search

Sommerhus i Gråsten

I alle dele af Danmark er der altid gode og spændende oplevelser at hente. Sønderjylland er bestemt ingen undtagelse. Her er der bl.a. flere gode muligheder for at dykke ned i vores fælles danske historie. Fra et sommerhus i Gråsten har I en perfekt beliggenhed i forhold til mange gode attraktioner og spændende historiske steder.

Sommerhus i Gråsten

Lej sommerhus ved vandet og Gråsten by

Langt de fleste af de sommerhuse der udlejes i Gråsten er beliggende ved Gråsten Havnefront. Havnen er en hyggelige lille havn med plads til lystsejlere. Havnen ligger mellem Flensborg Fjord og Nybøl Nor.

På havnen kan I leje rigtig fine ferielejligheder med udsigt over fjorden. De flotte rød-hvide bygninger danner en smuk front ud mod havnen. Husene er i 2 etager med ferielejligheder i stuen og på 1 sal. I stuelejlighederne er der en god terrasse med front mod vandet. I lejlighederne på 1 sal er der også en god terrasse med samme udsigt. Fra ferielejlighederne på Gråsten Havnefront er der ganske kort afstand til centrum af Gråsten, ligesom der er mulighed for dejlige gåture langs vandet.

Ved Gråsten Havnefront kan der også lejes enkeltstående sommerhuse. På området er der en lang række gode sommerhuse med plads til op til 8 personer. Sommerhusene ligger forskudt af hinanden, så selvom der er samlet flere sommerhuse på området, er der stadig luft og mulighed for privatliv. Mange af sommerhusene i Gråsten tilbyder gratis adgang til det flotte badeland, som kun ligger 300 m væk fra ferieboligerne. Der udlejes både etplans – og toplans sommerhuse ved Gråsten Havnefront. Disse sommerhuse ligger også helt perfekt ift. byen og den smukke natur omkring Gråsten. 

Alle ferieboligerne ved Gråsten Havnefront er velegnede til feriehusudlejning året rundt. I såvel lejlighederne som i sommerhusene er der brændeovne og spabade, som er skønne faciliteter til f.eks. en hyggelig efterårsferie i et sommerhus Danmark

Ferielejlighed ved Gråsten

Attraktioner og seværdigheder nær jeres sommerhus i Gråsten

  • Gråsten Slot: Når nu der lejes sommerhus i Gråsten, så må turen gå forbi der fine Gråsten Slot. Det5 hvide slot ligger smukt ved kanten af den store sø i Gråsten. Slottet blev opført i midten af 1500-tallet, dog i første omgang som et mindre jagtslot. Det nuværende slot er fra hhv. 1759 og 1842. Gråsten Slot er kongefamiliens ”sommerhus”, men når slottet står tomt, er der adgang til den smukke slotshave og slotskirken. Der arrangeres også flere gratis rundvisninger i løbet af året.
  • Papirmuseets By og butik: I udkanten af Gråsten kan I besøge Papirmuseets By, som er en rigtig sjov og fin oplevelse, hvor alverdens papirvare er i centrum. Stedet er opført som en hel lille by med huse, veje, et torv og en cafe. På Det Ganske Lille Papirmuseum, kan I se udstillinger af alverdens forskellige papirting. I skolernes ferieperioder er der masser af gode aktiviteter på stedet. Her kan I selv lave fine papirting og få god inspiration med hjem. Gå også en tur i det store haveanlæg på 12.000 m2, som omkranser hovedbygningen.
  • Rapmanden Rasmus: Det er ikke mere end en sten, med den kendte tekst af Halfdan Rasmussen på, men er I ude at kører en tur, så sus lige forbi mindestenen i Rinkenæs. Mindestenen blev rejst i anledningen af Halfdan Rasmussens 100 års dag i 2015.
  • Events i Gråsten: Gråsten er en lille by, men om sommeren kan I deltage i en række forskellige events i byen. I starten af august er der Torvedage i byen, med loppemarked og gode tilbud i byens butikker. En gang om året samles mere end 1.000 køretøjer til Oldtimerløbet i Gråsten. Kom og se alt lige fra gamle veloer til lastbiler. I forbindelse med Oldtimerløbet er der også et stort Harley Davidson træf. I juli er det tid til den store, traditionsrige Ringriderfest. Ringridning har stolte traditioner i Sønderjylland, og har I lejet et sommerhus i Sønderjylland om sommeren, kan I opleve ringridning flere steder i området. I Gråsten er der masser af hygge og plads til både børn og voksne til den årlige ringriderfest.

På jeres tur rundt til Gråstens forskellige oplevelser, skal der også lidt god mad til. I Gråsten kan I f.eks. ligge vejen forbi Den Gamle Kro på Slotsgade. Den gamle kro er rigtig hyggelig og på menukortet finder I god dansk kromad, både til frokost og aften. Naturligvis er der også et rigt udvalg af hjemmelavede kager og lagkager, hvor især den sønderjyske specialitet Brødtorte er værd at prøve.   

Familievenlige attraktioner nær de private sommerhuse i Gråsten

Fra et sommerhus i Gråsten er der kort afstand til flere rigtig gode familie attraktioner i Sønderjylland. Attraktioner som både byder på leg og læring samt fortællinger om Danmarks historien.

  • UNIVERSE: I Nordborg på Als kan I besøge den sjove og lærerige naturvidenskabelige oplevelsespark UNIVERSE. Parken er skabt af Danfoss direktør Jørgen Mads Clausen i 2005. Formålet med parken er at skabe interesse for naturvidenskab og teknik, gennem de mange aktiviteter i parken skal deres skabes wow oplevelser blandt især de unge, for at øge interessen for den teknik vi alle omgiver os med. Parken er fuld af forsøg og aktiviteter, hvor alle aldre kan være med. Selve parken er flot med masser af blomster og grønne områder. I UNIVERSE kan I også få hele historien om den internationale virksomhed Danfoos. Der er så meget at opleve i parken, at I sagtens kan være der en hel dag. Fra jeres sommerhus i Gråsten til UNIVERSE er der ca. 30 minutters kørsel.
  • Historiecenter Dybbøl Banke: Selvom historien bag centeret er barsk, så kan børn sagtens få en god oplevelse på Dybbøl Banke. I tages med tilbage til 1864 og krigen på Dybbøl Banke mellem danskerne og preusserne. Gennem film, udstillinger og levende fortællinger skildres både soldaternes og de almindelige borgers liv under krigen i 1864. I Soldaterbyen kan I se hvordan soldaterne levede i deres baraklejre. Lige overfor historiecentret står Dybbøl Mølle. Møllen var centrum for kampe i krigene i 1848-49 og i 1864. Under begge krige blev møllen ødelagt men efterfølgende genopbygget. Møllen blev et dansk national symbol i det sønderjyske grænseland. I dag er møllen et museum med fire udstillinger og en fin butik i møllens nederste etage. Fra jeres sommerhuse i Gråsten er der ca. 20 minutters kørsel til Dybbøl.
  • Disc Golf: Kan familien godt lide at lege og være aktive, så smut til Haderslev og prøv det sjove udendørs spil; Disc Golf. Disc Golf er en form for golf, hvor golfbolde og køller er erstattet af en særlig frisbee. Det gælder så om at få frisbeen ned i banens disc golf kurve, naturligvis med færrest mulige kast. I Haderslev er der to disc golf baner, som giver timevis af sjov for alle. Fra jeres sommerhus i Gråsten til Haderslev er der ca. 40 minutters kørsel.

Foruden disse familievenlige attraktioner er der mange andre større og mindre attraktioner i Sønderjylland

Ferie sommerhus Universe