Sommerhus på Bornholm

Bornholm er meget mere end rundkirker og røget sild. Ja, faktisk er solskinsøen mest af alt helt sin egen, og det mærker man så snart man triller af færgen i Rønne. Med sine skarpe kanter, storslåede natur og placering ude midt i Østersøen, er Bornholm en anderledes feriedestination – i hvert fald indenfor Danmarks grænser. Og fra et sommerhus på Bornholm kommer du helt tæt på det hele. Uanset om du er til afslapning på de dejlige sandstrande, vandreture i smuk natur eller udforskning af kulturhistoriske seværdigheder, vil Bornholm med sikkerhed fortrylle dig med sin unikke charme. Læs mere om solskinsøen, og start din ferie på Bornholm her.

Find det perfekte feriehus tæt på Østersøen og Bornholms smukke natur

Populære sommerhuse på Bornholm

Loading...

Sommerhuse på Bornholm med hund tilladt

Loading...

Sommerhuse på Bornholm med pool

Loading...

Luksus sommerhuse på Bornholm  

Loading...

Et hav af hyggelige oplevelser

Selvom Bornholm især er kendt for sine dramatiske klipper, mange solskinstimer og hvide strande, så er den største oplevelse i virkeligheden de mange charmerende byer og den stemning, der hersker i dem. Det kan du blandt andet finde langs kysten på øens nordlige del, i hyggelige havnebyer som Allinge og Gudhjem, mens byer som Snogebæk og Nexø frister på øens østlige del.

I flere af de Bornholmske byer kan du opleve en skøn blanding af kultur, historie og charme, ikke mindst med et sommerhus i Rønne, som er Bornholms største by. Eller hvorfor ikke besøge kunstgallerier, små butikker og hyggelige caféer fra et sommerhus i Svaneke?

Fra et sommerhus på Bornholm kan du nyde denne smukke udsigt til Hammeren under din næste ferie

Seværdigheder og aktiviteter på Bornholm

Der er et hav af gode grunde til at Bornholm er en af de mest populære feriedestinationer på tværs af dejlige Danmark. På Bornholm finder du et væld af skjulte perler og spændende oplevelser, og uanset hvor du lejer et sommerhus på Bornholm, er der rig mulighed for at udforske både de bløde og barske sider af den eksotiske ø ude midt i Østersøen. Udover de ikoniske klipper og og populære seværdigheder, er Bornholm også kendt for sine små, lokale producenter og hyggelige gårdbutikker. Alt sammen indrammet af Østersøens bølger og den bornholmske natur, der er lige så smuk, som den er særlig.

Men hvad skal man se og lave på Bornholm? Bare rolig, her kommer vores fem bedste seværdigheder og aktiviteter på Bornholm:

Bornholm Middelaldercenter

Middelaldercentret i Gudhjem giver en unik mulighed for at dykke ned i Bornholms spændende middelalderhistorie og opleve, hvordan livet var i gamle dage. Der arrangeres også forskellige aktiviteter og forestillinger, og centeret er både underholdende og lærerigt for store som små.

Dueodde Strand

På sydspidsen af Bornholm finder vi byen Dueodde, som nok er mest kendt for sin strand. Alle strande på Bornholm er værde et besøg, men Dueodde Strand nævnes ofte som en af Europas bedste sandstrande. Den brede strand byder på blød, hvid sand og krystalklart vand. Gå en tur langs kysten, tag en svømmetur eller slap af i solen.

Bornholms Kunstmuseum

Selvom Bornholms Kunstmuseum midlertidigt er lukket for renovation, kan du opleve en imponerende samling af kunstværker fra både lokale og internationale kunstnere, når museet åbner igen i 2026.

Hammershus Borgruin

Den imponerende middelalderborg ligger udenfor Sandvig langs klipperne på nordkysten er en af Nordeuropas største og ældste borgruiner. Udover en imponerende historie, byder Hammershus også på en fantastisk udsigt over Østersøen.

Opalsøen

Den smukke Opalsøen har fået sit navn efter sit klare og smaragdgrønne vand, der skaber en fortryllende atmosfære. Søen ligger i et flot naturområde, med forskellige vandreruter og andre udendørs aktiviteter. Under de varme sommerdage er Opalsøen et populært sted for badning og afslapning, hvor du kan svømme i det kølige vand. Her kan du også prøve Danmarks længste tovbane!

Ferietips til jeres næste sommerhus tur

Når du lejer et sommerhus på Bornholm, får du en perfekte base for at udforske alt, hvad øen byder på i fleksible og private rammer. Hos os finder du et stort udvalg af sommerhuse på Bornholm, især i populære sommerhusområder som Balka eller hyggelige fiskelejer som Sandkås. Med et sommerhus på Bornholm er du 100% uafhængig af tidsplaner og fastlagte programmer. Uanset om du holder ferie på Bornholm med vennerne, familien eller kæresten, får du den perfekte kombination af uafhængighed, komfort og hygge med sommerhusudlejning på Bornholm.

Lej sommerhus på Bornholm, og besøg den berømte Dueodde Strand - en bred strand med hvid, blød sand

3 gode grunde til at leje et sommerhus på Bornholm

Med sit milde klima og mange solskinstimer er Bornholm en oplagt sommerferiedestination, men solskinsøen er et besøg værd året rundt - også i vinterhalvåret, der i øvrigt står i skærende kontrast. Mange af øens attraktioner, spisesteder og butikker har desuden forpligtet sig til at holde åbent året rundt, og derudover får du en sjælden mulighed for at opleve Bornholm på laveste blus. Du kan se frem til følgende, når du holder ferie på Bornholm:

Historiske seværdigheder: Bornholm er hjemsted for mange historiske seværdigheder, herunder borgruinen Hammershus, som er Nordeuropas største borgruin. Øens rundkirker Østerlars, Nylars, Olsker og Nyker er ikke kun unikke, men vidner også om øens historie.

Lokal charme: Bornholm er helt sin egen, og det kommer til udtryk på mange forskellige måder. Ingen ferie på Bornholm er komplet før du har spist røget sild eller ‘Sol over Gudhjem', en ægte bornholmsk specialitet, på et af øens hyggelige røgerier.

Unik natur: Den bornholmske natur består af en alsidig blandning af frodige skove, dramatiske klipper, åbne landskaber og hvide sandstrade, og gemmer på mange unikke oplevelser; eksempelvis Helligdomsklipperne, vandfaldet i Døndalen, Ekkodalen og de vilde bisoner i Almindingen.

NOVASOL - Sommerhusudlejning på Bornholm siden 1968

Lej sommerhus på Bornholm, hvis du drømmer om at udforske alt hvad denne smukke ø har at byde på. Sammen med NOVASOL finder du altid Danmarks største udvalg af unikke ferieboliger og sommerhuse på Bornholm. Vi har noget for enhver smag - fra klassiske sommerhuse med havudsigt til luksus sommerhuse på Bornholm. Og hvis du er sent ude, kan du altid udforske vores Bornholm sommerhuse med last minute tilbud. Find det perfekte sommerhus på Bornholm, som passer lige dig og dine behov her på siden, eller udforsk vores mest populære temaer herunder.