search

Feriehus i Rovinj

Som skudt op af havet, ligger Rovinj på en halvø og knejser. De marmorbelagte gader og snoede stræder summer af liv, og på byens torve, kan I slå jer ned med en kop kaffe eller et glas vin. Øverst oppe i den gamle bydel ligger St. Euphemia kirken med en fantastisk udsigt over Rovinjs skærgård. Langs havnen finder I masser af restauranter og bådudflugter. Rovinj er både pittoresk og livlig på en gang, og atmosfæren er afslappet og hyggelig, hvilket altsammen er med til at gøre det til en oplagt destination at leje et feriehus i Kroatien i. Når I lejer et NOVASOLs feriehus i Rovinj, bor I enten direkte i centrum, i udkanten af byen, eller i en af de små landsbyer, der ligger i nærheden af Rovinj. 

Lej et feriehus i Rovinj

Strande nær jeres feriehus i Rovinj 

Kroatien er stedet at holde ferie, hvis I godt kan lide rolige dage ved havet. Det azurblå hav er nærmest ikke til at modstå. Når I opholder jer i et feriehus i Rovinj, kan I også nemt nyde livet ved skønne strande.

Strandene omkring Rovinj består overvejende af småsten eller grus. I centrum er der flere steder små trapper til havet, så man kan tage en forfriskende dukkert. På klipperne omkring trapperne, ligger lokalbefolkningen og soler sig. I centrum finder I også strandbaren Mulini Beach bar, hvor I kan slænge jer i bløde hynder, mens I nyder en iskold drink og den fantastiske udsigt til skærgården.

I Lone Bugten finder I den mest besøgte strand i Rovinj. Stranden er børnevenlig og her er mulighed for at købe forfriskninger. Lone bugten ligger ca. 15 minutter gang fra centrum.

Til fods kan I også komme til strandene Stari Grad og Monte, hvor man kan man springe i vandet fra klipperne. Man kan ikke køre til disse strande i bil, da Rovinjs centrum er bilfrit. De bedste strande finder man på St. Catherine Øen, som ligger få min. sejlads med taxibåd fra Rovinj. På øens østlige side, findes der flere dejlige sandstrande i de klippefyldte bugter.

Hvis I kører langs kysten fra Rovinj, kan I sagtens finde jeres helt egen private badevig.

Tip: Husk badesko, snorkel og svømmefødder. 

Strand Kroatien

Attraktioner nær jeres feriehus i Rovinj 

Fra et feriehus i Rovinj kan I tage på ture til flere spændende attraktioner samt byer. Rovinjs gamle bydel er en seværdighed i sig selv! Start jeres tur gennem byen oppe ved kirken, og bevæg jer gennem de brostensbelagte gader ned mod torvet og marinaen. Undervejs kan I udforske alle de sjove lokale kunsthåndværkbutikker og gallerier. I kan også tage en tur i Rovinj Akvarium som er dateret helt tilbage til 1891 og er et af de ældste akvarier i verden. En kort sejltur med taxibåd, bringer jer til skærgårdsøerne St. Andrew og St. Catherine, hvor der findes mere end 450 plantearter. Hvis I er interesserede i fugle, bør I besøge Palud, som er et ornitologisk reservat, der huser utallige fuglearter.

Fra Rovinj, kan I let køre til andre interessante byer på Istrien. Besøg f.eks. Groznjan, der ligger i bjergene i Istriens bagland – her finder I den rendyrkede idyl i de små gader, hvor duften af blomster og træer hænger tungt. I Groznjan bor der en del kunstnere,  som både udstiller og sælger deres kunsthåndværk fra små boder og butikker.  I bjergene ligger også svampe – og trøffelbyen Motovun. Her kan I se en rigtig trøffelgris arbejde, og I kan købe lækre svampe og trøffel specialiteter. Tag på en dagstur med båd til nationalparken Brijuni, hvor naturen er helt overvældende. I kan også tage en tur til Venedig, der ligger lige overfor Rovinj på den Italienske side af Adriaterhavet. Hvis I har lejet et feriehus lidt uden for Rovinj, kan I sagtens tage bilen ind til byen. Mod gebyr findes der gode parkeringsmuligheder som er overvågede og velfungerende.

Lej feriehus i Rovinj og besøg den smukke gamle bydel

Aktiviteter og shopping nær jeres feriehus i Rovinj 

Der findes flere afmærkede vandre- og cykelstier i området omkring Rovinj. Har I mod på at klatre, er det muligt i Limska Draga og Golden Cape Skovpark. Beliggenheden ved havet, gør Rovinj oplagt for alle slags vandsport. Lej en kajak eller en vandcykel og udforsk kysten. Der er også super gode snorkel muligheder langs kysten, hvor klipperne er hjemsted for både fisk og skaldyr.

Der er utrolig mange fine butikker i Rovinj. Her kan I få næsten alt hvad hjertet begærer og til relativt lave priser. I udkanten af byen, ligger turistboderne side om side med et kæmpe udvalg af kopivarer – pas på – det kan blive en dyr fornøjelse i tolden!

Mad og drikke til ferien i Rovinj

Det kroatiske køkken er baseret på friske råvarer, der kræver et minimum af tilberedning. Kød stegt over åben ild, friske grøntsager og masser af fisk og skalddyr er på menuen. Trøfler, gnocchi og asparges er andre af områdets specialiteter. I selve Rovinj findes der mange gode restauranter, men I bør også køre lidt ud i oplandet og besøge en lokal Konoba. Her får I det lækreste oksekød stegt over åben ild, og salaten plukker kokken i køkkenhaven, når I har bestilt den! Der produceres vin på mange af gårdene i området, og I kan altid holde ind og få en smagsprøve. Prøv også den lokale øl – det er slet ikke dårlig.

Lige ved indgangen til Rovinj ligger der et stort fødevaremarked, som frister med de lækreste frugter og grøntsager.  Når I bor i en feriebolig i Istrien fra NOVASOL feriehusudlejning, kan I tilberede lækre måltider hjemme på terrassen og nyde dem i ro og mag. Et privat feriehus i Rovinj giver også mulighed for, at afprøve lokale retter hjemme i feriehuset. 

Lej et feriehus i Rovinj i eller nær centrum

NOVASOLs ferieboliger i Rovinj 

Når I har valgt Rovinj som mål for jeres ferie i Kroatien, så glæd jer over det store udvalg af ferieboliger som I kan leje i Rovinj og området omkring. NOVASOL Feriehusudlejning har i alt mere end  9.000 ferieboliger til leje i Kroatien. I og omkring Rovinj har I valget mellem flotte feriehuse med egen pool, hvor I rigtig kan nyde jeres ferie i helt private omgivelser. I kan også vælge blandt mange forskellige ferielejligheder i Rovinj - nogle med en meget central placering ift. Rovinj. Der er også mange dejlige feriehuse, som er renoveret med en fin sans for den kroatiske byggestil. Her vil I virkelig kunne få en autentisk ferieoplevelse, ved at bo i omgivelser, der emmer af historie.