search

Feriehuse i Provence

Ferie i Frankrig? Og skal det helst være med sol, varme og smukke horisonter? Så tag turen til Sydfrankrig og Provence området. Solrige Provence er bestemt en destination, som er en sommerferie i Frankrig værdig. Kom selv og oplev stemingen i området som har inspireret flere store kunstnere. Fra jeres feriehus i Provence, er det bare med at komme ud og opleve alt hvad området har at byde på- og det bedste er, at I helt selv bestemmer hvad I gerne vil opleve og hvornår I bare gerne vil slappe af på feriehusets terasse, med udsigt til landskabet i Provence. 

Ferie i Provence

Byer i Provence tæt på jeres feriehus

Når I holder ferie i Provence, er der flere dejlige byer I kan besøge. Selve området Provence er opdelt i seks regioner, som alle byder på masser af oplevelser. En uges ferie er ikke altid helt nok, hvis I gerne vil have alle facetter af denne region med.  

Området Alpes Maritimes ligger i den sydøstlige hjørne af Provence, og her kan I besøge kendte byer som Nice, Antibes og Cannes, hvor vi også udlejer feriehuse og ferielejligheder. Disse byer oser af sydfransk livsstil, hvor der tilbringes timer i solen med en god kop kaffe. I dette område venter også store naturoplevelser i bjergene og Mercantour Nationalparken.

I Vaucluse regionen, i det nordvestlige Provence, ligger det berømte bjerg Mont Ventoux. I kan også besøge nogle af Frankrigs smukkeste landsbyer i Luberon Regionale Naturpark. I det nordlige Vaucluse ligger regionen Drome-Provence, hvor landskabet er indhyllet i lilla lavendelmarker. I dette område kan I også besøge den spændende by Avignon. Avignon er fuld af imponerende gotiske bygninger, kunst af alle slags, lækre restauranter, stemingsfyldte cafeer og teater. Pavepaladset i Avignon er en af byens største attraktioner. Paladset er et af byens gotiske mesterværk, hvor syv paver nåede at bo i eksil i perioden fra 1305-1378. Paladset er i dag optaget på UNESCOs verdensarvslist. Efter at have set Pavepaladset, kan I fortsætte turen til en af byens andre store attraktioner, den halve bro. Pont St.-Bénézet – eller Pont d’Avignon. Broen har haft en hård tilværelse, pga. af de mange angreb på byen af b.la. gotere, frankere, vikinger og arabere.  I Avignon er der mange hyggelige gader og fine torve. Der er også et stort overdækket marked midt i byen, hvor I kan handle med de lokale. 

Ferie Provence

Bouche du Rhone området ligger i vest Provence. Her er landskabet meget varieret med både sumpede egne i Camargue regionen til kysten øst for Marseille. Det er også i dette område I kan besøge maleren Van Goghs fødeby, Arles. Udover at se Van Goghs fødehjem, kan I også beundre byen kæmpe store arena, hvor der tidligere har været gladiatorkampe og tyrefægtning. 
Vigtige byer i området er Arles, en romersk by og hjemsted for Van Gogh, og Marseille – den andenstørste by i Frankrig og en travl by og havn, og adskillige andre mindre markedsbyer, hver især med en udpræget provencalsk atmosfære, som f.eks. Aix-en-Provence. Der er mange yndige landsbyer, der kan udforskes – f.eks. Les Baux de Provence, som er den mest kendte, mens andre populære steder er Fontvieille, Martigues, Saint Remy de Provence og Salon de Provence.

Alpes de Haute Provence og Hautes Alpes ligger i den nordøstlige del af Provence, hvor det dramatiske landskab bevæger sig over Alperne. Verdonkløften er et af områdets naturseværdigheder, som I bør besøge. 
Af andre attraktioner i Hautes-Alpes kan nævnes Den befæstede bjergby Briancon er bestemt også værd at tage forbi, mens I er på ferie i området. I kan også sagtens holde skiferie i dette område, hvor især Serre Chevalier regionen og omkring Briancon, er kendte skisportsteder. 

Dette er blot et udpluk af de mange oplevelser der venter i de forskellige områder i Provence. Hos NOVASOL Feriehusudlejning kan I leje feriehuse og ferielejligheder i alle områderne. Der er altså alle muligheder for, at komme tilbage og opleve nye sider af Provence, hvis I ikke fik set alt det I gerne ville på den første fertie. 

 
Oplev stemingen i byen Fayence i Provence