Feriehuse i Nordhordland

Er I på udkig efter en spændende ferie i smukke, fjeldrige omgivelser? Vestlandet bugner af flotte feriedestinationer, og mellem Sognefjorden og Bergen finder I kystperlen Nordhordland. Fra jeres private feriehus i Nordhordland kan I opleve det bedste af fjorden og fjeldende, samt byen Bergen, som ikke er langt fra jeres feriehus. Bedre  kan det næsten ikke blive, når der skal holdes ferie i Norge,  og NOVASOL har, i tillæg til dette, et stort udvalg af feriehus og hytter i denne spændende region. I kan både leje feriehse og ferielejligheder i eller ganske nær Bergen, hyggelige hytter på fjeldene og smukke feriehuse ude på de små øer.

Feriehus Hordaland

Populære feriehuse i Nordhordland

Loading...

Dyrevenlige feriehuse i Nordhordland

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Nordhordland

Loading...

Naturomgivelserne omkring feriehusene

Nordhordland er præget af de mange fjelde. Det højeste fjeld er Runderabben på 1,292 meter. De unikke naturomgivelser i Nordhordland indbyder til vandring og andre udendørsaktiviteter i løbet af opholdet. Stølsheimen er et smukt fjeldlandskab, beliggende mellem Sognefjorden i nord og Bergensbanen mod syd. Fjeldområdet strækker sig fra havet i vest til Nærøyfjorden i øst. Dette er et ypperligt turområde, for jer som ønsker at være aktiv i ferie og opleve den natur som Norge er så kendt og elsket for. 

Tag også turen til Fedje, ofte kaldet «landsbyen i havet», for at komme tæt på havets kræfter! Fedje omfatter 125 mindre øer og holmer, og en hovedø som strækker sig over syv kvadratkilometer. Området er også kendt for sit specielle lys, solnedgangen over Hellisøy Fyr og Feiebjørnen, hvor I virkelig kan opleve havet. Kommunen har også en spændende krigshistorie, og her findes både kanoner og bunkere fra 2. verdenskrig.

Natur Hordaland

Gode attraktioner til ferien i Nordhordaland

Kommer I fra Bergen på veien til Nordhordland, så passerer I over Nordhordlandsbroen, en flydebro med en længde på 1610 meter. Den specielle bro er en attraktion i sig selv, og en flot introduktion til en hytteferie i Hordaland.

I Nordhordland finder I kystkultur med lange traditioner. Her kan I følge de samme ruter som b.la. vikinger og handelsmænd har benyttet. Den Indre Farleia var ruten fra Bergen og videre nordpå. I dag kan I opleve den Indre Farleia til fods, på vandet samt i bil. Det står frit for, hvordan I ønsker at opleve dette smukke område. På Vestnorsk Udvandringscenter kan I lære mere om de nordmænd, som udvandrede til Amerika, hvor cirka 100.000  af disse drog afsted fra Hordaland, Sogn og Fjordane.

Er I interessert i norsk krigshistorie, kan I besøge Bjørn West Museet, som omhandler modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig.

Træhuse i Bergen

Bergen byder på mange oplevelser til ferien

Afholder I jeres ferie i Nordhordland, bør turen inkludere et besøg i Bergen. Byen byder på aktiviteter og attraktioner, som passer til hele familien. Bergen er i sig selv en seværdighed, med de flotte træhuse og det berømte fisketorv. På Troldhaugen kan I besøge Edvard Grieg og hans kone, Nina´s hjem. Dette er i dag et populært museum. På Bryggen kan I kigge indenfor på Bryggens Museum, Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene, Håkonshallen, Rosenkrantztårnet, Mariakirken og Theta museet. Det bliover måske lidt svært at nå det hele på én dag, men I kan kombinere jeres besøg i Bergen med gåture rundt i byen, stop på de museer som tiltaler jer og slutten dagen af på en af restauranterne på Bryggen, hvor især fisk og skaldyr fylder menukortene. 

Bergen ligger midt i det fjordlandskab, som Norge er så kendt for. Fra Bryggen kan I tage på bådturer, som går ud til b.la. Sognefjorden, Hardangerfjorden og Nærøyfjorden. Når I er i Bergen, så skal I selvfølgelig også på en tur med Fløibanen. Denne kabelbane er Bergens mest kendte attraktion og bringer jer op på fjeldet Fløyen. På Fløyen kan I nyde  de skønneste udsiggter over byen, og herfra har I også et godt udgangspunkt for turer i Byfjeldende. 

Har I fået lyst til, at opleve den unikke vestlandsnatur, på jeres næste ferie med NOVASOL, så lej et af feriehusene i Hordaland.