Ferie i Tyskland

Ikke langt fra den danske grænser er der uendelige muligheder for en fantastisk ferie i Tyskland. Tyskland er et kendt ferieland, men alligevel er der mange, som endnu ikke helt har fået øje på de mange kvaliteter, som landet gemmer på. Og det er synd.

En ferie i Tyskland er nemlig for alle og begrænser sig bestemt ikke kun til busture for 60+ segmentet til Harzen. Tyskland kan tilbyde alt, uanset om I søger en storbyferie, en badeferie, en ferie fuld af historie og kultur, en miniferie for to eller en børnevenlig ferie med masser af sjove og spændende oplevelser. Desuden er Tyskland et helt genialt land ift. en nem og overskuelig kør-selv ferie.

Tag på en ferie til Tyskland - book et feriehus tæt på den smukke natur

Ferieboliger i Tyskland

Loading...

Ferie i Tyskland om sommeren

Om I sætter kursen mod nord, syd, øst eller vest vil der være masser at opleve til en sommerferie i Tyskland. Det store land kan tilbyde alt lige fra spændende museer med national og international historie til vilde forlystelsesparker i verdensklasse samt smukke slotte, som taget ud af et af Brødrene Grimm´s eventyr. Naturen i Tyskland overvælder både i skønhed og variation og indbyder til både mental opladning og motion.

I bestemmer selvfølgelig helt selv, hvad I gerne vil krydre jeres ferie i Tyskland med. Ikke alle er til museer, nogle elsker driverlivet på stranden, mens andre knap når at standse bilen, inden vandrestøvlerne er fundet frem og turen går ud i skoven og op af bjerge. Hvis I hører til de naturelskende og motionsglade feriegæster, er her et par hints til smukke naturområder i Tyskland - ideelle til en aktiv sommerferie.

 • Nationalpark Schwarzwald: Når naturen får lov til at passe sig selv, opstår uspoleret skønhed. Netop dette kan I opleve i Schwarzwald. Der er mange muligheder for gode vandreture i Schwarzwald, både med og uden guide. Vil I godt have pulsen helt op, så hop på en mpuntainbike og sus ud af Schwarzwald Panorama-Radweg. Floden Murg løber gennem parken og her kan I prøve river-rafting.

 • Nationalpark Harz: Nationalpark i Harzen er blandt de mest besøgte og elskede i Tyskland. Den smukke natur er selvfølgelig et stort trækplaster, men fortællingerne om hekse og gamle legender gør bestemt ikke noget skidt for nationalparkens popularitet. Den tætte tåge, som ofte ligger tæt om bjergtoppene og de hemmelighedsfulde moser, har skabt grobund for de mange fortællinger om bl.a. heksedans på Bloksbjerg.

 • Nationalpark Berchtesgaden: Imponerende bjergpanoramaer, spejlblanke søer og uendelige grønne skove er kendetegene ved denne nationalpark i det sydlige Bayern. For vandringsmænd - og kvinder er de 260 km vandrestier feriens highlight. Spring også i Königsee´s klare vand eller tag turen til toppen af bjerget Watzmann med tovbanen.

Ferie i Tyskland om vinteren

Mange vælger at blive i Danmark i vinterferien, hvor vi skruer op for indendørs-hygge og værdsætter kvalitetstiden med familie og venner. En vinterferie i Tyskland er bestemt også en mulighed, I bør overveje. I kan endda give jeres vinterferie et strejf af tropisk varme i Tyskland.

Fra nord til syd er der masser af dejlige steder at holde vinterferie i Tyskland. Få masser af frisk luft og røde kinder i de kystnære områder, hvor de mange feriehusbyer byder på gode ferieboliger og forskellige aktiviteter. I den centrale del af Tyskland kan I koble af med udsigt til de store skovområder, akkompagneret af en kop varm kakao. I den sydlige del af Tyskland dækkes landskabet og de høje bjerge af sne, som både indbyder til leg, skiløb og rå-hygge ved pejsen.

Den tropiske stemning finder I lige syd for Berlin, i det kæmpestore tropiske badeland, Tropical Islands. Det 66.000 m2 store, indendørs badeland + det store udendørs område AMAZONIA, vil uden tvivl sætter julelys i øjnene hos børnene men de voksne vil nok også få svært ved at skjule deres beundring over dette imponerende set-up. Mange vælger at besøge Tropical Island flere gange og ofte på miniferie basis, hvor de nyder en forlænget weekend eller en miniferie midt på ugen, i den godgørende tropiske varme.

Tag skiene med på ferie i Tyskland

Er I blandt dem, som gerne tager turen ned gennem Tyskland, for at komme på skiferie i f.eks. Østrig, Italien eller Frankrig, så skulle I overveje at stoppe på halvvejen. Tyskland er nemlig også en udmærket skidestination. Skiområderne er måske ikke de mest udfordrende eller største i Europa, men til gengæld er de perfekte til let øvede skiløbere samt til familier med børn, hvor der skal være muligheder for alle og en lettilgængelig transporttid. Er I helt på bar bund ift. de tyske skiområder, så får I her informationer om et par af de bedste skiområder i Tyskland.

 • Feldberg: Tyskland største skiområde, som består af 8 individuelle skiområder, samlet til et fælles område. Skiområdet ligger 800 km fra Hamborg og tilbyder 63 pistekilometer. Pisterne ligger mellem 950-1.450 meters højde og selvom det er relativt lavt, så er området et af de mest snesikre i Tyskland.

 • Garmisch-Partenkirchen: Navnet får sikkert en klokke til at ringe hos mange, og leder tankerne tilbage til de tømmermænds ramte 1. januar dage. Det er nemlig her den traditionsrige 4-bakketurnering i skihop finder sted. Skiområder byder på 40 kilometer pister plus 20 pistekilometer på Tysklands største gletscher. Området tre bjerge giver god variation til skiløbet.

 • Winterberg: Dette er et af de mindre skiområder i Tyskland og med en placering kun 360 km syd for Hamborg, er det et oplagt begynder-skiområde. Selvom Winterberg "kun" byder på 27,5 pistekilomter, er der 21 lifte i området. Pisterne ligger ret lavt, så derfor er skisæson lidt kort. Opstår der mangel på naturlig sne, kompensere områdets skikanoner nemt for dette.

Ferie i Tyskland langs kysten

Lange hvide sandstrande, blåt hav, varmt sand og en forfriskende brise. Måske tænker I nu, at vi er kommet til Sydeuropas vidunderlige kyster, men vi er faktisk stadig i Tyskland. For nok er den tyske kyststrækning ikke så lang, og ikke langt fra Danmark, men kvaliteten af både badevand og strande i Tyskland, er bestemt helt i top. Både langs Nordsøen og Østersøen er der skønne feriedestinationer lige ved hav og strand. Læs mere om et par af de rigtig gode strande herunder, og lad jer inspirerer til en sand badeferie i Tyskland. En ferie ved havet er dog også helt genialt uden for den varme sommerperiode. Forår, efterår og vinter byder altid på dejlige oplevelser ved havet.

 • Timmendorfer Strand er Schleswig-Holsteins længste strand og hvilken strand! Den flotte strand, med det fine sand og det dejlig rene og blå badevand vil helt sikkert glæde alle. På stranden står flere tusinde af de traditionelle tyske strandkurve. Her kan I finde skygge for solen eller læne jer tilbage og snuppe en lille lur. Selve Timmendorfer by er meget hyggelig, nærmest med en sydlandskstemning, hvor der både kan shoppes og spise godt, hvis I trænger til en pause fra solbadningen.

 • Øen Rügen ved Stralsund er det vildeste badeparadis i Tyskland. På de 60 km strande får I fuld valuta for pengene, hvis I elsker strandlivet. Her er der god plads til alle, og som en ekstra bonus er Rügen det mest solrige område i Tyskland med sommertemperature på omkring 30 grader allerede fra maj. På østkysten skal I besøge de fine badebyer Sellin, Binz og Göhren, hvor smukke villaer og moler, bygget i kurbads-arkitektur, giver stranddagen et ekstra pift. Nyd også synet af de høje kridtklinter, som farver vandet i de smukkeste grønne og blå nuancer.

 • I det nordligste hjørne af Tyskland finder I øen Usedom. Øen blev tidligt kendt som legeplads for kejsere og rigmand. De nød livet ved de 45 km sandstrande, hvor de bl.a. byggede imponerende villaer i første række. Men Usedom er bestemt ikke kun forbeholdt adelige og folk med en yderst velpolstrede bankkonto. Alle kan nyde godt af de lækre strande og de fine spa-byer, som Bansin og Zinnowotz, langs kysten. Flere steder prydes kysten af de smukke bropromenader, hvor I kan slentre en tur og nyde jeres ferie i Tyskland. Europas længste promenade, på 508 m, finder I ved Heringsdorf og Europas ældste, fra 1891, ligger i Ahlbeck.

 • Holder I ferie i Tyskland nær Rostock, må det være den 80 m brede Warnemünde Strand I skal besøge. Den imponerende strand ligger lige op af byen og om sommeren er der forskellige aktiviteter på stranden. Den store strand er delt ind i 3 områder – en hundestrand, en naturiststrand og en almindelig strand, hvor der bades med badetøj. Der er altså noget for enhver strandgæst samt for de ægte vandhunde.

 • Tager I på ferie i det nordvestlige Tyskland, så er Dagebüll et rigtig godt bud på en destination i Tyskland, hvor I kan få særlige oplevelser ved havet. Det flade landskab ligger midt i nationalpark Vadehavet, som byder på såvel hyggelige dage på stranden med badning i det lave vand og spændende vandreture, hvor I kan opleve dyrelivet i og ved Vadehavet. Er I på ferie i Tyskland med små børn, så er Dagebüll perfekt. Den lave vanddybde giver nemlig de perfekte betingelser for gode og rolige badeoplevelser. På de grønne enge bag stranden kan I gå dejlige ture og hilse på de græssende får.

Ferie i Tyskland med børn

Tyskland er et super godt bud på en rigtig børnevenlig destination til jeres næste ferie. For det første er køreafstanden overskuelig. I skal ikke langt fra grænsen, før der venter masser af nye og spændende oplevelser, som vil sikre hele familien en rigtig god ferie i Tyskland med nogle langtidsholdbare ferieminder.

Det er naturligvis forskelligt, hvad man som familie gerne vil opleve, mens I holder ferie i Tyskland. Heldigvis er udbuddet af attraktioner i Tyskland stort og alsidigt, så der er noget for enhver smag. Her kan I læse om et par af de lidt større attraktioner, som bestemt også er for børn.

 • Forlystelsesparker i Tyskland: Karruseller, vilde rutsjebaner og flotte udsmykninger er ofte noget af det, som hele familien kan samles om i løbet af ferien. For selvom de voksne måske hurtigt bliver lidt svimmel efter et par ture i forlystelserne, er det altid en fornøjelse at hører børnenes glædes udbrud og se de store smil, når de hygger sig i diverse forlystelser. I Tyskland kan I besøge nogle virkelig gennemførte forlystelsesparker.

 • Hansa Park: Denne forlystelsespark ligger i den østlige del af Schleswig-Holstein ved byen Sierksdorf. Parken åbnede i 1977 og har kun vokset sig større og større siden. I dag er parken en af de bedste i Europa og byder på 12 meget gennemførte temalande, hvor der er forlystelser for alle aldre. Er man ikke så vild med karruseller og rutsjebaner, så er parken i sig selv en oplevelse pga. af de flotte bygninger og udsmykningerne, som er helt fantastiske. I løbet af sæsonen er der også flere forskellige events til bl.a. påske og i efteråret. Parken er åben fra april til oktober.

 • Europa Park: Det er svært at beskrive Europa Park på et par linjer, for det er en helt unik forlystelsespark. Europa Park ligger i byen Rust i det sydvestlige Tyskland mellem Freiburg og Strasbourg. Og er virkelig køreturen værd! Ikke nok med, at der er forskellige temaland som ”Grimm´s Fortryllede Skov og Adventure Land”, så er der også opført små kopier af forskellige lande, som Spanien, Grækenland og England. Alt er TOP gennemført og hele familien vil uden tvivl blive blæst bagover, når I træder ind i Europa Parks magiske forlystelsesverden! Derfor er det også værd at overveje et to-dags besøg i parken.

 • Dyreparker i Tyskland: Et andet hit til en børnevenlig ferie i Tyskland er en tur i en dyrepark eller zoologisk have. I de større byer kan I besøge de mere traditionelle zoologiske haver, men der er også muligheder for at besøge specielle dyreparker.

 • Wild Park MW: Denne dyrepark har fokus på de dyr, som naturligt hører til i Tyskland. I de smukke omgivelser i Mecklenburg-Vorpommern kan I opleve mange forskellige dyr, som ulve, brune bjørne, vildsvin, forskellige fisk og fugle samt skovens små dyr. Dyreparken er indrettet på dyrenes præmisser, men der er stadig rigtig gode muligheder for, at komme helt tæt på dyrene. Gangbroerne oppe i træerne giver jeres besøg en ekstra dimension. Wild Park MW finder i nær byen Güstow.

 • Bärenwald Müritz: For denne dyrepark er omdrejningspunktet, at give bjørne, som har levet i utrygge og uvenlige omgivelser, et godt og trygt hjem. Parken er den størst af sin slags i det vestlige Europa, og en del af projektet FOUR PAWS. I kan tage med på en guidet tur eller selv bevæge jer rundt i parken. Der fortælles også om selve projektet i parkens udstillingshus. Bärenwald Müritz ligger i Mecklenburg-Vopommern nær byen Stuer.

 • Filmpark Babelsberg: Lige uden for Berlin kan I opleve en attraktion lidt ud over det sædvanlige. Filmpark Bebelsberg har været og er stadig et aktivt filmstudie. Babelsberg er verdens ældste filmby, hvor verdenskendte skuespillere som Marlene Dietrich og Tom Cruise har optaget film. Kom med bag kulisserne, oplev spektakulære forestilling og vilde shows med f.eks. de dygtige stuntmænd og kvinder.

Storbyer, hanestæder og nostalgiske byer i Tyskland

Kan I godt lide at opleve byliv på jeres ferie, så vil I kunne opleve store kontraster mellem ultra-moderne storbyer og nostalgiske og historiske hansestæder i Tyskland.

Hamborg og Berlin er velkendte storbydestinationer i Tyskland. Hele året rundt er der masser af oplevelser i de to storbyer. En miniferie i foråret er perfekt, hvis I gerne vil besøge mange museer, attraktioner og shoppe. I foråret er temperaturene nemlig helt perfekte til storbyoplevelser uden alt for meget sved på panden. For dem, som er bidt af en gal julenisse, er både Hamborg og Berlin lige stedet. Hyggelige julemarkeder, outstanding juleudsmykninger og lækre julegodter i lange baner får for alvor fyret op under julestemningen.

Er I mere til byoplevelser i historiske omgivelser og i et mere moderat tempo? Så er der også uendelige muligheder for det i f.eks. de mange hansestæder i Tyskland.

Hansestaden Lübeck blev grundlagt i 1143 og er et strålende eksempel på hansestæderne i Østersø-området. Den store byport, Holstentor, er Lübecks vartegn og selvom den skæve konstruktion kan få en til at tvivle på byggeriets kvalitet, så har porten alligevel formået at holde sig oprejst siden 1478. Inde bage byporten venter den ene hyggelige gade efter den anden, smukke bygninger og fine pladser. Overalt er der fine udsmykninger på husenes tage og facader, så stik bare næsen i sky.

Hansestaden Rostock har en omtumlet historie med i bagagen. Fra middelalderens storhedstid til ufattelige ødelæggelser under 2. verdenskrig og efterfølgende forfald under DDR tiden frem til Tysklands genforening. Den store havn, som i dag er Tysklands tredje største, har lige siden middelalderen været byens omdrejningspunkt. Når I bevæger jer rundt i byen, vil I nok have svært ved at forestille jer, hvor ødelagt byen har været. Den store Sankt Marien Kirch tårner smukt op over byen og på pladesen Neuer Market lyser dels det smukke, lyserøde rådhus op sammen med de fine gavlhuse i hanseatisk stil. På pladsen summer det af liv i de mange boder og på cafeerne drikkes tysk øl i solen. Rostock er en smuk by, og selve bymidten er overskuelig til et dagsbesøg.

Foruden hansestæderne er der mange rigtig smukke og interessante byer i hele Tyskland. Mange af disse mindre byer er smukt vedligeholdte og vil tage jer med tilbage til fortiden på en fin og charmerende facon.

Rothenburg i delstaten Bayern er en lille by, men I vil alligevel blive overvældet af byens middeladerlige skønhed. Det er næsten som om, at tiden stoppede midt i middelalderen og har efterladt en sand tidslomme midt i det bayerske landskab. Smukke bindingsværkshuse, gamle bymure, blomstrende altankasser og hyggelige beværtninger sætter en næsten eventyrlig kulisse.

Wittenberg er en af historiens vigtigste byer i Tyskland. Det var nemlig her, at Luther opsatte sine 95 teser på byens kirke i 1500-tallet og derved startede reformationen. Luther fylder naturligt en del i byen, men en stille slentretur gennem de smukke gader er bestemt værd at tage sig til tid, hvis I befinder jer i delstaten Sachsen-Anhalt.

En ferie i Tyskland med god mad og drikke

Tysk mad er tung mad….Det er ofte den tanke mange får, når der tales om tysk gastronomi. Og ja, den helt traditionelle tyske kogekunst kan være en tung omgang; sauerkraut, wienerschnitzel, eisbein, knödel og pølser i forskellige varianter, ligger en solid bund, især når det får følgeskab af den gode tyske øl! Fortvivl dog ikke, hvis I har svært ved at overkomme det bundsolide tyske menukort, for lige som i resten af verden, har tyskerne også taget den internationale gastronomi til sig. Flere steder kombineres det traditionelle tyske køkken med islæt fra hele verden og der skabes gastronomi i verdensklasse. Restauranter med f.eks. italiensk, fransk, asiatisk og nordisk mad er også nemme at finde i hele Tyskland. Der er altså ingen grund til at frygte, at jeres ferieminde fra Tyskland bliver en massiv vægtstigning. Men husk, at ferietid også er nydelsestid. Derfor skal I også gøre plads til at smage dels de tyske øl og de gode vine.

Tyskland er nemlig et sandt øl-land. Den første øl fra Tyskland dateres helt tilbage til år 736. De tyske klostre spillede en afgørende rolle i øllets udvikling i Tyskland, og netop derfor er mange øl opkaldt efter tyske klostre. Traditionelt set er tysk øl brygget på 3 ingredienser; vand, malt og humle. Tyskland er derfor også en af verdens største producenter af humle, som eksporteres til mange lande. Kast jer ud i de mange forskellige øltyper, mens I holder ferie i Tyskland – måske finder I en ny yndlings øl. Den ultimative øl-oplevelse får I ved at deltage i de mange Oktoberfester, hvor der serveres øl i massive krus og i rigelige mængder.

Er I ikke de vilde øl-entusiaster, men mere til liflige vine, så er der også råd for det. Tyskland er nemlig også et udmærket vinland. Den tyske vinproduktion kan dateres tilbage til perioden mellem 1. og 4. århundrede. I dag er der 13 vindistrikter i Tyskland, bl.a. vindistriktet Mosel, som er det ældste distrikt i Tyskland, hvor der produceres de kendte Riesling vine. Er I til gode vine, så brug lidt tid af jeres ferie i Tyskland på, at kører rundt mellem de smukke vinmarker og besøg vingårdene, hvor I kan smage og ikke mindst købe favorit vinen med hjem.

Kør selv ferie til Tyskland

En kør selv ferie til og rundt i Tyskland er alle tiders. Tyskland er nemlig nem at færdes i og I kan nemt veksle mellem strækninger på den tyske Autobahn og afstikkere ud på de mindre landeveje. Og ja, der kan godt være trængsel på de tyske motorveje, særligt i højsommeren, hvor mange valfarter mod Sydeuropa. Men men men har I nu valgt at holde jeres ferie i Tyskland, så er det nok til at overkomme lidt kø, når feriedestinationen og jeres feriebolig i Tyskland er i sigte.

Giv jer god tid til selve køreturen, så der også er plads til pauser og et spontan stop ved en attraktion. Smutter I væk fra motorvejen og tager turen gennem tyske landsbyer, så stop ved et vaskeægte tysk Gasthof og få en solid frokost, inden turen går videre.

Inden I begiver jer mod Tyskland, så husk at få tjekket bilen, så I ikke skal starte ferien med et opkald til autohjælp. Husk også, at det er lovppligtigt at medbringe advarselstrekant samt refleksveste til alle bilens passagerer. Desuden er der miljøzoner i flere tyske byer, som kræver et miljømærke. Miljømærker kan købes på nettet eller i et af de mange TüV-centre i Tyskland.