Hytter og feriehuse i Bergen

Bergen er Norges næststørste by, men når I besøger byen, vil I nok ikke føle, at I befinder jer i en storby. På jeres ture rundt mellem de gamle træhuse, beliggende i smalle gyder og på brostensbelagte gader, er det nok nærmere hygge og nostalgi I vil forbinde Bergen med. Men Bergen er en stor by og der er derfor et rigt udbud af kunst og kultur, historie og traditioner samt mange af de mere moderne bylivselementer. 

Når I holder ferie en af vores ferieboliger ved Bergen, vil I kunne kombinere ferien i Norge med byens oplevelser og nyden roen i den omkringliggende natur. Den vidunderlige beliggenhed med havet på den ene side og fjeldende på den anden, gør Bergen til et helt unikt rejsemål.

Ferie i Bergen

Populære feriehuse i Bergen

Loading...

Feriehuse med fleksibel ankomst i Bergen

Loading...

Attraktioner på ferien i Bergen for hele familien!

Selve Bergen by er en attraktion i sig selv. Når I beøsger byen, vil I nok også kunne forstå, hvorfor byen er en del af UNESCOs verdensarvssteder. Det skønne mix af gamle træbygninger og mere moderne bygninger, giver nye oplevelser om hvert gadehjørne. Vi vil foreslå, at I går en tur ned til området Bryggen, som i højsæsonen er den travleste del af byen. Her finder I f.eks. Fisketorvet, hvor I kan købe et lækkerier med lokale fisk. Fra Bryggen er der heller ikke langt til mange af Bergens bedste attraktioner.  

Vi har udvalgt et par af Bergens attraktioner, som vi synes, I skal overveje at besøge i løbet af jeres feriehusophold i Norge På Bryggen finder I Bergens turistinformation, hvor I kan finde inspiration og få gode tips, ikke kun til oplevelser i Bergen, men til masser af ferieoplevelser i Hordaland. Det område som Bergen er en del af. 

  • St. Marias kirke er Bergens ældste bygning. Kirken ligger lige bag Bryggen og er derfor let at nå, hvis I opholder jer i centrum. Kirken blev bygget i perioden mellem 1130 og 1170. Er I på sommerferie i Bergen, kan I komme med på en af de guidede ture i kirken.

  • Ikke langt fra centrum liggert et hus, som var Edvard Griegs hjem i 22 år. Edvard Grieg var en kendt norsk komponist, som b.la. stod bag musikken til Henrik Ibsens stykke Peer Grynt. På Edvard Grieg Museum Troldhaugen er det indrettet en stue nøjagtigt som den stod i Edvard Griegs hjem i 1907.

  • Bergen var i begyndelsen af 1800-tallet en af de største byer i Skandinavien samt et meget vigtigt handelscentrum. På byens Hansemuseum kan I blive klogere på livet som tyske hansekøbmand i Norge. Det var i særdeleshed tørret fisk, som blev eksporteret fra Bergen til store dele af Europa.

Oplevelser i Bergen

To gode familieoplevelser i Bergen

Når I samles i et feriehus i Bergen, venter der masser af sjove oplevelser og aktiviteter lige uden for døren. En af de mest betagende oplevelser er en tur med Fløybanen. Tag svævebanen op på toppen af af fjeldet Fløyen og nyd den storslåede udsigt fra 320 m. over havet. Turen op på toppen tager 6 minutter med svævebanen. På toppen er der legeplads, en restaurant og en lille kiosk.

Der findes masser af stier i området, hvor store og små kan gå på opdagelse og nyde udsigten over fjord, fjeld, hav og by – inden turen går ned igen. Bergen akvarium er en anden attraktion, der trækker mange besøgende. Her kan I udforske både norske og udenlandske fisk i deres rette element. Der findes desuden et hav af andre arter som f.eks. slanger, krybdyr, insekter, krokodiller, pingviner, sæler og søløver. Hvis I er heldige, kan I opleve at dyrene bliver fodret.  Vil I selv være aktive er der mulighed for at leje cykler, vandre på de mange afmærkede stier eller hvad med at prøve en guidet tur på Segway? I Fløyen Zigline park, kan I svæve under trækronerne og få et sus i maven.

Ferie i Bergen

Tæt på naturen med sommerhus i Hordaland

Når I lejer en feriebolig i Hordaland bor i midt af noget af verdens mest betagende natur. De dybe dale, høje fjelde og blanke fjorde, kan tage pusten fra enhver. Om foråret blomstrer frugttræerne og indhyller området i den rene idyl. Ved sommertid myldrer blomster og planter op, og om vinteren er de smukke fjeldtinder klædt i hvidt. Uanset årstiden, vil en feriebolig i Norge altid være en naturmæssig oplevelse, og Hordaland er ingen undtagelse. Tag f.eks. på en dagstur til de berømte Hadangerfjorden eller Sognefjorden. Når I bor I et feriehus i Bergen, er I heller ikke langt fra en af verdens mest spektakulære naturfænomener – Trolltunga. Hvem har ikke fået et sug i maven, når de har set fotos af denne berømte sten (der ligner en tunge), som stikker ud højt over fjorden og har en formidabel udsigt.

I området findes der en del cruises på søer og fjorde, hvor I kan opleve naturen fra vandsiden. I kan også leje kajak eller kano og selv bevæge jer ud på det spejlblanke vand. De fugleinteresserede kan deltage på guidede ”bird watching tours” med garanti for mindeværdige oplevelser. Vil I have masser af action, kan I tage med på en fjord safari i RIB både, her går det stærkt!

De mange fjelde rundt om Bergen er gode for jer, som også gerne vil have lidt motion i løbet af ferien. Gode vandreture giver ny energi og I kan nemt finde en sti, som I kan følge rundt i området. Spørg evt. på turisinformationen om de kan anbefale nogle ruter, som passer til jeres motionsbehov.

Feriehus ved Bergen

Ferie med natur-og kultur i verdensklasse – så vælg Bergen

Når I lader en feriebolig i Bergen danne rammen om jeres ferie, er I helt sikre på, at få masser af oplevelser med hjem på nethinden. Få steder i verden finder man samme kombination af historie, kultur og betagende natur. Sammen med det livlige byliv og de mange seværdigheder, gør det Bergen til noget helt særligt. I jeres feriehus i Bergen kan I desuden tilberede jeres egne måltider og nyde dem i fred og ro. Mon ikke der kommer fisk og skaldyr på menuen?

Feriehuse og hytter i Hordaland

Bergen ligger som sagt i området Hordaland. Dette område kan byde på meget mere end Bergen. Her er dejlige områder langs kysten og smuk natur inde i landet. Hos NOVASOL kan vi tilbyde jer, at leje feriehuse og hytter i flere forskellige dele af Hordaland. Fælles for alle ferieboligerne i Hordaland er, at den helt vidunderlige norske natur er lige udenfor døren. Det er både de smukke fjorde, de høje fjelde og de grønne skov og engområder I kan få som nærmeste naboer. Vi har f.eks. et godt udvalg af feriehuse, som ligger lige ud til de forskellige fjorde. Her er det oplagt, at tage fiskestangen med og forsøge lykken som lystfisker. Er I interesseret i fiskeri, kan I læs mere om lystfiskeri i Norge samt blive opdateret på de gældende regler. Vi kan også tilbyde flere boliger, som er særligt egnede til lystfiskere.