gamle kirker og sydesalt på Kattegats største ø. Læsø kan umiddelbart lyde som lidt af en sammensat størrelse, men lad dig ikke snyde. Læsø har nemlig det hele og lidt til. 

I Vandkantsdanmark snakker man ofte om afvikling og udvikling, og Læsø hører i allerhøjeste grad til i den sidste kategori. Flere og flere yngre mennesker og småbørnsfamilier vælger i disse år Læsø til, og det afspejler sig også i livet på øen. Det mest lysende eksempel herpå er den eksperimenterende restaurant, VesterØL, der siden åbningen i 2017 er blevet overdænget med lutter 5- og 6-stjernede af anmeldere fra nær og fjern.   

Det er dog ikke kun i det 21. århundrede, at Læsø har tiltrukket kreative sjæle til Kattegat. To af Danmarks mest kendte samtidskunstnere, Asger Jorn og Per Kirkeby, etablerede begge atelier på øen, og Per Kirkebys atelier, Haabet, er i dag et refugium for morgendagens stjerneskud på kunsthimlen. Gastronomi og lokale delikatesser fylder generelt meget på Læsø med sydesalt som den altoverskyggende eksportvare, men skulle du befinde dig på øen den første uge i august, må du ikke misse Læsøs årlige jomfruhummerfestival, hvor kokke fra hele Norden dyster i den lokale delikatesse. Book dit sommerhus på Læsø, før det er for sent.  

Vidste du: At Læsø spiller en væsentlig rolle i den nordiske mytologi, hvor øen blandt andet er hjemsted for jætten Ægir.

Charmerende Als

Drømmer du om at holde ferie midt imellem land og by, så er Als helt sikkert stedet for dig. Her mærkes historiens vingesus måske tydeligere end noget andet sted i kongeriget, og det ses tydeligt, at området omkring Als har spillet en central rolle i Danmarkshistorien. 

Mest prominent er selvfølgelig Dybbøl Mølle og Historiecenter Dybbøl Banke, der ligger lige på den anden side af Als Sund og Sønderborg. Her får i hele historien om slaget i 1864, der selv i dag fylder i den sønderjyske selvforståelse. I den mere moderne afdeling er det værd at besøge Danfoss’ videnskabelige forlystelsespark, Universe, hvor store såvel som små nysgerrige sjæle kan prøve kræfter med forskellige eksperimenter. 

I hovedbyen Sønderborg er der stort set alt hvad by-hjertet måtte begære af kunst, kultur og kulinariske oplevelser, mens resten af Als - især Nordals - generelt byder på store, åbne naturområder, dybe bøgeskove og hav og fjord, der bare venter på at blive udforsket.  

Vores mange sommerhuse på Als varierer i både stil og alder, og du kan finde både klassisk sommerhusidyl med sjæl og charme i metermål, moderne sommerhuse, hvor funktionalitet og aktiviteter er i centrum, og stort set alt derimellem. Kort sagt; på Als finder du sommerhuse for enhver smag. 

Vidste du: At Als’ største festdag er Ringriderfesten i Sønderborg, der løber af stablen hvert år i den anden weekend i juli, Her dyster op imod 500 ryttere om at blive ringriderkonge og -dronning.

Opdag endnu flere dejlige, danske øer med NOVASOL

Hos NOVASOL kan du leje sommerhuse på en lang række af Danmarks dejlige øer. Udover de mest populære, har vi også sommerhuse på skønne danske småøer som Møn, Rømø, Fur og Tåsinge for blot at nævne nogle få. Gå på opdagelse på de danske øer, og oplev hvad det er, der gør hver eneste af dem helt unik.